viikon kestäneen treenikooman jälkeen oli kiva palata asiaan taas.

viime pe käytiin reenimässä siis suskin ja ninnin kaa ja meillä ei oikein sujunut. tai oikeastaan kaikki heijastui siihen, ettei paikalla istuminen sujunut. peruin siis suosiolla seuraavan päivän kokeen, miksi mennä riskillä moiseen ja aiheuttaa vain ehkä enemmän harmia, tai pahimmassa tapauksessa maahan valahtamisen siirtymisen kisakentälle, missä sitä et voi korjata. lisäksi jotenkin elsa oli vähän tahmea =/

ei siis olla tehty muuta kun käyty maanantaina pyrrien kaa (kun dukkis oli päivähoidossa) niin hillumassa agikentällä ja tehty kotona iltaruualla istumista. aksassa elsa teki hyppysuoraa eri korkuisin hypyin ja tiputteli kyllä muutamaa, kun ei korkeutta katsonut.. sitten muurille takaakiertoja, jotka tuttuun tapaan hankalia. dukkis hillui putkissa (myös omaan tahtiinsa..) ja teki hyppyä ja kahta ja minimuuria =) hassu otus palkkautui kovasti hyvin lelulla! namit (vaikkakin lihapullat) olivat vähän niin ja näin. tyhmä ohjaaja vain unohti lelut kotiin...onneksi kontista löytyi joku patukka ja se ducalle kelpasi =)

eilen sitten palattiin treenikoomasta taas maisemiin. vuorossa oli paimennus vol 2 (ja selitin sujuvasti seijallekkin että "porojen kyydissä tultiin" tarkoittaen porokoiria; taimia, morraa ja aikaa ja niiden omistajia lauraa ja riikkaa).  meille tämä kerta tarjosi juuri sitä mitä lähdimme alunperinkin hakemaan, ja mikä viime kerralla jäi vähän vaiheeseen; sytyttelyä ja sanoisin, että syttymistä myös =) toivoin, ettei elsallekaan laitettaisi niin paljoa painetta, että se lopettaa homman, kun ei edes tiedä mitä saa/pitää tehdä, mitä ei. viimeksi jäi jopa olo, että elsa ymmärsi hetken, ettei lampaisiin saa reagoida. noh, eilen siitä ei ollut mitään merkkejä, koira kiskoi aitaukseen ja piippaili odotellessaan ja toisten touhuja katsellessaan.

tehtiin ensin pyöröaitauksessa (toivoin tätä) neljällä lampaalla ja elsi oli heti jutun juonessa mukana. tosin välillä liika "juoni" purkautui paskan syömisenä kun oli ehkä vähän jännää.. muistan kuulleeni että kyseessä oli siis tasapainoajo (kertoo hyvin ohjaajan täydestä tietopimennosta vaikka selitettäisiinkin ;) ja sinikka oli vielä tässä vaiheessa itse lampaksien ohjaksissa. mie sain jäädä jo aika kauaskin, elsalle sai antaa painetta ja paine sai koiran vain korjaamaan tekemisensä oikeaan suuntaan, eikä kuten viimeksi, lopettamaan jokskin ajaksi homman. JEE! ääntä ja vauhtia oli ja ehkä lähellä saattoi olla että villaakin vähän maisteltiin...mutta tuota toivoin, että tuo haukkuminen ja kimpoilu vielä tässä vaiheessa sallittaisiinkin, että koira syttyy ja itsetunto vahvistuisi.

toisella kierroksella isossa aitauksessa oli kuusi (vai seitsemän) lammasta. tehtiin samaa kuin pyöröaitauksessa ja suunnanvaihdot olivat vielä parempia :) toki taas välissä syötiin paskaa jännityksen purkamiseksi.. loppuun mie siirryin mukaan sinne eteen ja sitten jäi jo paskankin syönti! elsi oli hyvä :) vaikka siis eihän oikeissa töissä tolla tavalla (juostaan liikaa ja haukutaan) koira jaksa kauaakaan toimia, mutta tässähän vasta reenataan ja sytytellään. summa summarum: olen tyytyväinen paitsi mustaan pieneen pyrriini, myös itse koulutuskertaan.

elsi odottelee vuoroaan

 

reeniseuranahan oli varsinaisia komistuksia ;) schape Oikku

 

ja mudi Pöökö. en käsitä miksei tuo väri ole sallittu,typerää sanon minä!

tuo on HIENO! =)

 

ja sitten todistusaineistoa lähinnä siitä että vauhtia ja ääntä on liikaa..

(ohjaaja keskittyy olemaan ohjaamatta koiraansa, varsinkaan käsillä ;)

lampaista sai hyvän tuen, yksi vain kummallekin puolelle! eli siis mars harjoittelemaan takaperin kävelyä..

 

homma hallussa??:D

LISÄÄ KUVIA PAIMENNUSREISSUSTA TÄÄLLÄ  ja kiitos niinalle elsan kuvaamisesta miun kameralla :)

 

tänään mentiin katjan ja kelpien kanssa kulhoon treenaamaan, joskos menisi vallan siellä olevaan kokeeseenkin..

tehtiin ensin istuminen hinkun ollessa maassa. ehkä minuutti ja palkka. hyvin meni!

sitten lyhyt seuraaminen palkattuna, lyhyt palkkaamatta ja vielä perään palkattuna. tavoitteena oli tehdä tänään lyhyitä onnistuneita suorituksia, kun viime reeneissä koira ei oikein tuntunut itseltään. noh, tänään oli tuttu höyry päällä :)

sitten tehtiin luoksetuloja kaksi käskytettynä ja läpijuostuna. viimeinen tehtiin niin, että kävelin mutta kävelinkin palkkaamaan.

toisella kierroksella tehtiin idari ilman törppöjä niin, että seisomisen palkkasin namilla ja istumisen reenin ekalla palloleikillä.

ohjattua tehtiin myös, ensimmäisen vasemman lähti syystä tai toisesta oikealle, sitten keskelle..jee. mutta sitten ihan onnistuineita ohjattuja myös.

kentän toiseen päähän tuli ala-asteelaisia pelaamaan pesistä ja ystävällinen ope sanoi että saadaan jäädä toiseen päähän. jes mikä häiriö! tehtiin kaukot takapuoli peliin päin, yhdet melkein kokonaiset täydestä matkasta (palkkasin i-s-m-s-istumiseen) ja sitten reilusta täydestä matkasta yhdet nousut pallopalkalla.

loppuun vielä seurautin siinä häiriössä oikein lähelle lapsia. hyvin!

tehtiin istuminen vielä, hinksukin istui. oltiin ajoittain näkyvissäkin. yhteensä aikaa meni varmaan 3min ja hyvin. jee!

sitten lenkille porukalla :)