eipä meille ole kummempaa tapahtunut edes.

viime viikonloppuna oli jänesniemen elinan koulutus. kyseistä kouluttajaa voin lämpimästi suositella, oli meinaan hyvä! ihan siellä top 3:ssa missä olen käynyt. radat olivat haastavia ja uusia ohjaustekniikoita tuli. aika näyttää tulenko niitä elsan kanssa tekemään. kuten tähän asti kaikissa koulutuksissa, elsa sai osakseen vilpitöntä kehumista ja kuulostaahan se hyvältä "paras ei-bortsu, jonka oon pitkään aikaan nähny" heh..aina ne bortsut kuitenki vie voiton ;) mutta..yleensä miun kohdalla koiran kehuminen saa miut masentumaan kun tietää et koira ois hyvä, sillä on vaa ihan paska ohjaaja :D mutta toisaalta onhan se aina kiva kun toiset kehuu, mutta vaikka ne kuinka haukkuis nii tiiän silti et elsa on miulle se ihan parhaista parhain koira, suurisydäminen pieni ystävä<3 eipä tuota tilannetta muuta senpuoleen kehut eikä haukut =)

ja.. kun tuon vauhdin saisi vielä siirtymään kisakentille..sillähän ei ole mitään väliä missä reenataan, on vain kyse siitä onko kisat vai treenit. eli selkeästi koira huomioi miun jännittämisen ja kun en ees jännitä ihan vähän.. elina tuli miun kyydissä lauantaina pois ja sunnuntaina hallille, ehti jutella kaikenlaista. sain myös muutamia hyviä vinkkejä ihan oman itseni kasaamiseen, siitä kun ei ole ollut viime aikoin tietoakaan..elina totesi myös osuvasti elsasta "Sillä on kyllä hirmuisen kova tarve mennä suoraan" ai, really, enpä oo huomannu..... =)

tää viikko on vaa oltu, ei oo reenattu ku vähä temppuja, harjoiteltu kasia ja siivoamista ;) elsa siis siivoaa lelujaan ja oikein topakasti painasee lelun korin pohjalle. heh =) tänään oli tarkoitus mennä vähän tokoa, mutta tuolla sataa VETTÄ. yök. en varmaa lähde!

viime yö oltiin liperissä kun saatiin viimein mamma kotiin. äiti pelkäsi ettei lala enää sitä muistaisi.. mutta muisti se =) juoksi innoissaan äitin luo rapsuteltavaksi ja murisi! hyppi ja murisi ja hyppi..vielä myöhemminkin kun äiti sitä rapsutti, se murisi. hassu koira. lalahan murisee varsin paljon, milloin mitäkin tarkottaen. vieraat vaan saattaa käsittää sen vähän väärin, ja sanotaan nyt vielä, ettei tuo koira oo koskaa kellekää ihmiselle mitää tehny, lala tykkää ihmisistä :D äidille murisemisen olisi voinut tulkita : "viddu ku oot ollu stanan kauan poissa prkl"

ja lalan sairauteen. sain tietää että PHPT (primääri hyperparatyreoosi) on keeshondeilla nykyään varsin yleinen vaiva. olenkin kessufoorumilta löytänyt paljon tietoa aiheeseen liittyen ja enää en ole ollenkaan niin varma leikkaamattomuudesta.. mutta katsotaan ja päivitellään tilannetta sen mukaan. hyperkalsemiahan ei ole lalalle ehtinyt vielä aiheuttaa munuaisten vajaatoimintaa (leikkaushoidon kriteeri) ja näin. mutta katsotaan..