käytiin linnunlahdella tokoilemassa reinon ja suskin kanssa.

aloitettiin elsan kanssa seuraamisella. se sujui paremmin, ja tietenkin- mie painostan sitä katsomalla liikaa (vaikken paljoa katso) ja elsa ottaa etäisyyttä. pitää tosiaan useammin reenata kaverin kanssa..

seuraamisesta suoraan otin "kisamaisen" ruudun ehkä 15m:stä. jäi liian eteen(ruudun ulkopuolelle heti). tein pari toistoa lyhyestä ja otin uudestaan seurauttamalla tovin kauempana ja kävelin sivusta lähtöpaikkaan. suski huomasi jälleen miun painostavan koiraa "missä ruutu, missä" ja tuijottamalla alaspäin. tehtiin tilanteesta vapauttavampi, mie sanoin iloisemmin nuo ja eikun koira ruutuun ja hienoon paikkaan!pari näin ja kokeiltiin toisesta suunnasta (yleensä ollut elsalle vaikea) ja "kisamaisesti" nyt. hieno vauhti, ok paikka ja siihen oli hyvä lopettaa :)

tehtiin ennen ruutua luoksetulon pysäytykset, sekä kierrätyksistä pysäytyksiä. hienosäätöä kaipaavat...

tauon jälkeen tehtiin liikkeestä istuminen. onneksi..en ole varmaan koskaan tehnyt sitä kenenkään nähden koska olen ajatellut sen olevan suht hyvä. no, istuuhan se, MUTTA VINOON!miulla on ollut tapana palkata elsa taakse heittämällä lelu. ja tietysti katsoa istuuko se. viimeistään tämä sai sen istumaan ja siirtämään pyllyään (ja ennakoimaan varmasti lelun heittoa "olen tänne jo menossa melkein"). nooo..lisäksi se seurasi taas vinossa (mie painostin). no, teimme liikettä aloittamalla ihan alusta. mie kävelen selkä suorana katsomatta koiraan -> Elsa käveli suorassa->istumiset suoristui huomattavasti! tehtiin useampi toisto ja suski palkkasi elsan takaa jos onnistui, mie namipalkkasin vinoonistumiset kun kuitenkin istui. ei oikeasti tule näihin kiinnitettyä yksin huomiota!

seuraavan taon jälkeen tein tunnaria eilisestä innostuneena. ensimmäinen kokeilu aika lyhyt matka, 6 kapulaa ->haisteli hyvin, haisteli, haisteli,haisteli ja toi väärän. otettiin uusiks ja oikea. useita toistoja, joissa muita kapuloita tökittiin, siirreltiin, kerran kokeiltiin suuhunkin, mutta aina oikea tuotiin. en ole tuosta kovin huolissani, viimeksikin nuo hävisi toistoilla=varmuudella. elsa paineistuu(?) tai alkaa sählätä enemmän kun mie teen alkuvalmistelut, eli käännyn. siis toistoja vaan :)

kaukoissa nouseminen oli hyvin nihkeää. piti vähän palauttaa koira realiteetteihin, ettei sitä palkkaa tule jos ei nouse. öhöm. ei jääty jankkaamaan sen kummemmin, onnistunut maasta-istu-seiso ja lopetus. lisäksi elsa kokeili että jos nousisi seisomaan vaikka eteen? olipa tälläinen epätyypillinen "paineistunmukakaikesta"-päivä, vaikka miusta tuntui lähinnä "haista-kuule-paska-päivältä" :)

 

loppuun kuva eilisillalta :) pimeä ja kaikkee, tuli kiire hakea kamera. älkää välittäkö miun punaisista yökkärihousuista :D

 

ja vielä kuva kertusta parin päivän takaa