on monenmoiset reenit kirjaamatta. tai no, laiska mie olen ollu reenaamaanki. perjantaina oli agit, meni ihan perushyvin. ei edes pahoja kaarroksia vaikka joitakin uusittiinkin. A:n kontaktille ei silloin elsan mielestä tarvinnut jäädä odottamaan.

ennen treenejä tehtiin ohjattu. en enää muista miten, mutta meni vallan superhyvin! pidennettiin ainakin matkoja ja laitettiin kapulat enemmän ylös kuin ennen.

sunnuntaina oli tokokoulutus, vetäjänä riikka pulliainen. otin sinne ruudun ja luoksetulon aiheiksi. vinkkejä saatiin kumpaankin ja oikeastaan tuli taas olo "miksen ole näitä itse tajunnut". ei olla vielä sovellettu sen kummemmin käytäntöön niitä. elsa ei esittänyt ruudussa edes pahimmanlaatuisia juttujaan, ja meni miusta tosi kivasti =) kuten varmaan jokainen kouluttaja,missä ollaan oltu, oli myös riikka sitä mieltä, että koira on ihan loistava.kehui hyvin koulutetuksikin..heh, tietäisi vain.. tiiänhän mie sen elsan hyvyyden itsekin, mutta lämmittää se noin toisten suusta kuultuna =) tulee vaan olo, että entäs jos elsalla olisi taitavampi ja tavoitteellisempi ohjaaja...

maanantaina maija houkutteli reenaamaan vaikka vähän ämpyilin. illalla pitäisi kuitenkin ajaa hallille vetämään ryhmän treenit (ja meiltähän hallille 20km/suunta). no mentiin kuitenkin. tehtiin eka ohjattu, jossa nyt ekaa kertaa keskikapula mukana. eka tehtiin suunnat kerran ilman ja sitten vasta laitettiin keskikapula. suunnissa vasen kapula oli kuivalla hiekalla ja oikea märällä, eli näkyi paljon paremmin. testattiin sitten miten koira osaa ja merkiltä elsa sinkosi ensin metrin vasemmalle ja sitten hakemaan oikeaa..helpotettiin ja saatiin onnistuminen. oikeassa ei ongelmaa. keskikapulan tultua mukaan elsi syöksyi merkin sijasta kohti keskikapulaa kaksi kertaa. kolmas kerta toden sanoi...mutta seisahtupa käskystä =)  liikkuroitiin hommma sitten muutaman palkatun merkin jälkeen niin, että keskikapula on, mutta liikkuri käy nostamassa vain sivukapulat. näin saatiin onnistumiset =)

tehtiin elsille vielä metallihyppy, jossa ei ongelmia.

lallero oli höntsäilemässä mukana. intoa oli belgiakka täysi kun pääsi agiradalle! medihypyillä ja kovalla äänellä mentiin ;) hyvä mieli jäi, koiralla oli kivaa!

senpä jälkeen ei olla reenattu. mukamas yövuorojen takia ei ehdi kun tulee pimeä melki heti ku mie nousen. lisäksi koen jotenkin hankalaksi kahden koiran mukaanottamisen johonkin kentälle ilman autoa, kun toinen ei takuulla odota hiljaa. autossa huutaa vain lala. sisälläkin on vaikeaa reenata kahta koiraa! onhan meillä se porttii..

tänään sitten reenailtiin vähän sisätokoa. elsille edelleen opetan erästä vaikeaa temppua naksuttamalla ja homma ei oikein vielä suju. näin vaikeaa ei ole vielä ollut =) lisäksi elsi teki sivulletuloja, kaukojen s-i vaihtoa kepillä (meni hyvin!) ja sivulla maahanmenoja. joita siis ei tehnyt. tämä alkoi sunnuntaina kun tehtiin luoksetuloja koulutuksessa, elsa oli sitä mieltä ettei enää tarvii mennä maahan. argh. aina se tän ennen koetta ottaa repertuaariinsa. no, meni se sitten...

lallu harjoitteli sivulletuloa suoraan (sehän siis kiertää ja ihan miten sattuu) ja sitten temppua nurin olevan pesuvadin kanssa. toisin kuin elsan, sen on kovin vaikea huomioida mitään tuollaisia pesuvateja meidän välissä ;) lala tarjoaisi kaikkea muuta. elsa taas tarjoaa nimenomaan helpommin jotain mitä voi tehdä jollekin/mitä voi tuoda/tökätä/löydä. tarkoituksena oli siis saada lalan etutassut vadin päälle. onnistuimme jopa=) tätähän alettiin harjoitella viimeksi kun lala oli meillä. lala tarjoaa kaikkea haukkumisesta murisemiseen, kurreasennosta maahanmenoon. ja häntä heiluu hurjana koko ajan =)

viimeinen yövuoro olisi vielä. sisätautiryhmässä tänään.no, mistä on sisätautiyö tehty? intoksikaatioista, yleistilanlaskumummoista ja rintakipuisista..sekä muutamasta pöhöstä ja lievemmästä hengenahdistelijasta. jes. ja kaikki ovat tietty mrsa-altistuneita ja kaivelet ne näytteet kirjaimellisesti "sieltä".. tuskimpa vältymme siltä pakolliselta deliriumilta/ vierotusoireiseltakaan, puhumattakaan vti:stä. ehkäpä jollekin on tullut ruusu tai trombi? (ehdottomasti silloin on lähdettävä yöllä päivystykseen..)

-vaihdetaan asenne-

facebookista löytyi yhteisö "tunteella ja ammattitaidolla syntyy aito ja oikea vitutus" :D

ja turha noista on herneenpalkoa vetää nenukkiin, en mie osais muuta työtä oikein kuvitella tekeväni edes.