päivähän meni pieleen jo aamusta. lala nukkui vieressäni ja kun herättiin, heräsi lala pissalammikosta. ei se sitä itse ollut huomannut. ihmettelin eilen illalla sitä kun koira on koko ajan vesikupilla, ja mie koko ajan niitä täyttämässä. olen jo pidempään ihmetellyt sitä kuinka paljon se juo. toisaalta taas miettinyt, että kuvittelenko vaan, elsahan on paljon pienempi ja juo paljon vähemmän ja siihen olen tottunut.

ei oikei tää juttu luista..oon yhden kaverin luona, kone on edelleen huollossa..

no, vein lalan sitten lääkäriin. vein samalla pissanäytteen. se oli puhdas, verikokeissa albumiini yhdellä pykälällä koholla, hb 183(!), ca koholla 3.78, ja fosfori matalalla. no, aho (ell.) oli sitten sitä mieltä että koira on röntgenkuvattava kasvainten varalta. sanoin, että samalla kuvataan selkäkin. selkeää kasvainta ei löytynyt vatsa- eikä rintaontelosta, yksi epäilyttävä "joku" josta jari ei osannut sanoa mitään. piti myös mahdollisena, ettei se ole yhtään mitään kuin virhe kuvissa. verikokeet kontrolloidaan kuukauden päästä ja sanoin, että samalla koira steriloidaan. saapahan sitten kattoo mahan samalla kauttaaltaan. tästä sterilointiasiasta ollaan kiistelty äitini (eli lalan omistaja) kanssa, mie puolesta, mamma vastaan. nyt sitten ilmoitin saksaan mammalle että tilanne on nyt tämä, koira leikataan. vastauksena tuli "tehkää mitä teette, kunhan pidätte sen kirppukasan hengissä" :) sitten kun soitin myöhemmin, mieli oli jo "eikö sitä voi leikkauttaa aiemmin.." oli siis puhetta siitä, että kuukauden päästä. no tilanne on nyt tuo, toivottavasti kaikki saadaan pois, jos sieltä jotain löytyy...

ja se varmistunut diagnoosi on sitten spondyloosi. lalalla on selkeä luusilta (eli hyvinkin jo luutunut sellainen) kolmanneksiviimeisen ja toiseksiviimeisen lannenikaman välissä.

että näin. *huoh*