käväistiin porukalla helsingissä toteamassa ettei ole taas näyttelytouhu meitä varten! ja pettymys, ei löytynyt oikein mitään järkevää osteltavaakaan, ei näyttelystä eikä kaupungilta! kumma kyllä, ostoksia tuli silti tehtyä.

lauantaina jätettiin koirat kaverini kämpän kylpyhuoneeseen shoppailureissun ajaksi. Voitte varmaan jo arvata oliko ne siellä enää kun tultiin.. Lienee Kiksi lisännyt temppulistalleen myös ovien avaamisen?

Noh, sitten sunnuntain näytelmiin. Lyhytkarvapyrrejähän oli huimat 8 kappaletta paikalla. 2 junnunarttua ja 2 valionarttua + 1 nuorten luokan narttu + 3 junnu-urosta. Laitanpa alle arvostelut, miettikää kumpi on kumpi ;) Pohjustuksena kerrottakoon, että Kiva on 48cm korkea ja 49cm pitkä. Elsa on 47 cm korkea ja 48cm pitkä. Kumpikin painaa 14kg, tuo on kyllä hieman liikaa elsalle, mutta kiksille ei. Huomatkaa myös tuomarin suuri paneutuvuus yksilölliseen arvosteluun ja kuinka runosuoni on suorastaan pulpunnut. Arvostelua koko rahan edestä..öhöm..

Correct head & nice expression. Good neck & topline. Nice standing angulation. Correct movement.

ja toinen

A little big in size. I would prefer shorter body. Nice expression. Very nice standing. Good angulation. Movement correct.

molemmilla arvosteluilla saa ERI:n, toisella SA:n ja toisella ei. SA:n saanut on lopulta PN1 ja ROP. Kyllä, se joka ei saanut SA:ta on valioluokassa ollut elsa (jälkimmäinen arvostelu) ja uskokaa tai älkää:

Juniorivoittaja -11 ja Voittaja -11 Torvelo <3

Noh, myönnettäköön, että ei varsin ole ensimmäinen kerta kun Elsa on liian pitkä. Sitähän se on oikeastikin. Mutta liian iso/korkea se ei ole, rotumääritelmän mukaan ainakaan!  Mutta hauskaa tässä on se, ettei Kiva ole pitkä eikä iso, vaikka on korkeampi kuin elsa ja yhtä pitkäkin ;) No, suotakoon kiksillekin hetki valokeilassa :) Tuomari valikoi lopulta VSP:ksi Kiksin veljen Raikulipojan. Torvelotarmolla siellä siis pärjäsi!

Yllätys tuo oli kieltämättä. Vitsailtiin vielä, et näinköhän jo sisälle tultaessa meidät käännytettään pois "tää ei oo mikää match show"-meiningillä. hehe.. Mutta toisaalta..kuulinpa hauskasti miten Elsan jälkimmäisten pentujen suhteen on kyselty, mitä rotuja speedissä (pentujen isä) on takana, kun sulo on sen värinen mitä se on. Noh, fiksumpi kysyjä saattaisi selvittää asiaa sen verran, että kyseessä toki on (noh, todennäköisesti) resessiivinen väri, että periytyy kyllä sitten molemmilta vanhemmilta. Seuraavalle kysyjälle voikin sanoa, että onpahan ainakin uutta verta jos vaikka jotain muuta rotua olisikin ;D Speed on palkittu ERI:llä ruotsin erkkarissa (ja käyttötulokset puhukoon puolestaan muutoin) ja elsa on muotovalio..ihan hyvin noin niinku potentiaalisiksi sekarotuisiksi ;)

Muuten taas tuli todettua, että typerää on tuo näyttelytouhu. Toisena päivänä saat ERI:n, toisena tuomari antaa hylyn kun ei tunnista rotua, koiria puunataan ja föönataan tuntikaupalla ja voittajiksi valikoituu kaukana käyttökoirista olevia pumpulipalloja, notkoselkiä, ylikulmautuneita kamaluuksia, joilla tyyliin lähes polvet osuu maahan juostessa, henki ei kulje edes kierrosta ympäri yms. Se on se kauneus(joka vieläpä on katsojan silmissä) mikä monen rodun on pilannut. Sitten jotkut vielä kirjoittelee blogissaan, että kasvattaja on luomistyössään lähes jumalan asemassa silloin kun intohimoa on riittävästi. Kuulinkin hauskan jutun, että tämä samainen tyyppi on ehkäpä tulossa luennoimaan lähettyville. Pitänee varata ISO pussi poppareita matkaan....