eilen käytiin kajaanissa. elsalla oli taas asenne "kuulkaa kaikki, MIE olen tullu tänne agihommiin" ja suhteellisen vähähaukkuisesta koirasta kuoriutui pahaääninen haukkukone. on muuten tuo haukku ollut jotenkin herkemmässä, välillä meinaa sitä tokoonkin...parasta pitää homma kasassa ilman ääntä!

no sitten niihin startteihin. ekalla radalla päästiin 9 estettä ennen hylkyä? väyrynen oli pistänyt taas jokusen takaakierron. eli tuohon mennessä jo ehkä 4.. no takaakiertoonhan se kosahti, kepeiltä takaakiertoon kauas ja eihän sinne menty. itse olin tässä myöhässä totaalisesti. no, jatkettiin sitten kelpo rata loppuun, mietin et uusinko a:n kontaktin, johon pysähtyi, odotti ja oli hyvin, mutta lähti kuitenkin ilman lupaa. en sitten uusinut kun oli vaikeahko kuvio tulossa jonka halusin tehdä ;)

toisella radalla homma kosahti toiseen esteeseen. elsa ilmeisesti katsoi liian kauan minua ja hyppäsi PÄIN SIIVEKETTÄ! koko este kaatui ja elsa laskeutui sinne joukkoon! onneksi mitään ei käynyt, jatkettiin sitten rataa. kyllähän elsa varsin kauhuissaan moista hökötystä katseli, mutta onneksi kyseessä ei ole mikään pehmo koira, jatkettiin lähes normisti rataa. kielto tuli kepeille takaaleikkauksessa, vaikeassa sellaisessa ja se oli odotetttavissakin. muuten ihan ok.

viimeisella radalla,hyppiksellä..*huoh* rata oli VIIMEISEEN esteeseen asti hieno, puhdas nollarata, ilman pitkiä kaarroksia ja kaikkea. rata päättyi viiden esteen loppusuoraan ja ajattelin sen sopivan irtoavaiselle elsalle. no sopihan se, mutta viimeisen hypyn takana sivussa oli hihnasanko, jota kohti elsa meni viimeisen hypyn ohi =( onneksi frodo ja maija voittivat kyseisen radan, ei mennyt voitto ihan vieraille;) periaatteessa elsa olisi voinut ajan puolesta voittaa. mutta jossitteluahan tuo on ja kun agility on laji, jossa nopein nolla voittaa, me ei (taaskaan) tehty edes sitä nollaa.. voihan. mutta tosi tyytyväinen olen tuohon viimeiseen rataan. videolta kun katsoo nii mie en juokse radalla! treeneissä pingon kaksi kertaa kovempaa! sama varmistelu on huomattavissa myös koirassa. nyt asiaan korjausta!

annukka ja lk pyrri tara olivat ottaneet eilen komean nollavoiton kolmosissa, tikittää se avakello jo usemmallakin :)

tänäään oli mätsäri, johon sitten joukolla lähdettiin. elsi ei oo käyny moisissa hommissa aikoihin. tai ehkä kaksi kertaa elämässään ikinä :D eihän me tosin olla näyttelyissäkään käyty sitten tammikuun..mutta kun nyt on ilmoittauduttu todella lyhytkarvaisen pyrrin kanssa messariin ja pohjoismaiden voittajaan, piti käydä kokeilemassa mätsärissä. olin varsinainen handleri, kun vapun ja frodonkin vein..heh. vapulle sininen, elsille ja frodolle punainen. jatkokehissä ei sijoitusta, mutta tuota kokemustapa me hakemaan tultiinkin :) elsi oli niin söpö, kuvitteli varmaan olevansa jossai ihan muissa jutuissa, seisoa nakotti korvat höröllä ja häntä heiluen. nuo korvat ovatkin näyttelyissä normaalisti se ongelma, kun ei siellä viihdy niin ei voi nostaa korviaan kunnolla. korvista puheenollen, auliksella näyttää olevan kaksi elsan vasenta korvaa..hehehhaah :D voi voi..pilalla ja sumolla on ainakin ihan hienot korvat. pakista en ole aikoihin kuvia nähnyt.

no pitihän sitä ottaa häiriöstä kaikki irti ja tehdä sitä tokoakin siellä sivussa. seuraamista tehtiin, jossa vähänn haahuilua. ja meidän hienot täyskäännökset vasemmalle on taas hukkuneet johonkin.

sitten tehtiin kaukoja selkä niihin kymmeniin ihmisiin päin. eri matkoista eri variaatioita ja loppuun neljä vaihtoa reilusta 15m:stä. se seiso-istu-vaihto on meidän mörkö, jota en oikein meinaa uskaltaa tehdä. haluaisin, että se peruuttaa istumaan, sitä on harjoiteltu, harjoiteltu ja harjoiteltu. ja se ei istu. se ei ole elsalle luontainen tyyli istua, se istuu aina niin, että etujalat paikallaan ja hilaa ne takajalat alle. voih että..

sitten piti tehdä vielä muutama suora luoksetulo (ihan supereita) ja muutama puskankierto pysäytyksillä ja lumipallopalkalla :) vaikka tultiin eilen koko päivän kestäneeltä kisareissulta klo 2330 kotiin, oli pyrri jo aamutuimaan täynnä toimintaa. pyrri on paras :)