huomaa, että kun kisat ei mee hyvin, ei tule kirjoitettua tännekään ;) eli oltiin ystävänpäivänä varkaudessa kisaamassa. elsalle ensimmäiseltä radalta 5vp, kielto tuli kolmanneksi viimeiselle esteelle kun sähläsin takaaleikkauksen kanssa muurilla. nooh..kuusi nollaa siellä tuli, ja elsa oli kiellon kanssa neljänneksi nopein (sij.7.) joten eihän sitä tiedä jos ei vaikka oltaisi edes sijoituttu.

toinen rata oli kakkosille vaikea! tulikohan medeissä yksi tulos, mineissä ei yhtään ja makseissa kolme. ja siis se oli oikeasti hankala. harmi kun ei ole piirtää sitä nyt. mutta siis. elsa ei aloittanut puomin vierestä keppejä oikein vasta kuin kolmannella (ensimmäinen suljettu kulma, toisella kerralla keppien päästä) ja sitten tuli kielto putkelle joka oli puomin ylösmenon alla (ei siis edes ihan ylösmenon vieressä). no tehtiin puomi ja mentiin kontakti uusiks;) hyvin meni.

lallun kaa tuli sitten kaksi hylkyä, annoin sen vaan mennä sitten loppujen lopuksi vähän niinkuin huvitti. toisella radalla sitä sitten huvitti tulla taas eka riman ali ja murista oikein matkalla..

seuraavana perjantaina kävi sitten taas silja hieromassa lalaa. jumissahan se takaosa oli taas. lopputulos oli vähän että se kipupaikka josta kaikki alkaa, on ristiselässä. kokeillaan glucosamin-kuuria ja jätetään agi vähäksi aikaa. tosin torstaina (silja kävi pe) otin lalankin hallille ja harjoittelin ihan perus takaaleikkauksia hyppyneliöllä, ne kun on lalalle vaikeita. rimat olivat jotakuinkin medikorkeudessa ja lala kaahotti menemään. sillä näytti olevan tosi hauskaa! joten kovin huolissani en vielä ole, katsotaan mitä kevät tuo tullessaan :) siljan vielä meillä ollessa lala näytti perinteistä istumatyyliään (pyllyllään, takajalat levällään) ja silja totesi ettei koira mahda kuitenkaan niin kovin kipeä olla :) Lisäksi lala kyllä agissa näyttäisi jos on kipeä. ainakin uskon näin. se on koira joka kyllä uskaltaa kieltäytyä hyppäämästä/tiputtaa tms jos koskee. agi ei ole sille NIIN kivaa kuitenkaan. elsa on sitten asia ihan erikseen..rakkaus lajiin on sillä jotakuinkin eri sfääreissä.

lallu :)

tehtiin to myös elsan kanssa ruutua, johon piti otttaa kosketusalusta avuksi. lopuksi tein ihan ilman.

perjaintaina käytiin suskin kanssa illalla reenaamassa, muita ei meidän treenivuorolla ollutkaan. otin vain elsan mukaan koska lala oli juuri hierottu. tehtiin paavolle ja elsalle kontakteja, pieni rata, elsalle ruutua (meni superhyvin ilman kosketusalustaa ja lopuksi ihan ylipitkältä matkalta suorastaan!) lisäksi näytin suskille meidän ohjatun noudon harjoittelua. sitähän opetan ihan olkkarin lattialla ;) kaksi kosketusalustaa ja elsa koskettaa käskystä oikeata ja vasenta. pitäis viedä tuo homma pihalle ja pidentää niitä välimatkoja aika nopeasti. elsa tekee tuota aika superhyvin, mitä nyt alussa yrittää tarjota ja tarjota ja tarjota..ilman käskyä siis :) näytin ninkalle lenkillä miten on treenattu ja kun ei muuta ollut mukana, nin näytin hanskoillani. lähetin elsan "koskettamaan" oikeaa hanskaa ja elsa päätti tuoda sen ;) noh, lupaa hyvää siihen kun siirrymme kapuloihin. en ole opettanut edes merkkiä vielä kun pelkään sen sotkevan meidän ruudun. olen tehnyt ohjattua niin, että lähtöasento on aina niin, että elsa seisoo minuun päin. pidennän sitten tuota välimatkaa myös. saa nähdä kuinka meidän käyp.

lala oli meillä tosiaan moooonta päivää. yli viikon, melkein kaksi? en enää pysynyt edes perässä.mutta miun puolesta se  voisi olla vaikka aina :)

eilen meille tuli hoitoon sitten vappu. elsa sai nauttia yhden koiran onnellisuudesta jopa kolme päivää ;) vappu on elsan veljen tyttö, iältään 10kk. musta ja hännältään aika töpö :) hyvin on tytöillä mennyt täällä. ennen nukkumaanmenoa eilen vappu leikki sellaisella lelun riekaleella. kun aamulla heräsin, tämä samainen lelunriekale löytyi ihan tyynyni vierestä. lienenkö nukkunut niin levottomasti, että vappu oli ajatellut tuoda miulle unilelun :)

eilen käytiin lenkillä vapullekin tuttujen tyttöjen saimin ja sinan kanssa. toki laura oli myös mukana ;) käytiin kuhasalossa ja jäällä kävelee. uskalsin pitää vappua irti, kun ajattelin ettei se laumasta mihinkään lähde ja hyvin meillä menikin.

oltiin jo melkein parkkipaikalla (ja meidän koirat kii) kun TAAAS ne kolme koiraa, joista oon aiemminkin jo valittanu täällä, niin tulivat takaa haistelemaan. ajoin ne pois. hetken päästä näkyy niiden omistajat ja koirat juoksevat edelleen irti meidän perässä. siinä vaiheessa miulla meni hermo, huusin niille jotain tyyliin "ettekö v**** voi pitää niitä koiria kii kun täällä on muita koiria!" mitähän ämpytystä sain sieltä vastaukseksi, en muista. sanoin sitten kohtuu vihaisesti, että kuuluu jo ihan yleisiin hyviin tapoihin se, ja ilmeisesti teille i*******lle ei oo tullu mieleen et teidänkin koirille voi käydä jotain kun kaikki ei niistä tykkää (ja tässä vaiheessa ajoin taas yhden elsan ja vapun perseestä pois huitomalla sitä nahkahihnalla. sieltä vaan saatiin vastaukseks "opettele itse ensin käyttäytymään" ja "mitä nää nyt tässä haittaa" ja "ilmoita sitten vaikka poliisille jos kerta noin suututtaa" ja muuta paskaa. että miulla meni hermot. tiedän sen auton nyt (kaikenlisäksi taksi!) ja sen verran vituttaa että taidan ottaa rekkarin ylös ja ilmoittaa poliiseille.  pidän siis itsekin koiria irti, mutta ihan totta otan ne kiinni enkä anna niiden mennä toisten koirien luo! lisäksi aina (3x) kun näihin on törmätty, mie olen ottanu jo koirani kii kun niiden omistajia ei näy mailla eikä halmeilla. en ihan oikeasti jaksanu enää olla kovin kohtelias heille, tää oli kolmas kerta kun niille huomautan! että vituttaaaaaa..

mutta tässä saimista eilen napsastu kuva. saimilla (auspai highbuzz alexis) on ikää jo 5kk :)