samalla sakilla taas, kuten jokusen kerran aikaisemminkin, eli maija koirineen ja me ;)

alkumatkasta lieviä vaikeuksia tuotti maijan auton renkaan hajoaminen keskelle kukkupääntietä. kurvailin toki sanni-autolla avuksi "noh, äkkiäkös me se rengas vaihdetaan.." samaa toki sanoimme jänismetsälle matkalla olleille naapurin setille. kun autohan ei tosiaan liikkunut senttiäkään keskeltä tietä (eturengas ihan rikki, etuvetoinen auto toki). no, tunkki löytyi ja sekin, jolla saa ne pultit auki. sitten vaan rengas. joo..sehän on siis pösöötissä auton alla.

maija:"ranskalaista ei pitäisi prkl ostaa ku perunaa ja viiniä"

mie:"niin ja koiria"

no, renkaan sai auton alta ruuvaamalla takakontista jotain juttua. no, takakontti on toki jäätynyt kiinni ja kampi ei sovi avaamaan kyseistä renkaanpidikettä takakontin ollessa kiinni. eikun naiselliset voimat ja väkivalta käyttöön...ja saatiinhan se ovi auki. saatiin muuten se rengaskin sieltä.

minullahan siis toki oli autossani tunkki, kuten jokaisella autoharrastajan tyttärellä.. ja pienen etsimisen jälkeen se siis löytyikin. tunkki oli käyttämättömyytensä takia hieman jäykkä eikä sen avulla noussu pienikään pösö. eikä meinainnut  nousta ilmankaan sitä pösöä..

no haettiin tunkki maijan ja teron autotallista. "mitenhän tämä toimii.." no, pienten arvailuiden jälkeen hyvin! no, sepä ei sitten sopinutkaan auton alle...

m: "lähdetäänkö sisälle glögille?"

h: "sulla varmaan on jotain siihen sekaan.."

tässä vaiheessa lähinnä jo nauratti. ja samassa vaiheessa naapurin sedät tulevatkin jo jänismetsältä (ei oikeasti mennyt kuin kymmenen minuuttia, ihan oikeesti siis :D oli kyse loukkaantuneesta rusakosta)

miekkonen: "tarviitteko edelleenkään apua.."

me: "noo ehkäpä tästä nopeammin selviäis"

miekkonen:"eipä ole eka kerta kun joutuu naisia auttamaan hädässä keskellä tietä. se on tää kumien kanssa sohrailu sellaista" (naureskelua) *frodo tulee miesten väliin nuoleskelemaan muniaan*

toinen miekkkonen: "kyllähän herrasmiehet naapurin rouvaa auttaa"

miekkonen: "niin kun on ensin hoitanut tärkeämmät hommat, kuten jäniksentapon alta pois.."

mie: "no, onhan sillä omakin mies, missäs se on näin hädän hetkellä? kuten muutkin miehet yleensä- ei siellä missä tarvittais.." ;)

no, kesärengas saatiin pösöön alle ja pakkauduttiin sanni-autoon ja hurautettiin hallille. todettiin jo matkalla, että ehkäpä viinilasillinen (tai pullollinen) illalla tekisi hyvää, ja tämä varmistui viimeistään siinä hetkessä kun hallin ovi ei enää mennyt tunnin reenien jälkeen kiinni, edes sillä väkivallalla.

ja edelleen väitän kyllä suoriutuvani renkaanvaihdosta ;)

elsi teki ihan pienen seuraamisen, yhdet jättävät (ei idarityylisenä) suoraan taakse palkattuna (hirmu hyvät) ja sitten ruutua. tehtiin yksi merkiltä lähetys, se ihan loisto ja sitten yksi vähän lähempää ja jätettiin siihen.

sitten idari ruudun eteen. ensin oikea..pyrrissä oli taas hieman liikaa virtasta ja eikös sitä sählätty sinne keskikapulalle. no uusiks, niin saatiin oikea. otettiin vielä kerran oikea. sitten palkattu merkki ja myöhemmi vasen. taas yritys keskikapulalle, nyt kuunteli ja pysähtyi. en vaan saanut enää vasemmalle..vaan aloitettiin alusta. nyt hyvin. loppuun palkattu merkki.

tehtiin hyppynouto (tavan kapulalla) ensin niin, että kapulan kanssa palautus. ihan priima! sitten yksi suora, joka kans huippu! sitten kummallekin puolelle vinot ja eipä valittamista, pyrri oli niiiin hyvä :)

loppuun ensin lyhyt paikkamakuu ja sitten istuminen. hyvin meni!

nyt on käyty shoppaamassa puustiselta koirille kilokaupalla luita, possunkorvia ja jauhelihaa. nyt lähden tästä ajelemaan maijan luo, tarkoitus on mennä lumikenkäilemään, lämmittää sauna ja juoda vähän viiniä :) tero on turussa ja jussi ilomantsissa. "kun kissa on poissa, hiiret.." vai miten..