Lisäänpä nyt viimein erkkarireissun kuulumisia..
Eli matkaan lähdettiin perjantai-iltana ja reissussa mukana olivat lisäkseni tietysti Elsa, ja sitten Sanna ja Edina-pyrri. Matkan varrella vaihdoimme autoa isompaan ja halvempaan ja nappasimme vielä Casse-herran kyytiin. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä nimittäin kun Casse näki viikko sitten juoksunsa lopettaneen Elsan..Saimmekin olla todistamassa jos jonkinmoista lähestymisyritystä viikonlopun aikana, mutta neiti Jää ei vaan sulanut.
Elsa oli ensin Helinän pihassa onnistunut pääsemään tiukalla olleista turvavyövaljaista irti, mutta varsinaisen tempun se teki kun oltiin lappeenrannan abc:llä syömässä. Nimittäin se oli onnistunut avaamaan etuikkunaa apukuskin puolelta n. 5cm sillä aikaa ja mainittakoon, ettei sähköisten ikkunoiden avaaminen auton ollessa parkissa ilman virtoja pitäisi olla mahdollista. No, emme tietenkään saaneet ikkunaa enää takaisin kiinni, joten eikun ostamaan abc:ltä ilmastointiteippiä ja paikkaamaan ikkunaa. Hyvä ettei se enempää onnistunut saamaan sitä auki, ei olis ehkä koiraa enää löytynyt..
Kotkaan saavuimme puolenyön aikaan ja pikaisen iltapalan jälkeen piti painua jo nukkumaan, että aamulla jaksaa. Jaoimme neljästään yhden parisängyn, Casse joutui tyytymään häkkiyksiöönsä.
Aamulla kello soi aikaiseen ja aamupalan jälkeen lähdimme roudaamaan esteitä kentältä Santalahteen agimestiksiä varten. Agimestikset onnistuivat hyvin ja plussallekin jäätiin..Voittajaksi selvityivät Soila ja pyrpal Luna näissä historian ensimmäisissä agimestisskaboissa. Myös knock-out kilpailu veti porukkaa ihan pyrriporukan ulkopuoleltakin ja siinä maalikamera jopa ratkoi muutamien tiukkojen parien paremmuuden.
Ennen agimestiksiä kävimme hikoilemassa tokokehissä. Puoli voittoa oli jo saavutettu koiran pysyessä paikallaolossa PAIKALLAAN! Kylläpä piti olla pikkupiskistä ylpeä! Muista suorituksista napsimme kaikkea väliltä 0-10 estehypyn ollessa tuo nolla. Tuomari nosti esteen elsalle liian korkeaksi, videolta näkee hyvin kun koira kurkottaa kaulaansa nähdäkseen esteen yli (jonka pitäisi siis olla noin koiran säkäkorkeus). No ei se sitä olis varmaan muutenkaan hypännyt ja saatiin yrittää vielä uudestaankin. Muista tuli sitten niin hyviä pisteitä että ykköstuloshan sieltä napsahti=) Suurin osa pistemenetyksistä oli omaa syytäni TÄYSIN. No, huomasiko, että oli kaksi ensikertalaista liikenteessä;) Annukka ja Tara nappasivat huippupisteet 196! Oltiin muuten E:n kanssa kolmansia.
Illalla piti tietysti naukkailla muutama siideri lyhytkarvaisten pyrrien omistajien hyvässä seurassa (niin ja sannan tietty kans) ja painua nukkumaan..
Sunnuntain sää ei suosinut, mereltä, n. 200m päästä näyttelykehästä puhalsi tuuli melkein 20m/s ja vaakasuorassa satoi tietysti myös vettä. Tuomari oli tiukka, jakoi lk pyrrinartuille vaan EH:ta ja H:ta ennen valioluokkaa. Elsa voitti EH:lla junnuluokan nartut, mutta tuomarin mielestä koissu oli nartuksi liian iso. No, sitä voi miettiä jokainen että onko n.48cm korkea narttu iso, kun rotumääritelmä sanoo, että nartun on oltava väliltä 40-52cm;)Mutta arvostelu oli muuten oikein lupaava.
Casse sai erin mutta ei sijoittunut enää jatkossa.
Pääsimme ajelemaan kohti kotia joskus neljän aikoihin ja kotiin kerkesimme juuri sopivasti big brother talkshowlle. Reissu oli oikein kiva, mutta myös rankka..

______________________________________________________________________________