niinpä vain kävi, että viikonloppuna vietetyiltä Tottakai-päiviltä meille lähti mukaan tämmöinen:

kyseessä on siis pieni 8-viikkoinen pyrrinarttu Tottakai Rentun Ruusu eli Kiva. Ihan reippaan oloinen kakara, ahne ja vähän ärhäkänkin. Leikkii toistaiseksi ihan hyvin niin kauan kun älyän pitää namit taskussa, sit loppuu leikki ahneelta pikku possulta =)

ollaan jo aloitettu treenit, eli luoksetuloa ja nyt päiväruoka käytettiin naksuttelun aloitteluun. Yksi temppukin osataan, meen kyykkyyn ja kutsun pentua ja tyyppi hyppää syliin :) yö meni hyvin, puoli neljään se nukkui, sitten käytiin ulkona ja uudemman kerran vielä kun jussi heräsi. nukkumaan asettuessa piti piipata, mutta lähinnä se kuulosti siltä et "prkl ku miut on teljetty tänne häkkiin!" eikä siltä, että tyyppi ikävöisi. Elsa on ottanu Kivan hyvin vastaan, toki komentaa pitää..mutta lienee tuolle ihan hyvä :D kepu taas..no, eilen meni ok, kepu haisteli Kivan takapuolta ja näin. olen todennu et kepu pelkää nyt kovasti ääntä joka lähtee kun koira ottaa juoksuaskeleen tässä laminaatilla! tän päivää kepu on ollut vain kodinhoitohuoneessa eikä ole oikein uskaltautunut pois =( saa nähdä kuinka tässä käy, ei tuo pidemmän päälle mitään kissan elämää ole jos se ei uskalla olla muualla kun tuolla. en tiedä mitä on tapahtunut ja missä vaiheessa kepusta tuli tommonen. ja miksei se yhtään osoita "toipumisen" merkkejä. voi huoh.. ja vielä dukki tulee hoitoon torstaina..paras varmaan viedä kepu hoitoon myös, tottuis sit ensin rauhassa tuohon kakaraan.

Viikonloppu vierähti siis Tottakai-päivillä Haminassa lintukoto-nimisessä paikassa. Lystiä oli! joskin univelkaa tuli perjantaiyönä kerrytettyä enemmän kuin tarpeeksi ;) mutta vähän parantui myös maailma ja oli mahtista treffata koiria ja niiden omistajia! pennuille tilanne oli oikein hyvä sosiaalistumistapahtuma ja hyvin ne siellä mukana menivät.

menomatkalla pysähdyttiin juoksuttamaan koiria yhdelle pellolle. kansiossa sieltäkin kuvia.

Vappu:

kun oltiin menossa takaisin autolle, sanoin elsalle ja vapulle et "menkääs kyytiin niin lähdetään". koiraboksi siis oli auki ja elsa tietää ainakin mitä tuo kyytiinmeno tarkoittaa. no, koirat juoksivat autolle ja kun me tultiin siihen, oli tulos tämä:

eli elsa ajaa ja vappu lukee karttaa. luulen, että oltaisiin ehkä päädytty jonnekin agikentälle lintukodon sijaan :D

lauantaina istuttiin luennolla ja hakuiltiin. elsa teki melki 2v tauon jälkeen hakua ihan näyttöineen kaikkineen irtorullalla. ja kylläpä hyvin tekikin!

tyytyväinen hakukoira palkkansa kanssa:

sunnuntaina kokeiltiin viehejuoksua, joka taisi olla lähes kaikille aivan uusi laji. osalle lajin salat eivät ihan auenneet, mutta suurin osa juoksi. hauska oli miten monen koiran reaktio lopussa kun viehe lähti hidastumaan niin oli lähteä kiertämään sitä. suurin osa siis taisi juosta, mutta vain osa kävi kiinni asti. noh, sanomattakin lienee selvää, että elsa kuuluu tuohon jälkimmäiseen..dukkikin juoksi niin hienosti ja lähti kuljettamaan "saalista" ja naru kiertyi sen jalan ympärille ja kiskaisi. dukki otti siitä itseensä aika lailla =( noh, nopeasti se siitä sitten toipui, mutta ei enää toiste lähtenyt juoksemaan kunnolla. herkkiskoira vielä herkkiksemmässä iässä. huoh. mut muuten dukin viikonloppu sujui ihan yllättävän hyvin!

seuraavat kuvat on osku vikmanin käsialaa:

elsa-mamma:

 

ja....elsa-mamman lapset :D

aulis:

Pila:

ja sumo:

ja vielä ylpeä mamma "saaliin" kanssa:

kiitos kaikille osallisille hauskasta viikonlopusta ja tietysti erityiskiitos seijalle ja oskulle :) ensi vuonna taas!