viime viikonloppu kului varsin tehokkaasti koiraharrastusmaisissa merkeissä..
lauantaiaamu alkoi tokokisalla. jos oikein muistan pisteytykset menivät näin (kootut selitykset toki ohessa). tuomarina pirita pärssinen, jo ennakkoon tiukaksi tiedetty tuomari.
 
paikalla istuminen: 10 eipä huomautettavaa kuulemma
 
paikallamakaaminen: 9, vähennystä hitaasta maahanmenosta ja lonkka-asennosta (jota ei kylläkään vaihtanut kuin tuon yhden kerran, jonka olen sallinutkin, tarkistin..)

seuraaminen: 7, voihan hyvänen aika sentään :D ei olla näin pohjalla vielä käyty..seilaamista, vatkaamista, piippaamista, vinoja perusasentoja yms.

idari: 7,5, vähennystä seilaavasta seuraamisesta ja vinoista jätöistä. tuohan on siis meillä ollut ilmeisesti aina ongelmana, elsa jää idariin suhteessa vinoon. muuten jättävissä ei mitään vikaa :)

luoksetulo: 8, oisi voinu pysähtyä nopeammin, lisäksi maahanmenossa jätti kyynärät pikkuisen ylös maasta *huoh*

ruutu: 9,5 en muista mistä tuo puolikas piste lähti. ihan sikkehyvä ruutu!!!!!

tauko oli tässä välissä.

ohjattu: 10 elsi niiiiin osaa tän <3

metallihyppy: 10 ja elsi osaa tänkin =)

tunnari:9 pientä kapulan kalisuttelua hampaissa

kaukot:0 nyyyyh =( vaihdot olivat s-i-m-i-s-m ja elsi nousi hyvin, meni istu-käskyllä maahan ja mie en tajunnu korjata! jos oisin korjannu oltais saatu pisteitä ja..se odotettu ykköstulos =( kaukot on siis 40p arvoinen liike...

nyt jäätiin siis 248,5 pisteeseen eli7,5p ykköstuloksesta. voitte uskoa että harmitti! tällä herkesi luokan voitto. ja voitte muuten uskoa, että tää muistaa lopun elämäänsä korjata väärin menneen vaihdon eikä jäädy...argh.

mutta on tuo koira mahtis! se on niin hyvävireinen kokeessakin ja koko ajan meiningillä "mitäs mamma sitten tehtäisiin?". elsi on paras <3

illaksi ajeltiin kurjasta flunssaolosta huolimatta vielä varkauteen agikisoihin. ekalta radalta vitonen, toiselta kymppi. oon tosi tyytyväinen, saatiin pitkästä aikaa tehtyä ehjät radat! jäi hyvä fiilis :)

 

sunnuntaina sitten lauantain tuomari pipa koulutti meitä. ensin tehtiin temppurataa, jossa mm. peruuttamista, jalkojen nostoa vinolle "seinälle", kävelyä pitkällä penkillä ja kaukojen vaihtoja siinä, seuraamispujottelua yms. näähän elsi osaa =) ollaan muutenkin treenattu tuota jalkojen nostoa, mutta elsi oppi siihen sellaisen tekniikan (ponnistus, ei hypähdys) että välttämättä koskaan en saa sitä ihan pystysuoraan nousemaan. saas nähhä.

tehtiin kisa siitä kuka saa kauimpaa lähetettyä koiran perusasennosta yhdellä käskyllä tokohypylle. no irtoaahan elsi ihan.

sitten peruutuskuja, siitä ruutuun ja ruudusta hypyn kautta pois. elsi jäi sinne korjailemaan ruudun paikkaa kun yritin sitä kutsua hypylle ;)

peruutuskujalla tehtiin myös kaukovaihdot, tää oli hauska :)

yksittäisliikkeistä otin ensin ruudun ja kaukot. kuten edellisessäkin tokokoulutuksessa, elsin ruuduissa ei varsin ollut mitään vikaa! ihan superhyvät kaksi ruutua, toinen merkiltä ja toinen toisesta suunnasta lähetettynä! no, selitin sitten pipalle mikä tilanne on ja hän totesikin meidän ehkä jo kyllä yrittäneen melkein kaiken ;) paitsi... sitä, että jos elsi ei tee kunnon ruutua, ruutujuttua ei enää jatketa sillä erää. koira kyllä tietää missä se ruutu on ja näin. ensimmäinen ruutu on usein vielä se paras. joo..oon ihmetelly et miulla on oikeesti fiksu ja näppärä koira, miten ihmeessä se ruutu on noin vaikea? no, lopputulos on että pyrri huijaa omistajaansa, josko pääsisi helpommalla..niinpä tietysti! :D

kaukoja katsottiin ja nyt ainakin tiedän mimmoiset kaukot tulee seuraavalle koiralle..elsin kaukoissa ei liene muuta kun se, että vaatia sitä tekemään sellaiset kuin haluan.

tehtiin toisella kierroksella idari, ohjeeksi tuli palkalle vapautusta oikealle ja seuraamisesta ( jossa siis seilaa jonkin verran ja riippuen onko missä kohtaa seilaamassa, tulee mahdollisesti vino jättöliike kun pysähtyy niille jalansijoilleen) palkkaa namilla. olen nyt jonkin aikaa tehnyt seuraamista lelu kainalossa, josta sen tiputtanut. tiputin kerran lelun koulutuksessa niin pyrrihän tietysti kaikkoontui minusta metrin päähän ja tuo seilaaminen lienee lelun tippumisen odottelua. voin pläääh. eli namipalkkaan siirrymme. onneksi sekään ei ole ongelma, elsi kyllä herkut syö vaikka on muuten hyvin lelupalkkainen koira. tää on miusta tärkeä asia, siis että toimii sekä namit että lelut. tai siis lähinnä se on TODELLA tärkeä asia.miun harrastuskoiralla pitää olla taistelutahtoa ja saalisviettiäkin (elsalla se tosin kohdistuu pitkälti vain noihin leluihin, se ei jahtaa esim. jäniksiä. kai..) ja milläs se paimenkoira ylipäätään paimentaisi jos kumpaakaan noista ei saisi joidenkin mielestä olla?