Sain viimein aikaiseksi kokeilla elsan kanssa metallinoutoa. Tai siis tietenkin ensin ihan sen pitoa. Olin varustautunut pyrrin ja metallikapulan kohtaamiseen naksuttimen ja namien kanssa ja jännittyneenä odotin mitä tuleman pitää. No, kapula lattialle ja eikun naksuttelemaan.. Lopputulokseksi sain elsan käyttämään kapulaa suussa. Eli toisinsanoen, päästiin samaan mihin noudonkin kanssa kun apuna oli naksu. No ensimmäinen kertahan tämä vasta oli.
Kokeilin kuitenkin sanoa elsalle "tuo tänne" jolloin se hetken katseli ympärilleen ja mietti mitä oikein pitäisi tuoda ja toi kun toikin sen metallikapulan. Ei siis mitään ihmettelyjä asian suhteen. Eikun uudelleen kapula maahan ja sama juttu. Ehkä minua oli hieman turhaan peloteltu asiasta;) Eihän se metallinouto nyt parin päivän jälkeen valmis ole mutta epäilen suuresti että pahin on takana, metallikapulan suuhunottamiseen suostuminen=)
Oikein kävi ärsyttämään miten laiska sitä on ollutkaan reenaamaan..
Käytiin kuitenkin viime viikolla kerran agilitaamassa ja kokeiltiin saisiko elsan kääntymään edes pikkuisen vähemmillä kaarroksilla. No välillä sai ja välillä ei. Epäilen että agilityn suhteen kelpiegeeni on varsin vallalla tuossa pyrrissä ja sitä saa tovin yrittää häivyttää....
Toisin sanoen: elsa ei osaa kääntää ja koota itseään hypyn päällä vaan kääntyy vasta alastulossa. Jos sittenkään.