on ollu taas laiska bloggaaja!

oisko se jopa ollu tiistai kun maijan kanssa mentiin tuohon lähikentälle treenimään. maijalla focu mukana. pyrrisen elsillä oli kovasti höyryjä ja meno sen mukaista ;) vissiin treenitaukoa ollu taas? temppuiltu on kyllä sisällä kaikenlaista, muuten elsi osaa nyt nousta miun käden päälle etutassuseisontaan takajalat miun käsivarrella:)

joku päivä tosin käytiin myös temppuilemassa tuossa lähikentällä. temppuiltiin temppuja noutokapula suussa, peruuteltiin ja tehtiin kaukoja niinikään kapula suussa. ja tehtiin toki sitä perskuleen seuraamista..

noh, aloitettiin ohjatulla noudolla, jota ei olla tehty viime kokeen jälkeen. eipä siinä tosin mitään, elsi niin osaa =) kentällä tosin oli pikkuisen merkistä sivussa iso ilotulitusroska ja pyrri tarjos josko se kävisi merkistä.. haettiin kummatkin puolet, toinen sivulle palautettuna, toinen vauhdista palkattuna.

focu oli tuon ajan paikkamakuussa ja elsi teki vähän seuraamistakin. oon saanu sen hurjasti paljon tiiviimmäksi palkkaamalla sitä oikeasta kädestä ja pyöritän sitä oikealle kun palkkaan. jee :) saas nähdä mitä se taas on kokeessa..

kolmiin kokeisiin oltiin ilmoittauduttu vaan yhdet jää välistä kun ei ollutkaan vapaapäivää, tai vapaailtaa kuten pyysin. teen tässä listassa nyt muutaman 19-07 yövuoron ahneuksissani ja tietenkin siihen kisapäivälle oli lätkästy tommonen jota en saa kenenkää kaa vaihdettua! meillä siis ei tommoisia vuoroja normisti ole, mut kun eräs katja haluaa tehdä pitkiä päivävuoroja, mutta 7-2130 on vähän turhan pitkä (pahimmillaan kiire aamuvuoro ja kiire iltavuoro siihen perään, siinä ei kutsumus enää eteenpäin vie ;). siispä tämä kompromissi! eli niihin kisoihin ei siis päästä.

olen hyvä järkkäämään nää juttuni, kaverit menee naimisiin eräs toukokuun päivä ja muussa tapauksessa olisin lieksassa agikisoissa. no toki häihin on päästävä =) mutta se jutun juoni olikin siinä, että häät on iltapäivällä ja kalenterista tuli katsottua, että tokokoe on tässä joen pikkukaupungissa samaisena päivänä. pikainen puhelinsoitto antoi tiedon, että päivä alkaa evl:llä klo 9 joten ehtii sekä tokokisoihin, että iltapäivällä todistamaan kun suomi saa yhden moilasen lisää =)

elsi teki tuolloin tiistaina paikkamakuuta focun treenatessa. seuraamisessa ei mitään, mutta luoksetulokäskyssä vaihtoi aina lonkalta toiselle. noh, ajattelin, että pääasia kun paikallaan pysyy..se oli ehkä se kymmenes käsky kun ei sitten pyrri enää pysynytkään vaan hyppäsi seisomaan. kävin pikkuisen napakasti käskemässä mustan kaverin takaisin maihin ja siinä se makasi seuraavat luoksetulot ja palkaksi toki kissanruokaa :)

ja miksikö kissanruokaa? no siksi kun sitä löytyy aina, vaan maksalaatikkoa ei..no joo, suurin syy on, että avoimessa luokassa elsille iski jokin paikkamakuuprobleema ja kahdessa ensimmäisessä kokeessa se nousi. ensimmäisessä vain nousi ja toisessa tuli miun luo. olin tähän asti palkannut namilla.  lelulla en halunnut palkata helposti leluista kiihtyvää koiraa noin rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä vaativassa liikkeessä. jotenkin koirasta huokui epävarmuus paikkamakuissaja ruvettiin varmentamaan sitä aina superherkulla. äkkiäkös pyrri hokasi, että luvassa on maksalaatikkoa tai kissanruokaa maassa pötköttelystä. aloitettiin siis se käytännössä alusta ja superpalkalla. ei ole noussut kertaakaan sen jälkeen, ei kisoissa, eikä treeneissä (mitä nyt tuo juuri äsken mainitsemani nousu ;)  fiilis on koiralla ihan eri, sen näkee. paikkamakuun jälkeen myös kisoissa on sama superpalkka tiedossa. ja pyrri kyllä tietää ;) otin hommaan myös nykyään ennen joka liikettä käyttämäni tietyn valmistelun, näytän elsille purkin(josta se saa sen herkun syödä), tai ainakin sanon sille "elsa mennään odota, mennään odota" ja ennen istumista "mennään istu". en tiedä tajuaako, mutta toivossa on hyvä elää =) tavoitteena olisi, että koira tietäisi mitä se on menossa tekemään, olipa kyse ruudusta, kaukoista, luoksetulosta tai idarista.

äsken käytiin sitten reenimässä vähän kun ei tänään lenkille ehditty. töitten jälkeen piti rientää pankkiin ja nyt ollaan mekin asunnonomistajia :) ostettiin siis rivitalokolmio utrasta, kaupungin laidalta, mutta lenkkimaastot mitä parhaimmat :) utranharjulle ehkä kilometri matkaa ja siellä sitä polkua riittää! 2007 rakennettu on kyseinen talo ja siinä on rivariksi iso oma piha, valmiiksi korkealla puuaidalla aidattuna =) päästään muuttamaan kesäkuun lopussa ja muuttokuume vaivaa jo!  niin ja siis niihin reeneihin.. minireenit toisella, nyt jo sulaneella lähikentällä. häiriönä palloa potkiva poika! ja sehän sopi. tosin, elsaa ei moinen häiriö kiinnostanut, olihan meillä mukana omakin pallo :)) tehtiin ylläri ylläri seuraamista, muutama tyhmä kauko (joita miun ei tosiaan pitäisi reeniä pallon kanssa kun pyrri jumii, tai ei tee liikkeitä puhtaasti) liikkeestä istumisia ja liikkeestä maahan+ luoksetuloa. tavoitteenahan meillä on joku päivä läpäistä BH-koe, sitä, milloin se tapahtuu, ei tosin voi tietää. eikä maailma kaadu vaikkei läpi menisikään, nimittäin reenattu ei ole :D elsi oli tyypilliseen tapaan kovasti innokas reenikaveri ja vain kerran syöksyttiin väärään palloon ;)

elsahan on pyrrimäiseen (vai yleistäskö jopa paimenkoiramaiseen) tapaan jonkin verran häiriöherkkä. kaikki kyllä kuullaan, mutta niin kauan kun niistä ei välitetä, kuulkoon. lähinnä tuo korostuu paikkamakuissa, joissa on "tylsää" ja pahin häiriö on muuten täysi hiljaisuus ja yhtäkkinen iso ääni jostain. noh, treenatessa mitä vaan muuta, tuo ei tosin meinaa kuulla niitä ylimääräisiä..ja joskus ei niitä käskyjäkään ;)

jotenkin olen onnnistunut tekemään tuolle koiralle "treenimoodin" joka onneksi tähän asti on toiminut myös kisoissa. se tietää milloin mennään treenaamaan ja asennoituu itse siihen jo nostamalla kierroksia. silloin ei haittaa tommoiset palloa potkivat pojat muutaman metrin päässä eikä oikein mitkään muutkaan..silloin ollaan "töissä" ja elsa on kovasti tosissaan. ja miten tähän on tultu? mietin sitä tuossa matkalla kotiin. en tiedä.. treenaamalla?palkkaamalla ahkerasti ja epäsäännöllisesti? luulen, että ennen kaikkea leikkimällä, leikkimällä, leikkimällä..

ensimmäinen lelulla palkattava koirani on kyseessä ja siitä on vähän vahingossa tullut tuommoinen leluhullu. en ole tietoisesti siitä sellaista (osannut) tehdä, mutta uskon, että juuri se on kantanut meidät tänne asti, että ollaan nyt sitten kisattu jokunen kisa tokoakin enemmän kuin se aloluokan kisa johon vannoin meidän tokouran sekä alkavan, että loppuvan ;)

lelulla palkkaamista tunnutaan olevan montaa mieltä, toisille koirille ja ihmisille se sopii, toisille ei. leikki kiihdyttää ja saattaa tehdä sitä tarpeettomasti ja koira stressaa. ja se stressi voi jäädä päälle ja näin. mutta toisaalta se on antoisa koiran ja omistajan yhteinen juttu, jota voi hyödyntää hurjan monin tavoin :)

huomenna on muuten luvassa parhautta, issikointia kirsin luona(huom, myös jussi lähtee kahden tunnin issikkaretkelle, samoin auliksen omistaja vellu!), elsin pentujen tapaamista (aulis, pakki, pila) sekä muuten pyrrimäistä menoa, kun ei ne pyrrit tuohon jää! kuten ehkä arvaatte, kuvia luvassa :)