vielä ei tule päivitystä ranskan matkasta, sorry! reissu meni kyllä hyvin ja hauskaa oli. maksa tosin lienee vaarassa sanoa poks? työkaverit houkutteli eilen paikalliseen, vaan ei kyl kyennyt =) päivitys tulee sitten kuvien kera kunhan saan kuvien julkaisulupaa yms. vaikka omia kuviani ovatkin.

ennen reissua oli jännitystä ilmassa. muustakin siis kuin reissusta. elsin tytär pila oli ontunut muutamia kertoja, aina samaa oikeaa etujalkaa. tosin erikoisissa tilanteissa, ei rasituksen jälkeen ja näin. kovasti aktiivinen koira on kyseeessä ja koskaan lenkillä tai treeneissä ei mitään ole ollut. no, ettei jäisi epäselväksi, toki koira kuvattiin siltä varalta, ettei siellä oikeasti olisi mitään ocd:tä tms. mie olen ihan tarpeeksi kuullu maijalta noista bortsujen olkanivelen ocd:stä että varmistus piti saada. miulla on siis ihan kirsin lupa kirjoitella tästä tänne :)

lentokentällä sain viestin "jari (ell.) saa pilan huutamaan oikeasta olkapäästä taivuttamalla"

ja iski siinä vaiheessa jo tuskanhiki miullekin, vaikka olin tolkuttanut itselleni, että oireet ovat epätyypilliset ollakseen ocd:tä..

no kun kauan odotettu puhelu tuli, se alkoi näin:

k: "haluatko kuulla ensin hyvät vai huonot uutiset"

h: "voi helvetti...no kerro ne huonot"

k: "se pasko eläinlääkärin lattialle.."

h:"mitäh?"

k: "ei miulla ole muita huonoja uutisia!!!"

kirosinko??kirosin vaan tietenkin ja kostan ;) no ei vais, hienoa tietää että pikkukoira on kunnossa ja siellä vaivaa joku lihas. kun se oli rauhoitettuna, siltä toki kuvattiin mielenkiinnon vuoksi lonkat ja eläinlääkäri oli heti kommentoinut niitä erinomaisiksi =) tästä on hyvä harrastelua jatkaa ja antaa tuo tietysti pontta ajatukselle, jos elsalla joskus toiset pennut olisi..

kun nyt ollaan terveysasioissa, niin myös lallu oli eilen kyseisellä jari-nimisellä tohtorilla käymässä. lala oli ollut jo loppuviikosta asti vaisu, ei oikein olisi tullut syömään(tästä siis pitää kyseisen koiran kohdalla huolestua ja kunnolla) ja lisäksi läähättänyt ja halunnut nukkua tuulikaapissa. mie olen porukoille yrittänyt tolkuttaa, että koira ON lihava. lalahan on hoidossa naapurissa päivät ja ilmeisesti hoito sisältää määrän x myös herkkuja, koska ruuan määrää on entisestään vähennetty, liikunnan pysyessä samana ja koira lihoo. no, äiti halusi varmistuksen myös sille, ettei lihominen sisällä mitään ylimääräistä nestettä keuhkoissa tai vatsaontelossa. koira uinumaan, verikokeet ja keuhkojen röntgenit.

ensimmäinen yllätys tuli verikokeissa. KALKKI OLI NORMAALI! se oli reilusti alle ylärajan(2,62 ja yläraja 2,92)! hyvä etten tuoliltani tippunu. amylaasi edelleen koholla (yläraja 1200, lalalla nyt 1400, joskin joulukuussa se oli 1800). Lisäksi löysin itse siltä ennen vastaanotolle menoa haljenneen P3-hampaan. ei ihme jos ei tee mieli syödä? eilen sitä ei ollut mahdollista poistaa, jossain vaiheessa se on edessä. keuhkokuvissa näkyi ap-kuvassa pari pientä tiivistymää, jotka voi olla ihan normaalejakin. lisäksi ap-kuvaa ei ole aiemmin lalasta otettu, joten niiden olemassaolosta ei ole aiemmin tiedetty. siispä käteen jäi: selkäkivut (kipulääkekuuri), haljennut hammas ja koira laihdutuskuurille, se oli lihonnut 4kg!!!!! se on siiis ihan helvetin paljon! se vastaa suunnillee sitä ku mie lihoisin tästä kymmenen kiloa. jaksaisko juosta? hengästyttäiskö? olisko kuuma? hmm..

eilen ennen kotkasta lähtöä käytiin seijan kanssa katsomassa elsin pakki-poikaa (T.Puuha Pete) ja tosiaan pikkukoira on ollut nimensä veroinen, matot kulmistaan pyöristetty, yhden huoneen patjassa ja lattiassa reiät yms. lisää kolttosia olemme koko ajan toki saaneet lukea pentujen omasta blogista, joka on jo hiljenemään päin, ilmeisesti siis myös kolttoset =)

pakkihan oli lupaavan näköinen jo pentuja ja hieno poika siitä on kasvanut. ja leluhulluus on myös periytynyt ;) helppoa palkata koiraa jolle kelpaa sekä namit että leikki. pakki on elsin pennuista se, jolta voi odottaa menestystä myös näyttelykehissä (en sano etteikö muiltakin ;) vaikkei se varsinaisesti pentueen tarkoitus ollutkaan.

tosin itsehän olen sitä mieltä että koiran pitää näyttää rotunsa edustajalta ilman että se vähentää harrastusominaisuuksia. no, lienee ainakin joissakin roduissa mahdoton yhtälö ja ihmiset ovat ylpeitä niistä huipuista harrastuskoirista joita ei sen rotuiseksi meinaa tunnistaa.. hienoa näyttää olevan omistaa mahdollisimman ruma ja epärodunomaiselta näyttävä koira, sehän on silloin se paras harrastuskoira. tuntuu, että se EH:n saaminen näyttelyistä on suunnilleen häpeäpilkku..."kun tää mun käyttölinjainen koira on siis KÄYTTÖlinjainen, ei mikään NÄYTTELYlinjainen". ja sanotaan nyt vielä etten ymmärrä kyllä myöskään ylenpalttista näyttelyissä ravaamista, sitä mitä näyttelyt ovat tehneet monille roduille ja näin. ja itse en tosiaan koe tarpeelliseksi upottaa paperilappuun (jossa arvostelu tuomarilta joka ei tyyliin ole ennen pyrriä nähnyt) ja muovinauhaan rahojani. vaikka kyllähän siinä on jo nauhan verran enemmän vastinetta agikisojen hylkyyn verrattuna, sieltä saat vain lapun "hyl" ;) noh, näyttelyissä on silloin tällöin jopa mukava pistäytyä, elsin olen ajatellut jopa ilmoittaa joensuuhun toukokuulle.

ja sitten ne kuvat pakista. pakki on pennuista eniten elsan näköinen. miun mielestä siis. ja se ainut oikeasti lyhytkarvainen ;) tosin pilankin karva tippuu hyvää vauhtia pois.

pakki näyttää että tietenkin suusta löytyy myös kaikki hampaat!

 

rakenteeltaanhan pakkis on hyvin nätti :) lyhytkarvapyrrin pitäisi olla neliömäinen ( joku on vain unohtanut kertoa sen elsalle) tosin omaa silmää nuo hieman pidemmät miellyttää enemmän. kaula on ehkä pakkiksella jäänyt lyhyehköksi?

jännityksellä odotan mitä tuomari maanantaina ekassa näyttelyssä sanoo.

 

ainiin, katja ohjasti elsiä lauantain kotikisoissa. oli pyrri ollut kuulemma kovasti kiltti ja kuuliainen. ja varovainen =) vaan kun ei muita nollia ensimmäiseltä radalta tullut, kirjattiin nollavoitto elsin kirjaan :) sertiähän siis ei elsille voinut ojentaa. kiitos katjalle!

ainiin, käytiin me tänään reenaakin. kevät on tulllut, hallille ei meinaa päästä sohjotietä pitkin, ja lisäksi hallin lattia lainehtii..siinä eväät päivän treeniin ;)

elsi teki BH-tyyppisen paikkamakuun focuksen tehdessä agia. lisäksi seuraamista (ok, yllättäen..) ja idarin. sitten tehtiin kaksi pätkää okseriharjoitusta ja yllättävää kyllä, niihinkin auttaa treeni =)