kävin siis maanantaina 24.8 krogeruksen kirsin kanssa kotkassa hakemassa Pilan kirsille. Pila on siis se elsan tyttöpentu. Mietin tuntisivatko pennut minua enää, mutta pelko oli turhan, kysyin pihaan tullessa "missä on miun pienet pyrrinpoikaset" ja kaikki kolme juoksivat hurjaa vauhtia puremaan minuu :) ihania!! P-P, eli aulishan oli lähtenyt veli-pekan luo jo aiemmin.

pennut olivat hurjasti kasvaneet. Leikkisiä olivat edelleen ja voih..niiiin ihania :)

matka kirsin luo sujui pieneltä pila-pyrriltä hyvin. Mitä nyt tuleva isoveli Gidi vähän sille murahteli. Osan matkasta pentu nukkui, osan ihmetteli, mutta ei vinkunut edes tai mitään. Pysähdykselläkin vain reippaasti häntä pystyssä ihmetteli huoltoaseman pihaa. reipas kakara!

pikkupyrreillä on oma blogi, salasanan siihen saa miulta. Jos saa ;)

kuvvii:

unski, eli Pakki ja Pila

Pila uuden omistajansa sylissä:)

ja sumo!

 

paikalla oli myös Pakin "isoveli" Hemuli 11v

 

Perjantaina kävin sitten jo kauan aikaa sitten sovitun ratsastuslenkin kirsillä. 6h matkaseuranani oli tällä kertaa 7-vuotias kulomusta (kaiketikin..)tamma Lokka. Reissumme meni oikein hyvin ja vauhtiakin riitti sopivasti. Puolimatkassa ruoka maistui :) Elsa ja Pila tulivatkin sinne kodalle minua vastaan.

Piti tietenkin kuvata taas pilaa..

Billy, pian 15v!

vaikka on 15v, voi silti olla leluhullu (=elsankin tulevaisuus)

tuleva leluhullu?

ja eräs leluhullu..

Ainiin..ja lauantaina oli kahdet agistartit. Tuplahyl. jeejee.. toinen oli ihan miun moka, seisoin itse a;n edessä valssin jälkeen ja sain koiran putkeen a:n alla, toisessa en yhtään ajatellu, et elsa kaartais minuun päin hypylle edessä olevan putken sijasta. no, ei ne radat nollia ois olleet silti.. 5.9. olevia piirinmestaruuksia odotellessa :) joensuussa kisattiin belgimestaruudet ja voiton vei seurakaveri Jodi (willow creek jon joker) joka juuri edellisenä viikonloppuna agivalioitui. onko jatkumo piirinmestaruus? :) Jodi on hieno belgikoira, ja harmaudesta huolimatta (tai juuri siksi) miellyttää miun silmää ulkonäöllisesti myös. Lalahan ei mestiksissä juoksunsa takia kisannut.

kuvia kisoista: http://edeh.kuvat.fi/kuvat/agility/

kun nyt päivitellään, niin päivitellään vielä lisää.

eilen käytiin reenaamassa ninnin ja viiman kaa tokoa. myös lala oli mukana..heh. mutta sen jutuista ei sen enempää, tehtiin seuraamista ja maahanmenoa ja kosketusalustaa ja keppiä. siinä sen reenit, mutta saipa olla mukana:)

elsi aloitti seuraamisella. Hurja into taas neidillä tehdä kun välissä liikkuroin ninniä ja viimaa ja teen lalan kanssa. tosin ei se nyt motivaatiosta koskaan oo tolla ollukaan kiinni. reenireppu kun oli pakattu, kentälle piti kiskoa koko matka haistelematta matkalla kertaakaan..

seuraavaksi tehtiin ihan käskytyksiä, elsa istumassa miun sivulla ja vierestä kuuluu eri äänenpainoin maahan-käskyä. yhden kerran elsa teki virheen (matala äänenpaino) ja meni toisen käskystä maahan. istumiset samalla tavalla menivät hienosti. maahanmenot ja istumiset miun käskyistä ihan ok.

elsa teki vielä merkkiä, jotka n. 90% erinomaisia :)

seuraavalla kierroksella tehtiin ruutua. eka lähetys suoraan alustalle ihan priima. sen jälkeen vientiä merkille ja lähetystä ruutuun, kun olin peruuttanut melkein sen 10m. meni niiiiin hyvin ettei järkeä! yhdellä kerralla meni hyvin ruutuun, mie kehuin niin tuli minuu kohti vastaan. seuraavaaan onnistuneeseen lopetettiin.

ohjattua tehtiin niinikään merkille viennillä niin, että lelu oli täydessä matkassa. hirveää lelun kyttäystä ja vaikeuksia olla merkillä oikeassa asennossa. mitenhän ikinä tulee onnistumaan merkille lähetyksenä.. no pari toistoa kumpaankin suuntaan ja kapula lelun tilalle. uusintakäskyllä vasta tuotiin kapula kun lelua piti etsiä. pitää varmaan siirtyä noihin kapuloihin, jää lelun kyttäykset. alunperinhän tein tuota kosketusalustoilla. siinä ei kyttäysongelmaa tässä mittakaavassa ilmennyt. reeeeniä...

loppuun paikalla istuminen n. 2min ja maksalaatikkopalkka. hienosti istui :)

tänään kävi silja hieromassa koirat. Ensin lala. Ei ollut edes kovin pahasti jumissa, mutta siljakin totesi takaliikkeiden entisestään huonontuneen. Lisäksi koira ei aivan entistä tahtia enää liiku, vaan kävelee usein lenkillä loppumatkan takana. kintereet lähes osuvat toisiinsa... yhdestä etujalan uloimmasta varpaasta löytyi myös kiputila. mihinhän se on sen satuttanut?

elsa..no..sitä taida kannattaa hieroakaan kun neidillä ei ole ikinä jumissa mikään. vasemmalta lanneselästä löytyi pieni jumi, siihenpä ne jäikin. silja totesi elsan olevan niin kuivassa kunnossa, että sopisi hyvin esimerkkikoiraksi hieronnan opetukseen. joo, lihotuskuurilla se on ollutkin, vaan miten lihotat koiraa joka ei syö?