käytiin tänään ensimmäistä päivää  paimennuskurssilla (yhteensä siis viisi kertaa). elsahan on kerran aiemmin päässyt lampaille ja tuosta jäi (ainakin ohjaajalle) aika pskat fiilikset, lähinnä rahastuksen maku. tämä siis joskus 1,5v sitten eteläisemmässä suomessa. noh, silloin ei elsa oikeastaan muuta kuin esittänyt lähinnä sijaistoimintona seuraamisliikettä ja ignoorasi lampaita suurimman osan aikaa, mitä nyt pari kertaa minikokoisessa kehässä päästiin pyörähtämään.

tänään oli selkeästi jo parempi meininki alusta asti. varsinkin kun ei odota mitään niin kaikki on positiivistä ja oikeastaan enemmän jo tänään tapahtui kuin uskalsin toivoa :) kaksi kertaa pyörähdettiin, ensin isossa pyöröaitauksessa neljän lampaan kanssa ja sitten isommalla laitumella samaisen katraan kera. mitään suurta syttymistä ei kyllä tapahtunut, mutta nyt selkeästi kiinnostui lampaista ja ajoittain esitti ihan toiveita herättävää menoa, tosin äänekästä sellaista. lähinnähän hakeuduin kurssille ihan vain..no, sen takia, kun eräät väittävät että jos koira ei ensimmäisellä kerralla syty, se ei syty ollenkaan ;) no, sinänsä minulle on se ja sama syttyykö tuo ikinä,hyvä jos syttyy, voi voi jos ei, koira on silti miun pieni paras elsa =) ainakin elsan kaksi pentua on tajunnut jotain lampaiden päälle :) täällä auliksen edellisin harjoitteluvideo. ja täällä se ensimmäinen

noh, kieltämättä hieman ristiriitaisin tuntein tässä ollaan ensimmäisen kerran jälkeen..sen enempää sitä vielä en tässä viitsi ruotia. erilaisia ajatusmaailmoita lienee varmaan yhtä paljon kuin on kouluttajiakin :) itse en siis lajista tiedä yhtään mitään, mutta sanottaisko että tunnen koirani ja olen varsinainen "kukkahattutäti" koirankoulutuksen suhteen. koskee siis tätäkin lajia. mutta mikä meillä on hyvä, on, että mitään paineita ja ennakkoluuloja ei ole, odotuksista nyt puhumattakaan :D

toisen ja kolmannen kerran välissä käymme vielä aivan erilaisessa paikassa. lähinnä ajatuksena oli ottaa dukkis mukaan, mutta toistaiseksi näyttää siltä että elsi lähtee myös. saa ainakin vertailukohtaa ja voi miettiä tätä asiaa lisää.

hitsi, otin eilen elsistä tokokuvia, vaan ne ovat toisella koneella..pitää päivittää ne tänne joku päivä. ja ensi kerralla ottaa tietty paimennukseen kamera mukaan!