eli eilen tokoiltiin maijan ja sen koissujen kanssa. pieni foksu aloitti, sitten elssi. elsa teki oikein hyvää seuraamista lyhyen pätkän alkuun. sitten ruutua. kolme toistoa ihan superruutuja! melkei pelotti ettei se sinne taakse edes pysähdy! otettiin väliin ruudun merkkiä molemmilta puolilta ja sitten yksi merkiltä ruutuun, jolloin koira jäi liian eteen. oikeastaan aivan liian eteen. no, uskoisin sen olevan epävarmuutta vain. otettiin lähetyksiä ruutuun niin, että elsa seisoo kylki ruutuun vähän lyhyemmän matkan päässä ja siitä muutama ok, ei super, toisto. turhaahan mie sitä enää lähetän naama kohti ruutua edes!

lallu teki seuraamista, harjoitteli merkkiä (jota tehnyt jopa kerran aiemmin, mutta meni ihan ok) ja harjoitteli takapään käyttöä. tuo belgikoira kun kuumuu makupalasta ihan mahdottomiin melkein ja lelu ei hälle kelpaa..

seuraavalla kierroksella elsi teki pari luoksetulon stoppia taakse palkattuna, ihan kohtalaisia. tuohan ei meidän bravuuri ole missään vaiheessa edes ollut.. sitten pari läpijuoksut + stopit maijankierrolla :D

ohjattu nouto sitten. suoraan kahden kapulan vienti oli vaikea elsalle. kapulat siis suhteellisen lähellä, mutta leveällä. liikeradat rupeaa olemaan ihan ok jo. ensimmäinen väärälle kapulalle, samoin seuraava. kolmas autettuna oikealle. sitten pyrri hokasi mikä olikaan jutun juoni ja seuraavat pari toistoa oikein hyviä :) välissä palkkasin yhden merkin, ja loput mentiin merkille viemällä. hyvä elsi =)

lala pääsi loppuun vähäksi aikaa räyhäämään sipen kanssa..

 

pian ollaan taas menossa maijan kaa tokoilemaan, päivitän sen sitten tähän alle. ranskan matkan kuvat löytyvät kuvagalleriasta, jonkinlaisen sepustuksen kirjoitan tähän sitten oman muistinkin virkistämiseksi =)

 

ja lalasta. lala pissasi alle eläinlääkäripäivän jälkeisenä yönä ja yhden kerran sen jälkeen, jolloin ei ollut suostunut iltapissejä tekemään. nyt on taas menny ihan ok, juomakuppi tyhjenee vaan tiuhaan tahtiin =(

kysyin tutulta sisätautilääkäriltä verikokeista. hänen mielestä arvot tosiaan viittaavat hyperparatyreoosiin (jota ahokin väläytteli)ja juurikin siitä aiheutunut hyperkalsemia aiheuttaa sen, että potilaat ovat yleensä kuivia, niinkuin lala jonkin verran on. siitäkin huolimatta että juo hirveästi. se, mitä koirien hyperparatyreoosille tehdään, ei ole miulle selvillä. ihmisillä se leikataan. mutta katsotaan ensin verikokeet, joihin nyt sitten varasin huomiseksi ajan. huoli belgikoirasta on kova ja monet itkut on jo itketty..mutta itse potilas on onneksi oikein virkeä =)

jaahas, ja tämän päivän surkeat tokot. voi voi..

elsin seuraaminen ihan super, voi kun tuo vire olisi kisoissakin! se on aina niin innoissaan kun pääsee autosta, niin olen ottanut tavaksi hyödyntää sen seuraamiseen. ainut vaan että edistääää...

tehtiin sitten jättävät idarityyliin, joskin ilman mitään tötteröitä tms. ekalla seisomaanjätöllä liikutteli etutassuja, sen jälkeen teki hirmuhyvän seisomisen (vähän avustettuna) istumisen ok (rintamasuunta tutun vino, omapa on mokani, kun en ole puuttunut) ja hienon maahanmenon. hyvä :)

nooo, sitten ohjattu. aloitettiin kahdella kapulalla. katoin jo valmistellessa, etten meinaa saada elsaa katsomaan merkkiä vaan se katsoo oikeanpuoleista kapulaa. kun se oli kattonu merkkiä, lähetin ja sehänn sinkos suoraan kapulalle..ja sama toisen kerran. maija kävi näyttämässä merkin ja palkkasin. sen jälkeen ongelmia ei ollut :) tehtiin ensin oikea, sitten vasen, merkki hyvä. oikealta hakemisessa pientä epäröintiä. sitten otettiin keskikapula ekaa kertaa mukaan. kapulat olivat lähellä..ja sinnehän se elsi keskikapulalle sinkosi kun lähetin merkille.. no seuraavalla lähetyksellä tekikin hyvin =) jälleen epäröi oikeaa, vasen sujui vaikka kuinka hyvin. palkattiin lopuksi ihan merkki vain. ehkä tämä tästä vielä joskus =)

ja sitten kaukot, jotka olisi pitänyt jättää tekemättä..vaan kun ilmeisesti niitäkin on joskus harjoiteltava.

ensin yksi istumaan nousu 15 metristä. ihan super! sitten istu-seiso-maahan- vaihdot, seisominen tosi kökkö ja muistaakseni lisäkäskyjä tarvittiin. jäi kyttäämään taakse jätettyä palloa + paineistui vieressä huitovasta maijasta. no, jossain vaiheessa tässä pyrri päätyi autoon ja ohjaaja takomaan päätä seinään suunnilleen. en enää edes jaksa ajatella mitä yritettiin, joka tapauksessa mikään ei onnistunut ja tuloksena oli paineessa oleva pyrri ja vittuuntunut ohjaaja. loistava yhdistelmä?

 otin koiran autosta, hiottiin kaukoja ihan läheltä ja tehtiin tilanteen laukaisemikseksi yksi merkki, josta sai pallopalkan. tuo takapalkka on hyvä juttu kun löytää balanssin mikä on hyvä, ei liikaa muttei liian vähän. no, kotona tehtiin ihan kaukojen alkeita illalla sitten, ja koira ei selkeästikään ollut sitä mieltä, että homma on mitenkään super mukavaa. voihan kyynel. elsa ei ole mikään pehmeä koira, joka ottaa nokkiinsa, mutta jotain onnistuin tekemään eniwei. voi tosin olla että pyrri on vähän väsynytkin, oltiin monta tuntia maijan luona treenien jälkeen, meillä oli frodon harjaamistalkoot :D nyt on koira ainakin kilon kevyempi, ja hommaan tarvittiin pikkumyyn selvityssuihketta ;) katsotaan laittaako maija blogiin kuvan ;) kiltisti frodo kesti sen 1,5h harjausurakan..huh! tavoitteena siis saada frodo messarikuntoon. enemmän tavoittelemista tosin on elsalla, jolla on tällä hetkellä pari karvaa ristissä ja muutama päällekkäin koko koirassa. onhan tässä aikaa, onhan?

mutta, kovasti kiitoksia maijalle taas reeniseurasta :)