Dukkiduun export pedigree saapui itävallan kennelliitosta n. 3kk odottelun jälkeen. ei siis kovin nopeaa toimintaa muuallakaan ;)

noh, itävalta nykyään, syystä tai toisesta, rekisteröi (kasvattajan pyynnöstä huolimatta) kaikki pyrrit "berger des pyrenees a poil long" eli pitkäkarvainen ja karvanlaatu-kohdassa lukee "kurtz" eli lyhyt näillä lyhytkarvoilla. kuten arvattua, suomen kennelliitolle se ei noin käynyt ja dukki rekisteröidään pitkäkarvaiseksi, vaikka yritin selittää tuota karvamuunnosjuttua. voi huoh! nyt sitten täytyy "tuhlata" yksi näyttelykerta ilmeisesti siihen, että siitä toivottavasti saa lyhytkarvaisen.. tyhmäääää..

sinänsä ei olisi edes väliä, mutta kiva tuota olisi näyttelyissä käyttää ja ei ihan tolla turkilla siellä rastaperseiden seassa pärjätä ;) dukki on siis poskiparrastaan huolimatta lyhytkarvainen, rungossa karva on vain aavistuksen pidempää kuin elsalla ja kunhan ylimääräiset hapsut tippuu joskus pois, niin jes=) parta on kiinni ja pysyy, mutta päälaen pitkät karvat tippuvat pois. harmi kun ei tullut kaivettua kameraa esiin koko viikkoon kun herra oli täällä.

ei sillä, varmasti dukki on teoriassa ihan sopiva partneri ajallaan ehkä jollekin pitkäkarvallekin, jos nyt siis on terve ja muuten sopiva jalostukseen käytettäväksi (ja jos sitä joku haluaa käyttää :D). kokoa sillä siis tällä hetkellä (9kk iässä) on edelleen saman verran kuin elsalla, eli 47-48cm. tuskin se enää kasvaa, kun ei ole nyt vähilleen yhtään kasvanutkaan.

elsin edellisestä juoksusta on kulunut nyt aikaa 7kk. se on pitänyt aina vähintään 8kk väliä, joten tässä talven aikana se on luvassa :D kiva kun voi sanoa noin tarkkaan ;)  mutta hyvä vaan jos menisikin vielä vähän aikaa, ei sitten olisi sekä omaa pentua, että elsan pentuja aivan yhtäaikaa, ts. oma pentu ehtisi olla useamman kuukauden.. siitä pentukandidaatista on nyt sitten laitettu toiseen blogiin oikein kuvakin :) varmasti jotkut miettivät, miksi en ota elsan pentua. noh..se ei siis ole missään vaiheessa ollut poissuljettu vaihtoehto, ja jos edellisessä pentueessa olisi ollut toinen narttu, se olisi jäänyt meille. mutta..nyt kun noita pentuja on tämän ajan seurannut (ne on hienoja:), mutta ennenkaikkea sitä, miten elsa niihin on luovutuksen jälkeen suhtautunut niin..no, ne jotka ovat nähneet, ymmärtävät ;) elsa on siis sitä mieltä, että kun on kerran lähtenyt, ei ole takaisin tulemista.. eikä emä-pentu-jutut ole aina välttämättä aivan yksioikoisia. noh, aika näyttää mikä pentu meille muuttaa, hyvä vaihtoehto nimittäin on olemassa :)

elsin pennuista yksi on nyt virallisesti kuvattu. polvet 0/0 ja lonkka- ja kyynärlausuntoja odotellaan kennelliitosta. saas nähdä kuinka käy ;)