keeshond-foorumilta luettuani tarinoita PHPT:stä, tulin siihen tulokseen, että yrittänyttä ei laiteta. sain siis soittoajan tampereelle ell. Juliska Haapaniemelle täksi päiväksi ja sain vastauksen moniin kysymyksiin.

hyvät uutiset:

-koira kannattaa leikata "ton ikäisillä koirilla nyt tuppaa olemaan jo vähän silmissä ja selässä remppaa"

"sehän on belgi parhaassa iässä"

- ennuste leikkauksesta toipumiseen on erinomainen

-tuo eläinlääkäri on leikannut useita kertoja lisäkilpirauhasta (sairaus siis hyvin harvinainen, etenkin muilla kuin kessuilla)

- diagnoosi varmistui, mitään muuta ei kuulemma kannata "noilla kalkeilla" edes epäillä. mitään parathormoonipitoisuuden määrityksiä saksassa ei tarvita.

 

ja ne huonot

- hinta-arvio n.1200e

-MIULLA EI OLE YÖPAIKKAA TAMPEREELLA (5pv!!)

- meille tähän hetkellä järjestyisi ehkä aikaa vasta ensi vuoden puolelle (jolloin voi olla jo myöhäistä ts.munuaisten vajaatoiminta voi jo puhjeta)

- ja se pahin uutinen:

 Jos lalaa ei leikata, tuon lääkärin mukaan ennuste on noin puoli vuotta (minuu käy itkettää joka kerta ku tän kirjoitan)

koskaanhan ei voi tietää elääkö koira kuin koira miten kauan. Lalalla on lisäksi edelleen kohtu tallella ja kohtutulehduspeikkokin vaanii..yhtä hyvin se voi toisaalta elää vielä ne toiset 7v.

Lala <3

lisäsin kategorian "lala sairastaa" jos joku haluaa asiaa seurata

 

ja edit:

olen soitellut ehkä noin tuhat puhelua ja alan taas uskoa vanhaan sanontaan, että asioilla on tapana järjestyä.

lisäksi taidan mennä lottoamaan tänään.

eli mitä nyt sitten:

lala leikataan 14.12. ollaan tampereella perjantaihin (yöpaikkaa, anyone? halpaa hostellia?). sain järjestettyä itselleni vapaata ne kolme päivää, kaksi oli jo valmiiksi. ihanan ymmärtäväinen osastonhoitaja <3 viikkoa ennen leikkausta otetaan verikoekontrolli, nyt kaikki peukut pystyyn, että ovat vielä kunnossa, että leikkaukseen voidaan ryhtyä!