oli aika kaivaa vapaapäivien kunniaksi rinkka ja makuupussi sun muita kamppeita ja suunnata kesän ensimmäiselle retkelle. elsa osasi jo aavistaa mitä tuleman pitää ja katseli kysyvän näköisenä. kun sille sanoi "elsa kyllä pääsee mukaan" se ensin riemastui kovasti ja jäi sen jälkeen rauhallisena odottamaan :) dukkis sensijaan..no, ei tyypillisesti tajunnut hommasta mitään :)

retkellähän oli (voi varmaan jo sanoa, tuttuun tapaan):

team pikkupyrrit (kuva: katja o)

ja team pikkukelpit:

joskin viimevuotisesta oli kummankin retkikunnan koiramäärä lisääntynyt yhdellä.

retken kohde oli herajärven kierros kolilla. turhaan ei tuota tosiaan vaativaksi ole luokiteltu. tosin en siltikään ymmärrä kun yöpaikassa kerrottiin yöpyjien valittaneen polkujen huonosta kunnosta. jos polku on vaativa, niin ei se varmaan hei asfaltilla ole päällystetty, vai? mahdoton se ei missään nimessä ollut, mutta koko ajan sai olla tarkkana mihin astuu, kiviä ja juuria kyllä oli. ja ylämäkiä ja alamäkiä, riittävästi, takuulla =)

tiistaiksi oli luvattu sadetta ja kierrettiin reitti suunnaten ensin mäkrälle ja pohjoispuolelle järveä. maisemat olivat hienot, kuten luvattiinkin! mäkränvaaran laelta näkyi pielinen.

 

elsi katselemassa herajärvelle.

yhden ison ja useamman pienen pysähdyksen taktiikalla edettiin ja kyllä vain kaupan pussipastat maistuvat ihan toiselta tuolla luonnon helmassa trangialla keiteltynä kuin kotona!

matkaa siis oli lähes 20km taivallettavana ja joukon pienimmätkin, dux ja vonka jaksoivat hienosti. ja ihmettelijöille heti alkuun: mietin kyllä pitkään voiko dukkista ottaa mukaan noin pitkälle reissulle, mutta kyseessähän ei ole kuin kaksi päivää ja vauhti on hidas. hyvin jaksoi pieni! tosin maanantaina 2km ennen loppua duxi kävi maahan makaamaan yhtäkkiä "nyt en muuten enää jaksa" ja pidettiin pieni breikki ja sitten jaksoi taas =)

juuri ennen yöpaikkaa oli vielä vesikaistaleen ylitys lautalla, joka sujui yllättävän hyvin neljän koiran kanssa =)

yötä oltiin  kiviniemen tilalla  joka sijaitsi sopivasti matkan puolivälissä. paikkaa voin kyllä suositella muillekin, viihtyisä paikka, mukava aitta ja aamupalankin sai lisäksi suorastaan halpaan hintaan! :)

toinen päivä alkoi luonnollisesti jumiutuneilla lihaksilla ja yrityksillä päästä liikkeelle..joskaan yö ei ollut mitenkään parhaiten nukuttu, kiitos retken jälkeen meitä nopeammin virkeiden koirien =) suunnattiin järven toista puolta kohti ryläystä (10km matkaa) jossa pidettiin kodassa ensimmäinen pidempi, ja samalla lounastauko. ennen sitä käytiin näköalatornissa:

elsi katselee portaita "no problemos" mustiainen viipotti noita edestakas..

 

maisemien katselua yhdessä :)

toisen päivän alusta, matkaa on vielä ja määränpää häämöttää tuolla kaukaisuudessa. vai onkohan tässä sittenkin jero :D no, määränpää on kaukana silti =)

 

reissukelpit vonku ..

..ja hinku

kumpanakin päivänä matkoihin meni n.8h kaikkine pysähdyksineen ja maisemankatseluineen. matkaahan siis kertyi lähes 40km yhteensä. koirat olivat mitä parhainta retkiseuraa taas, enkä toki tarkoita, että katjassa jotain vikaa olisi ollut, päinvastoin :D hieno reissu taas, kiitos asianosaisille! yllättävän helppoa oli liikkua neljän pienehkön ja sitäkin kiltimmän koiran kanssa. ja koirat, voi miten onnellisia ne olivat :)