viime sunnuntaina kävi tiia vitikainen varkaudesta kouluttamassa.

jotakuinkin tässä on se rata

1239129231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

tiia moitti minuu siitä et teen alut jotenkin mahdollisimman helpoksi itselle, vaikeaksi koiralle. tuossa mie oisin kököttäny oottamassa kakkosen takana että teen valssin. tiia käski miut oottaa ennen kakkosta ja näyttää koiralle että mihin suuntaan valssi lähtee ja sithän siinä ois pitäny olla jo varpaat kohti aa:ta. no eihän ne ollu =) a.n jälkee kokeiltiin persjättöä, mutta todettiin valssin olevan parempi. eli koira kontaktille ja itselle etumatkaa.  vitoselle valssi ja kutonen takaa ja alta pois heti kun koira kiertää. tää ei ollu elsalle ongelma, jotkut jätti hyppäämättä.

kasi piti kiertää tuolta päädystä, koska putkelta tuli jo hyvä vauhti. 11 esteeltä piti hyvissä ajoin (tai jo ennen) vapauttaa koira kepeille, yhtäaikaa rynnimällä ei tullu mitää.. jostai syystä elsa oli epävarma ja sitä piti käskeä etenemään heti keppien aloituksen jälkeen. 14-15 väliin jaakko (onnistui hyvin!) ja 19 saatiin kokeilla poispäinkäännöstä (ehdotin itse, tiia vähän epäili) ja se onnistui huipusti! elsa osaa tän :)

kakkosrata.

1239130142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tässäkin olisin aloittanut eri lailla. olisin varmaan kutsunut esteen 2 takaa. no, valssasin siis heti työnnettyäni koiran kiertämään niin tuossa 1-2 välissä. sitten ennakoivaa valssia kolmoselle (miksei tää ennakoiva vieläkää "sytytä", varmaan kun elsa ei osaa-se ei toimi). elsa haki toistuvasti ennen keppejä vielä tuon hypyn 2 (joka oli lähempänä todellisuudessa). no vauhti hidastui siinä valssilla, videolta sen näkee. tosin tähän kohtaan se nyt on paras vaihtoehto.

takaaleikkasin vitoselle (miulle ehdotettiin persjättöä ja valssia) ja ekalla onnistui hyvin, vedin koiraa itseeni päin, toisella vähemmän hyvin ja kaarros venyi. etumatkaa sain enivei. kasilla piti kutsua elsaa aika kovaa, putkesta tultiin elsamaiseen tapaan laajalla kaarella.. ysille jaakko (en itte tajuis tehä niitä näihin kohtiin!) ja oikein sen ajoitettuani koira ei vilkassutkaan putkeen! tosin heti kun ajoitus tökki, löytyi pikkumusta putkesta..

11 valssi ja ulkokautta 12. 13 takaaleikkaus ja elsa irtosi hyvin hypylle ja putkeen. esteelle 16 saimme tehdä taas poispäinkäännöksen, eli a:n puolelta koira hypylle ja toista kautta pois ja puomille. kontaktille se ei suostunu yksin menee, sitä pitää tehdä.

tiia kehui elsan hyppytekniikkaa. se on pieni maksi, mutta hyppää tosiaan hyvin, eikä rimat kolise! käski meidän harjoitella ennakoivia valsseja ja näinhän sitä pitäis..lisäksi kehuja saivat mm. elsan innokkuus ja estehakuisuus. vauhti myös säilyy ohjaajan mokista huolimatta ;)