varkaudessa kisattiin eilen agia. ekalla radalla oli hyvä meno ja fiilis, vaikka vaihdoinki vielä rataantutustumisen jälkeen suunnitelmiani, kun olin miettinyt, ettei se suunnitelmani toimi ja nähnyt miten 50% koirista tekee kiellon kyseiselle esteelle. ennen erästä putkea koira pyörähti ihan kunnolla ja yksi rima tippui. muuten ihan jees. 

toiselle radalle lähtiessä oli jo fiilis ettei tästä tule mitään..liian vaikea rata meille.piste. no hyllytettiin se toiseksi viimeiselle esteelle, johon tiesin etten ehdi koiraa laittamaan takaakiertoon ja sitä ennen oltin jo sählätty ja roiskittu yksi rimakin alas. kuitenkin esim. puomin alla oleva putki-hässäkkä meni hyvin (on meinaan meille ollu vaikea, koira aina putkessa vaikka seisoisit siinä edessä tukkona) ja okserikin meni hyvin. 

kolmas rata oli jo pitkän päivän päätteeksi aika väsynyttä menoa. profiililtaan kuitenkin varsin kiva rata ja kieltämättä varsin paljon varmistelin, asenne puuttui kokonaan. mutta sieltä sitten saatiin se viimeinen sm-nolla joka uupui. taas oli putki puomin alla ja jouduin varmistelemaan että saan koiran puomille. olin siis ehkä keskivälillä menossa kun koira on jo alastulolla. siitä kun piti ohjata vielä meistä poispäin olevaan takaakiertoon, kului valehtelematta ainakin kolme sekuntia kun piti vielä varmistella et koira kestää kontaktilla ;) no mut mitäpä tuolla, päivän tavoite oli se viimeinen nolla. kerätään sitä asennetta mielummin sitten niihin sm-kisoihin!

olen kallistumassa lähtemisen kannalle, vaikka eilen tolla toisella radalla mietin, onko järkeä lähteä kun tällainen kyläkisojen ratakin on meille aivan liian vaikea. noh, lähdetään, jos ei vaikka koskaan enää päästä ;) tiukentaavat kuitenkin kriteereitä ja näin. 

nyt lenkille maijan ja ninkan kanssa :) sitten yövuoroon ja aamulla paimennusreissulle! näkee pilan ja auliksen =)

elsan pakki-poika kävi olemassa viikko sitten neljästä pyrristä ROP ja pila kävi eilen näyttelyssä, jossa tuomari ei antanut ohjaajan juoksuttaa koiraansa. piti kävellä..todella fiksua. noh, mitäpä iso koira sitten tekee muuta kuin peitsaa...tuloksena EH arvosteluin tyyliin "koira ei osaa liikkua" :D tää on niin tuota typerää näyttelyjuttua! rahanhukkaa moinen laji pidemmän päälle, tosin olin tuota mieltä jo ennen tätäkin :D ja ei, en ole katkera nauhan väristä (tai katkera ollenkaan, koska punainenhan riittää ;) mutta lähinnä typertynyt moisesta tuomaroinnista. pyrri kun ei ole pikkufifi ja sen liikkeet tulee esille vasta juostessa. tosin, sen paremmin en kyllä ymmärrä näitä ERI-automaattejakaan, jos samanrotuisia koiria on vaikka 100 samassa näyttelyssä ja niistä  98 saa eri:n niin onko oikeasti kyseessä noin kova taso?voihan se toki olla,mutta kaikki olisivat oikeasti sertin arvoisia? (ennenmuinoin kai toi vaaleanpunainen oli SA) siis ihan ilman sarvia ja hampaita tätä nyt mietin. hienoa jos on, mutta...näinhän siis on käynyt muunmuassa erkkarissamme (ja niille, jotka miettii, että täällä joku kateellinen kirjoittelee, niin kerrottakoon tiedoksi ettei oma koirani kyseisessä näyttelyssä edes ollut). tosin tuosta sertin arvoisuudesta..kun "oikeille" tuomareille vie, saa myös elsan, tai jopa värivirheellisen muotovalioksi :D ja kun vie sen tuomarille, joka asiasta jotain tietää, saa toki sen nauhaa tärkeämmän, eli sanallisen arvostelun, mutta sitten tulee elsalle sitä punaista nauhaa ja värivirheelliselle hylättyä. kuten on ansaittukin. ja mikä on pohdinnan tulos? kuten tavallista, ei mikään :)