eilen tosiaan silja käväisi pitkästä aikaa hieromassa lalan. ja ensimmäistä kertaa elsan. tosin olin vakuuttunut ettei viimeksi mainitun hieromisesta yhtään mitään tulisi..

lala oli vuorossa ensimmäisenä ja tuttuun tyyliinsä astettui hymyillen (eli irvistellen hampaat vilkkuen, belgi-ihmiset ainakin tietää, eikä tällä tarkoiteta siis mitään pahaa) pitkälleen ja nätisti pysyi hierottavana. jumipaikkoja vaan belgiakasta tällä kertaa löytyi! lala nautiskeli hetkittäin silmät kii ja kun tultiin kipeeseen paikkaan, nosti päätänsä ja katsoi syyllistävästi "kun minuun sattui". jumissa oli selkä lapojen takaa, selkä lantion "etupuolelta" ristiluun päältä ja molemmat takareidet. lisäksi selviteltiin miksi lala ajoittain ikäänkuin ontuu, mutta ei kuitenkaan nilkuta, vaan kävely/juoksu muuttuu pompottavaksi takaa katsottuna. tämä siis ilmeni minulle ensimmäistä kertaa kemissä, mutta kun takki otettiin pois, pompotuskin hävisi. nyt sitten tiistaina rankan lenkin päätteeksi sama toistui ja ilman takkia. silja totesi,että lalan vasemmassa takajalassa(siis siinä jota varoo) on mahdollisesti ollut jännetupin tulehdus kintereen etupuolen jänteissä. niissä oli nestettä vähän edelleen. tämä on kuitenkin todennäköisesti seuraus eikä syy. syy vaan tosiaan on vielä epäselvä..tuota pompotusta on ilmennyt nyt tänä talvena muutaman kerran ja se näyttäisi melkein olevan sidoksissa rasitukseen ja pakkaseen. pitää seurailla tilannetta. ja tosiaan jumissahan se oli, kumpi sitten on kumman aiheuttamaa.

ja kai sitä pitää hyväksyä tosiasia, että lalakin vanhenee. silja suositteli sille parin viikon kuuria/vuosi cartrivetiä tms. no sitä on nyt sitten ostettu. katsotaan vaikutusta =)

elsa sitten..noo elsa oli ehkä kerrallaan minuutin-pari paikallaan, kunnes piti vähintään aina tassua liikauttaa tai nostaa pää katsoakseen mitä silja tekee. välillä elsa malttoi oikein nauttiakin, mutta eihän pyrri kauaa jaksa ihan paikallaan olla.. mutta meni kuitenkin paremmin kuin osasin odottaa! no lopputulos oli siis, ettei elsasta jumeja löytynyt etsimälläkään, ainut joka saattoi vähän olla, niin huonomman lonkan lähentäjät. no, aikamoinen kumiakka tuo pyrri onkin!silja totesi, että "kyllä tällä lihasta on, mutta ne on ihan pehmeitä ja ei täältä mitään jumeja etsimälläkään löydä.ja jos tälle joskus ongelmia tulee, niin korkeintaan nivelten lievästä yliliikkuvuudesta". no hyvä että saatiin elsa hierottua kun ei ollut kipeitä paikkoja :)

julkaistaan nyt sitten lopullisesti se "salaisuus" joka ei siis salaisuus ole aikoihin ollut. meille tulee maaliskuun alussa kissinpentu=) onhan tuosta kyllä ollut juttua jo aikoja sitten. tosiaan nimeksi tulee kerttu ja viralliselta nimeltään neiti on misobel's dora. rodultaan kerttu on siis somali ja väri on riista.kävin eilen shoppailemassa leluja, vessan ja kuljetusboksin.

tässä kertun 9-viikkoiskuva=)

kuva Minna Rautiainen