ollaan nyt käyty kolme-neljä kertaa treenailee vähälle aikaa suskin ja paavon kanssa tokoa. Kummankin kun on tarkoitus startata tokokisoissa pieksämäellä 12.6. Elsa avoimessa ja Paavo evl:ssä. Jos paavo saa ykköstuloksen, se valioituu!joten peukut pystyyn!
Käytiin tänään taas treenailee. Tällä kertaa elsan paikallamakuu meni lähes erinomaisesti, kun se viimeksi nousi kun minä kyykistyin piiloon ja nousi oikeastaan joka kerta noin puolen minuutin kohdalla. Kävin sen sitten aina laittamassa takaisin. Lopulta sen kävi laittamassa suski, ajattelin, että elsa keksii, että saa minut paikalle kun nousee ja tämä tepsikin, tai ainakaan elsa ei enää noussut.Tänään siis elsa kesti pesäpallopoikien kopittelut, autot, ja kaikki paavosta päässeet äänet..Paavolla ei siis tällä kertaa tuo sujunut.
Tehtiin suoria luoksetuloja ja elsa taas kusettaa minuu tulemalla vinoon sivulle ja minä sorrun helpottamaan. Että ärsyttää :D Kun vaatii, se tulee suoraan, koska se_osaa_tulla_suoraan sivulle.
Tehtiin myös tunnaria uudella tavalla.Tähän astihan sitä on tehty niin, että kapula on pöpelikössä piilossa ja elsa etsii ja tuo. Se etsiikin sitä todella hyvin. Kun sitten laitetaan pino vieraita ja oma edes samalle kentälle, se ei muista tai jaksa miettiä mitä pitikään tehdä ja tuo satunnaisen kapulan. Sitten sitä ruvettiin kieltämään (avustaja, eli suski) siitä kun se oli ottamassa väärää ja sitten se keksi että oma on aina se, joka on erossa muista. Kun yksittäiseksi laitettiin toinenkin, se olikin 50/50 tuoko oikean..Lopulta viimeksi tehtiin niin, että piilotettiin oma ja vieraat olivat isossa kasassa. Jollakin tavalla se sitä nyt sitten etsi. Löysin kuitenkin eräältä palstalta keinon, jolla noutajalle opetetaan tunnari, ne kun ilmeisesti tykkäisivät tuoda kaikki.. noh, noutohulluhan elsa on (ja erään seurakaverini nimeämänä myös musta tolleri) joten päädyttiin kokeilemaan noutajaporukan taktiikkaa.
Kokeilin ensin kotona, laitoin pinon vieraita ja yhden oman hieman erilleen. Elsa istui lähellä ja minä laittelin nameja ympäri vieraiden kapuloiden pinoa ja nameja myös oman kapulan päälle. Laitoin elsan etsimään ja se nuuskutteli namit myös oman päältä, mutta merkkasi selvästi sen. Se tarkisti vielä namitilanteen ja toi oman kapulan kun namit olivat loppu. Tein tämän vielä kahdesti ja joka kerta hyvä, rauhallinen etsintä (sitä kun se ei koskaan aiemmin ole ollut) ja oikean kapulan tuonti.
Tehtiin tässä illalla suskin avustamana vielä kaksi kertaa uudestaan, nyt suski laiteli namit ja minä olin selin. Elsan kanssa oltiin ehkä n. parin metrin päässä. Taas jaksoi etsiä ja nuuskuttaa ja syötyään namit, toi oikean kapulan kummallakin kerralla! hieman juhlittiin :)
tehtiin vielä jättävät liikkeet ja liikkurina toiminut suski hoki "käsky käsky käsky" kun elsa ennakoi. Itse liikkeissähän vikaa ei ole, vaan vaan siinä ennakoinnissa.
Noutoa tehtiin vielä yksi, mutta se meni niin hyvin, ja palautus suoraan, että lopetettiin siihen ja tultiin meille suunnittelemaan uusia sivuja, jotka suski on luvannut meille tehdä:)