heti alkuun sanon, että kuvat tulee huomenna! en mukamas ehtinyt niitä ottaa tänään..päivitän ne siis huomenna tähän samaan postaukseen! muoks. seuraavassa postauksessa kuvat..

eilen yritin mitata pikkuneitiä, sain tulokseksi noin 35cm. vertailun vuoksi voin sanoa, että elsasta ei ole minkäänlaisia mittoja muistissa ;)

ja mistä lisänimi kakkiainen? no yksinkertaisuudessaan siitä, että tuo on jo kunnioitettavaan 12 viikon ikään mennessä ehtinyt pyöriä vaikka missä eritteissä/jätteissä! viimeksi eilen. pahaa aavistamatta otin pennun, että kuivaan tassut ja voi ihme, että meinasin oksentaa! ei löytynyt kuin ihmisten shampoota ja kiva saikin jonkin piparminttupesun. nyt on hankittava jotain järkevämpää..ja järeämpää! ja niinikään vertailun vuoksi, elsalle moinen tuli mieleen kunnioitettavassa 4v iässä (olisi toki voinut jättää edelleen sen välistä..) ja koira päätyikin ekaa kertaa elämässään pesulle! ai mitenniin helppohoitoinen turkki? :) tassupesuilla on tähän asti pärjätty ja harjaa näytetty karvanlähtöaikaan muutaman kerran ja muuten joskus kun aion ottaa valokuvia. niin ja muutama "rasta" toki on pitänyt korvan takaa poistaa, kun se harja on ollut jemiksessä liian kauan. ja turkki kiiltää, elsi on kuin lakerikenkä :))

kääpiötytöt Kiva ja kelpie Huumaa pääsivät tänään kartsalle hengaamaan. maanantai oli siihen oikein hyvä päivä =) ajattelin, että kivalle olisi vaikeampaa nyt, kun vähän meinaa pöhistä jutuille (esim. tänään aamulla vastaantulleelle lenkkeilijälle). ja kaupungilla kun tosiaan kerran  ollaan käyty, eikä silloinkaan ihan ydinkeskustassa, mutta hälinässä kuitenkin. tai no ollaan me kerran kierretty yksi kortteli ja samanmoinen kuopiossa :D kiva siis osaa lenkillä ohitta ihmiset ja koirat lähes katsekontaktissa, mutta silloin kun en sitä siihen pyydä, ne onkin ainakin katsomisen, tänään jopa vuhkamisen arvoisia :D oonko palkannu pentua nii paljon, ettei se oo ees huomannu ketä me ohitetaan?=) ja tää kierre kahden koiran kanssa on ihana:

kiva: "päh, pöh"

elsa: "HAU" = kuono umpeen

kiva: "päh päh pöh pöh puh"

elsa: " HAU HAU HAU HAU" =älä nyt ***** viiti!

kiva: "pöh pöh..."

jne..

no onneks noin on käyny vaan kerran (vielä). pyrrit :D lähinnä nauratti. kumpikin provosoitu toisesta, mutta (miun mielestä) täysin eri syistä kun elsa lähinnä kävi kivan korvan juuressa karjaisemassa..

ja siihen kaupunkilenkkeilyyn..käveltiin urkkatalolta keskustaan ja torille. sit käveltiin kävelykatu melkei päästä päähän ja käytiin parkkitalossa. parkkitalon ovesta kiva ei meinannu uskaltaa tulla, eikä hissiin. parkkitalossa taas oli kivaa ja takaisin hissiin ja hissiaulaan tultiin reippaasti. käytiin ajelee rullaportailla (joissa siis ei ollu portaita kuitenkaan) ja tytöt pisti painiksi keskellä toria. ja vähän kävelykadulla ja urkkatalon pihassa ja liikennevaloissa ja.. eli kovin suuresti neitejä meininki pelotti ja stressasi ;) elsa oli reipas pentu, mutta ei se noin reipas ollut. jossain vaiheessa varmasti putoan näistä pilvilinnoistani..tosin kun on ottanut jo valmiiksi asenteen "pessimisti ei pety" ja on varautunut kaikkeen, ei yllätyksiä tule, paitsi positiivisia ja niitä tuleekin sitten paljon :D mutta..miksi sitten pyrriä ottaessa kehoitetaan omistajia varautumaan lähes kaikkeen? niinhän tosin miekin olen tehnyt monien kokemusten (ei tosin niinkään elsan perusteella, kennelkoira dukin kanssa ehkä vähän) ja kuulopuheiden saattelemana. rotumääritelmähän kuitenkin lupaa jokseenkin näin: Rohkea pieni koira, joka on kekseliäs, aloitekykyinen ja  neuvokas..