jos askartelisi tämän vihdoin alta pois :)

paitsi ensin uutisiin: elsin Pakki-pentu (T.Puuha Pete) osallistui elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn ollen erinomaisella arvostelulla ROP kera sertin. Näyttely oli sujunut hienosti ja poika oli ottanut rauhallisesti istuskellen ja makoillen kehänlaidalla. kolmen tuomarin (tuomari, harjoitusarvostelija ja viereisestä kehästä pakkia katsomaan rientänyt tammikuun pentunäyttelyn tuomari) käsittely oli myös sujunut kuin vanhalta tekijältä :)

mutta sitten reissuun:

elsan kasvattaja annie kertoili tuossa syksyllä, että hän asuu nyt yksin isossa maalaistalossa koirien kanssa "olette milloin vain tervetulleita käymään, meille sopii!" ja no, eihän siinä, mennään!

ryhmä rämä sisälsi siis itseni lisäksi seijan ja elsan ange-veljen omistajan virpin. kuten seija tapaa sanoa; ykkösluokan matka, ei koiria eikä miehiä.. :)

arvoimme junan ja vuokra-auton välillä hyvinkin kauan. junalla kulkeminen oli suhteessa hyvin kallista (yli 100e/hlö se matka pariisi-le mans edestakaisin), mutta autolla ajaminen pariisin perjantairuuhkassa ei myöskään kuulostanut kovin houkuttelevalta. lopulta päädyimme kuitenkin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

heti aluksi oli hankalaa osata helvetillisen isosta parkkitalosta pois. autoksi saimme automaattivaihteisen mersun (B180), jolla oli ajettu huikeat 166km ennen meitä :) tietenkään navigaattorimme ei löytänyt itseään kyseisestä parkkitalosta ja jouduimme arpomaan kahden tien välillä, kumpaa menemme, pysähtyä ei voinut. no, lopulta huomasimme valinneemme oikein ja matka alkoi. 240km matkaan meni 3,5h vaikka ajoittain sai ajaa 130/km/h (virpin kaasujalka oli vain tuotakin raskaampi..lupasimme tulla katsomaan jos virpi joutuu ranskassa vankilaan ;)

saavuimme annien kylään juuri pimeän laskeutuessa ja saimme ensin nähdä koko taivaanrannan halkaisevan jättiläissalaman ja siihen perään kunnon kuuron isoja rakeita. tämän jälkeen onneksi vain pienesti ripeksi, emmekä kastuneet reissun aikana kertaakaan.

illallistimme (tietenkin kera viinin) ja tutustuimme taloon ja koiriin. oli ihanaa nähdä elsan emä ja huomata monta samankaltaisuutta niin hyvässä kuin huonossa. osaan helposti kuvitella elsasta samanlaisen päällepäsmärin ja tättähäärän muutaman vuoden päästä.. kävimme vilkaisemassa myös darroksen ja chanellen pentuja, ikää yksi viikko, joten hyvin vilkaisuksi jäi.

anniella oli oikeasti iso talo. alakerrassa kaksi isoa huonetta, siis oikeasti isoa ja lisäksi iso huone vielä kylmänä ovien takana. yläkerrassa sitten neljä makuuhuonetta.

lauantaina suuntasimme kohti rennesiä ja norberttia (du pic d'espade) jonka luokse olimme kutsun saaneet. taas oli vuorossa ruokailua ja viinin juontia..hyvää ruokaa norbert oli tehnytkin! lupasimme tulla uudelleen.. ;) tunnustan ennakkoluuloisuuteni, en ollut koskaan ennen maistanut simpukoita..vaan hyvää oli! tosin onneksi tiesin lihan laadun vasta syötyäni=)

kuvasimme toki paljon koiria ja suloisensöpöjä kilejä :)

vai mitä mieltä olette, onko nää hei SÖPÖJÄ? :) kileillä ikää siis yksi viikko.

kaverin kanssa

ja pieni karitsa :)

sunnuntaina oli vuorossa angersin koiranäyttely. lähdimme olevinaan hyvissä ajoin.. no, kaikkien täytyy olla paikalla klo 9, ranskassa ei näyttelyitä järjestetä drive-in-tyylisenä, ja ruuhka oli sen mukainen. annie soitteli nadinelle ja norbertille "me ollaan kyllä tulossa, kertokaa sille tuomarille, että me ihan oikeasti ollaan tulossa" ja; nadine oli 18 ja norbet 19km päässä :D no, kukaan ei myöhästynyt, ranskassa ei vissiin tunneta tuota sanaa täsmällisyys aivan siinä meille tutussa muodossa ;)

myöskään kehässä ei se meno ollut "niin justiinsa" tuomari arvosteli koiran milloin istuessa, milloin seisoessa takapuoli tuomaria kohti =) lisäksi liikkeiden arvostelu tapahtui juoksuttamalla koiraa n. viisi askelta. noh joo, ääripäitähän nuo olivat. tuomari itsessään ei vissiin ollut kovin pidetty tyyppi..

näyttelyssä miulla loppui akku. on siinä varsinainen valokuvaaja..mutta ne kuvat lyhytkarvoista täällä varsin haastavat kuvausolosuhteet hämärässä hallissa, vaan olen kyllä kuviini ihan tyytyväinen :) salamaa en siis edelleenkään osaa käyttää niin, että saisin kuvista mieleisiä. siispä pitää veivata aukkoa ja ISO-arvoa ja toivoa ;)

lyhytkarvat voitti musta narttu, josta ei sattunut yhtään miun kriteerit täyttävää kuvaa tulemaan. ns. VSP oli tämä upea Bearn II du pic d'Espade. mie ihailin tuota koiraa ja sen ryhtiä jo viime syksynä erkkarissa. hieno! itseasiassa juuri tuon koiran pennusta haaveilin, mutta astutus meni mönkään tässä talvella.

näyttelystä ei siis saanut poistua ennen kello viittä iltapäivällä. shoppailualue oli pieni.. puoliltapäivin meillä oli piknik kera siiderin ja joidenkin vahvempien alkoholijuomien (jos olisimme tienneet, olisimme tuoneet jotain. ehkäpä salmaria?:D) ja iltapäivän puolella kävimme syömässä ja myöhemmin kahvilla. oli kiva jutella pyrrinomistajien kanssa, puheliasta ja ystävällistä sakkia. ja ihan englanniksi :)

saimme kutsun seuraavaksi päiväksi tulla käymään annien lähellä asuvan pitkäkarvakasvattajan luona. lupasimme tulla ja annie selittikin, että meidän on melkein pakko, koska olemme käyneet 150km päässä norbertilla, joten on epäkohteliasta jos ei käy lähellä asuvan luona.. no, kiireen vilkkaa ennen lähtöä maanantaina sitten kävimme. iloisia,söpöjä, joskin pienenpieniä pyrrejä. kauniisti liikkuvia ja hyvinhoidettuja. oli muuten panostettu kenneltiloihin! se, mikä pisti silmään, kaikilla oli naamassa ns. hyvä määrä (niiku mie ymmärtäisin) karvaa, ei sellaista turapartaa, että hyvä, että pyrriksi tunnistaa. ja uskaltaisin veikata, että ovat ihan luonnostaan,eikä trimmattu ;) ja kennel oli siis de la borde d'ouzoum

lisää kuvia täällä

tuosta suuntasimme sitten lentokentälle ja kotiin. tai no minä kotkaan ja seuraavana päivänä kotiin. hieno reissu, kiitos seijalle ja virpille ja muille asianosaisille. erityiskiitos tietenkin annielle :)

laitellaas vielä kuvia annien luota.

elsin mamma urane de la rosselle. tosiaan, liikkuminen hyvin elsamaista ja tää rouva oli kyllä kahdeksan koiran lauman kiistaton pomo.. hassu, rohkea ja avoin koira, joka piti minulle varsinkin elsan agireeneistä tuttua "käh käh käh" ääntä vähän väliä liikkuessaan kovasti tohkeissaan :) osaan hyvin kuvitella elsan olevan samanlainen matriarkka ja päällepäsmäri. joskaan en välttämättä sellaista haluaisi.. olen joskus miettinyt, että olisko elsa tullut minulle jos olisin saanut esim. tavata sen vanhemmat ja näin..niin kuin nyt "normaalisti" koiria otetaan ;) uranen perusteella voin ainakin vastata, että ehdottomasti! hieno koira :) ja ennen kun älähdätte noista puuttuvista etuhampaista, uranelta on aiemmin löytynyt kyllä jokaikinen leego "she has just been in wars" sanoi annie ;) ja tuolla temparamentilla en kyllä asiaa hyvin epäile..

darros de loubajac. pienehkö uros (ehkä 42cm), mutta yllätti sitten positiivisesti annien luona :) ihan mukavan oloinen luonne, ja yllättäen temperamenttiäkin sitten löytyi, mm. neljä kanaa oli saanut surmansa by darros kun annie oli tuonne muuttanut ;)

kana =)

 

pihan toisella puolella asui joku hyypiö, joka päivät pitkät rassaili autoja siinä pihalla. lemmikkinä oli tälläinen "ihana ja ystävällisen näköinen" (NOT!) cane corso..ei viitsinyt mennä silittämään..

 

 

vanha rouva ubaye (de loubajac muistaakseni). toisille nuo typistetyt korvat kyllä kieltämättä sopii.

 

ja suloistakin suloisempi nallekarhu even de la vie pastorale (ehkä 6kk?)

ja emäntämme, elsan kasvattaja annie:

lisää kuvia annien luota täällä