tulipa käytyä ruotsinmaalla. Kiitos matkanjärjestäjille, eli seijalle ja oskulle ja tietysti kaisalle ja kissille hauskasta matkasta!
startattiin elsan kanssa keskiviikkona yövuoron päätteeksi täältä jojensuusta kohti ylöjärveä. siellä kävimme moikkaamassa kennel talvihallan porukoita. tai elsa oisi mielummin jättänyt eicon kyllä moikkaamatta.. eli siis groenendaeleista oli kysymys. Kovin olivat mukavia koirat ja ihmiset:) 2,5h vierähti siellä ja sitten matka jatkui kohti vahto-cityä. vahdolla yövyimme kaisan luona ja huimien kolmen tunnin yöunien jälkeen alkoi matka kohti naantalia ja ruotsinlaivaa. laivamatka kului sopivasti nukkuen (tai ainakin minulla ja seijalla). herättelin seijan viiden tunnin jälkeen, kun tuli itsellekin mieleen, että jokohan tuo riitttäis päiväuniks.. Ruotsissa yövyimme jossain väliaikaisella leirintäalueella monien muiden näyttelyihin menevän kanssa. Kävimme iltakävelyltä hakemassa muutamat punkit per nainen ja koira..
perjantaina koitti näyttelypäivä. päivän aloitti meidän porukasta kapu (cachou du pi d'espade) ollen juniorimaailmanvoittaja! siihenpä se sitten jäikin... sohvi (ciara du pic d'espade)sai EH:n (junnunarttujen 1) elsa ERI:n (avonarttujen 3.) ja pikku-rocco(sirocco de la vallee du mouton) oli PU2 picardeissa. ja kuten seija totesikin, ehkei roccon titteliriviin enää lisää paljoa sopisikaan ;) itsellämmehän tuota ongelmaa ei ole.. :)
Elsa oli siis liian pitkä, kaikki muu oli hyvää. Herääkin kysymys, mitä mäykkyruokaa syötän koirilleni kun minulla on kaksi liian pitkärunkoista koiraa, joilla on hieman liian alhaalle asettuneet korvat :D
perjantaina shoppailtiin tietty myös vähän koirakrääsää ja testattiin paikallinen mäkkäri. hyvää oli. sitten ajeltiin leirintäalueelle (tällä kertaa ihan "viralliselle") ja suihkun ja kahvikonjakkien jälkeen taisi olla jo nukkumaanmenoaika.
aamulla olikin jo kotimatkan aika ja laivalla aika kului.. no nukkuen! tällä kertaa uinui koko sakki. vahto-citystä starttasi vihreä aurinko-armas klo 19 kohti jojensuuta. voinkin todeta että uskollinen armaani on kyytsännyt minua viikon sisällä noin 1400km..
elsa oli ihanan lunkkia matkaseuraa, eikä paljon strassannut moisesta reissaamisesta. ainut että vahdolla se olisi istunut autossa, ettei häntä vain sinne jätetä! no hei, eikai citykoira nyt vahdolle jäisi ;)

sunnuntaina aamulla olikin jo lalan zorro-veljen ja astan vierailun aika. jonkin aikaa turistiin meillä ja lähdettiin tokokisoihin. sanottaisko, että paikallamakuussa tärisytti, eikä edes ihan vähän! mutta elsi kesti siellä! saatiin 9, koska elsa meni hitaasti maahan (tosiasiassa vasta toisella käskyllä..). seuraamisesta saatiin 10, liikkeestä maahanmenosta 9,5 (huono loppuperusasento). luoksetulosta 9 (kiinnostaisi tietää miksi, koska koiralla oli hyvä vauhti ja se pysähtyi kuin seinään!), liikkeestä seisomisesta 9,5 (en tiedä miksi..) noutamisesta 9 (taisi taas vähän pureskella), kaukoista 6 (meni toisella maahan ja minä kuulemma käytin liikaa vartaloapua, ihan tein kun ennenkin..), hypystä 10 ja kokonaisvaikutuksesta 9.  Kieltämättä tuomarilla oli varsin tiukka linja ja monelta muultakin lähti pisteitä ihan ihmeellisistä jutuista! kokonaispisteet meillä 177 ja sij 3/6. Kivaa oli saada kerrankin tuollainen kunnon ykköstulos ilman nollia! kovatasoinen oli kilpailu tuomarista huolimatta. yksi koira ei saanut tulosta ja viidenneksi sijoittui pisteillä 174! voiton vei auspai rini pistein 191, 5. onnea :)

lalan zorro-veli sai voittajassa 199,5p. kaukokäskyissä se liikkui ehkä 15cm eteen ja sai 6,5p. että sellainen tuomarilinja..

nyt sitten voittajaan (joskus hamassa tulevaisuudessa) vaikkai koularia olekaan..