eilen matkattiin kirsin ja pilan luokse joroisiin jo lähemmäksi tämän päivän tokokisoja. Pila on vaan edelleen niiin hauska pieni pyrriäinen :) mamman piti toki pilaa aika kovastikin kurittaa ja pilan madella pitkin maita.. superavoin pikkupyrri ja rakenne oikein passeli =) hieman pitkähkö se on, niinkuin elsikin ja ilmankos se miun silmää miellyttääkin.. pila liikkuu tosi nätisti ja kepoisasti. vielä on kasvunvaraaa mammaan verrattuna, pari senttiä näyttäisi kokoeroa olevan. ja...MIE UNOHDIN KAMERAN KOTIIN! tosin ei ois päivännäöllä ollu aikaa kuvatakaan.

Päivitys 7.1. Elsa ja Pila, kuva:katja

 

tänään aamulla mentiin sitten tokokisoihin. ihme kyllä ei edes pahasti jännittänyt, vaikka tiesin, ettei oo ikinä noin vähän harjoiteltu. joitakin juttuja, joita ei oltu tehty viikkoihin. olen supertyytyväinen, vaikka tapaturmaisesti tulikin kakkostulos 244, eli vain 12p ykkösestä. kyseessähän oli rodun ensimmäinen evl- startti.

ja ne kootut selitykset:

paikalla istuminen: 10, ei ongelmia =)

paikkamakuu: 8, vieressä sanottiin hieman kovemmin maahankäsky jolloin elsa haukotuksen kera maahan =)

seuraaminen: 8,5, hieman ÄÄNTELYÄ prkl, sitä miukumaukumoukumista mitä se välillä pitää. ainakin yksi vino perusasento.

idari: 9,5, puoli pistettä viimeisestä perusasennosta, jossa jotai huomautettavaa. hienot jättävät.

luoksetulo: 7, toisella käskyllä maahan, seisominen ei ihan priima.

ruutu: 0, voihan ruutu! älyttömän hyvä merkki, ihan sikahieno ruutu keskelle ja kun mie olen kääntynyt koiran kohdalta pois, se lähtee mukaan =( tästä saan syyttää ihan itseäni, kuka on keskittynyt ruudun paikkaan ja unohtanut harjoitella loppuosaa..

tässä välissä oli tauko.

ohjattu nouto: 9, oikeen kapulan haku, hieno merkki ja hyvä haku. palautus liian eteen..

metallinouto: 10 niin hieno juurikin kun elsa osaakin :)

tunari: 9, ei oo näin hyvää ikin saatu! haisteli kahta kapulaa ja hienosti toi oman. perusasento vinoon..

kaukot: 8, ei tehny seisomista taaksepäin, muuten täpäkät, kivat vaihdot. nää onnistu ekaa kertaa =)

pisteitä siis 244 ja EVL 2-tulos. mutta ei tosiaan huono aloitus kun kummankin eka evl- koe. sijoituskin oli jaettu 2/11.

olen niin tyytyväinen tuohon koiraan. se teki vaan niin hienosti! upee elukka <3 vielä kahdenkin kisasession(eli ei palkkoja liikkeen jälkeen) jälkeen se yritti kovasti kiskoa lenkiltä halliin, josko vielä mentäisiin.. :)

tuomari kommentoi palkintojenjaossa: "se on kyllä aivan upea koira" no, mitä tuohon voi sanoa muuta kun, että "niin on" :)

pieksämäeltä ajeltiin pakkasia uhmaten takaisin kirsin luo. alunperin piti lähteä kahden tunnin retkelle (issikoilla siis), mutta pakkasten takia lyhennettiin tuntiin ja jätettiin satulat talliin =) olen joskus lapsena mennyt ilman satulaa, ehkä ravannutkin, ja oli ihan huisin hienoa töltätä ja laukatakin! ei edes pelkoa, että olisi tippunut, miun pollella oli  pehmoiset liikkkeet ja varsin leveä selkä ;) heppa lämmitti, eikä paleltanut. metsäpoluilla oli hirmu kaunista, puut lumessa, kirkas taivas ja kuulas pakkassää. oikein hienoa :)

saahan mainostaa? voin kyllä lämpimästi suositella (voisin vaikken tuntisi kirsiä) kyseistä tallia (RELLA VINUR) oikein siisti paikka ja näpsäkät islantilaiset ja toki huippukivat omistajat!