tosiaan oltiin itsenäisyyspäivänä kisaamassa ja kuulumiset on päivittämättä.
Lalalle vitonen ekalta radalta. meni just niin hienosti kun lala parhaimmillaan menee ja olin supertyytyväinen belgiakkaan! ainut, että yksi rima tippui kun linjasin lalaa.eihän lalaa tarvitse linjata juurikaan kun koira kääntyy jos vain kääntää toisin kuin pieni,musta lajitoverinsa. ei se alkuun harmittanut, koska meni niin hyvin muuten, ja ensimmäistä kertaa radalla sitten edellisten kamalien kisojen jälkeen. yksi vai kaksi nollaako siinä sitten tuli, niin alkoikin jo harmittaa mokoma rima ja minun moka. kontaktit ok ja keppien aloitus hyvin =)
toiselta radalta hyl, unohdin suoristaa itseni (ja sen jälkeen koirani) renkaalle ja ohihan siitä tultiin. sen jälkeen oli lalalle tosi vaikea kepeille vienti ja se meni loistavasti! sitten sekoilin minä ja mentiin vähän lyhennettyä reittiä maaliin ja loppusuoran belgi oikein lensi eteenpäin! eikä varmaan edes huomannut ettei menty ihan niin kuin piti;) tosi tyytyväinen laltsuun olen.
elsalle..noh molemmilla radoilla oli putki a:n alla. aika suljettu putkenkulma oli kun sivusta tultiin ja pyrri vaan väitti minulle ettei täällä radalla mitään putkea ole!kävi sitten a:llakin ennen kuin putkensuu löytyi. luultavasti tässä vaiheessa itse seisoin jo aika edessä. harmi. toisella radalla mentiin sitten niin, että mentiinkin a:lle, eikä putkensuut olleet edes kovin lähellä vaan minä jouduin niitä kiertämään. sanoin sitten elsalle jo hyvissä ajoin "kiipeekiipee" ja osoitin (tai ainakin tarkoitus oli) ylöspäin. no, mitä tekee taskuraketti, tunkee nollakulmasta miun jalan ohi putkeen niin että meinaan tallata haukun päälle. eli siis hylky mikä hylky.ja löytyi sekin putki..

elsan kanssa startataan 10.1. kajaanissa kun käydään samalla näyttelykehässä pyörähtämässä.

tokoa on nyt treenattu joka päivä. kaukoja, metallinoutoa, tunnaria..
ruutua tein tänään kun kävin hallilla agia treenaamassa. laitoin sitten kuitenkin sinne sen kosketusalustan. ongelmana tässä on ollut puutteellinen kosketus, mutta sen avulla saan elsan menemään todella hyvään paikkaan. ruutuunhan se pääsääntöisesti aina menee. tästä sain huutia, että kosketusalusta menettää merkityksensä jos noin jatkan. yritin sitten ottaa muita keinoja käyttöön ja aika lailla tuloksetta. nyt teimme 4 vai 5 ruutua ja yksi vain pieleen, eli ei mennyt keskelle koskettamaan alustaa. viimeiseen otettiin matkaakin jo hyvin ja huippu paikka ja bileet! näin aion jatkaa ja sieltä häivytän alustan pois. tässä siis ongelmana oli, että paikka oli hyvä, mutta elsa ei kosketa alustaa. no tänään se kyllä lisäksi kosketti sitä! eikä alustan teho ole hävinnyt, kyllä se sen kontakteilla tekee jos sen sinne laittaa ja ohjattua on alettu myös reenata niin. ja hyvin on mennyt =)

käytiin treenimatkalla maijan luona ja siellä vierähtikin varmaan 2,5h. frodo vaikutti kiinnostuneemmalta elsasta kun perjantaina, toivottavasti vain siksi, kun oltiin sen kotipihalla, missä muita uusia hajuja ei ollut.juoksu saisi odotella itseään tammikuun loppuun minun puolesta. sittenhän elsa lähtee kosiomatkalle chakan luo.

tehtiin maijan luona vielä noin 5 kapulan suussapyörittelyä lukuunottamatta täydellistä tunnaria ja yhdet kaukot. hyvä me!!nyt sängyllä torkkuu varsin väsynyt pyrri.