on  se kumma kun ei tuu päivitettyä jos kisat menee pieleen ;)

huimilla kaksilla treeneillä kahdessa kuukaudessa siis lähdettiin kemin reissuun. reissu itsessään oli taas oikein mukava vaikkei meille menestystä tullutkaan. sensijaan maija ja frodo nappasivat ensimmäisen agisertin ja meidän kanssa matkustanut elina liidätti luxin kakkosista kolmosiin :) eipä silti, jos jokaiselta radalta vain jotain 7 koiraa saa TULOKSEN ja koiria siis on yli 40, kertonee sekin radoista, joiden taso oli ainakin miulle ihan liian vaikea, tosin on se ollut muillekin ;)  pari sellaista oli joissa tuntui lähdössä "tää on tehtävissä" ja toki ne muutkin olisivat olleet, mutta en ole noin vaikeilla radoilla vielä ollut. Lisäksi rimat olivat 20 asteen pakkasesta (joo onneksi sisällä ei ollut niin kylmä)huolimatta osalla radoista 65cm:ssä. No, elsi parkahan ei ole eläessään ennen tuota mennyt rataa, jossa kaikki on korkeimmassa, mutta eipä tuolla ollut väliä, yksi rimantiputus (taas se ärsyttävä kompurointi ekalla rimalla) koko matkalla. toisaalta olenkin usein sanonut, että miulle ei oo väliä onko meillä 10, 15 vai hylky, koska meidän aika ei ole vertailukelpoinen..elsa ei tiputtele rimoja, siellä on aina sattunut joku muu virhe.

mitään suurempia ongelmia ei radoilla ollut, siis mitään mikä olisi toistunut. ok kepit, ok kontaktit, ei rimantiputuksia ja näin. paitsi yksi ihan karmea lentokeinu! ja, ainii, kahdesti ryssitty rengas! tuo on kyllä vähän huolestuttavaa! elsa on opetettu niin, ettei se ole päässyt tekemään rengasvirhettä ikinä. se on tehnyt kerran naapuriseuran mölleissä virheen (välistä tai ali) ja sitten nyt tuolla. ensimmäisen kerran en ehtinyt valssaamaan renkaan toiselle puolelle ja valssasin sille puolelle mille rata jatku. alla oli siis käännös 180 ja näin että elsa tulee ihan vinossa..ja tuli välistä. rengas oli siis sellainen kuten mm. MM-kisoissa, hyvin "vähäeleinen". toisen kerran elsa tuli ihan suorassa linjassa ja välistä =/ voin vaikka vannoa ettei se tee tuota omalla renkaalla, eikä muillakaan missä on kunnon kehikot. pitäisi päästä tommoista jossain reenaamaan!

tänään sitten käytiin reenimässä pitkästä aikaa tokoa! laura pyysi reenimään taimin ja taran seuraksi ja sehän meille sopi :) tehtiin eka paikalla istuminen, elsa ei onneksi häiriintynyt taran viereisestä maahanmenosta (harmi taralle, mutta hyvä reeni elsalle!) ja reilu minuutin istuminen ja palkka. sen jälkeen laura vaihtoi taran taimiksi ja elsan seuraksi paikkamakuuseen. hyvin elsa kuunteli ja meni vasta miun käskystä maahan ja ylös. varmat ja rauhalliset paikallaolot.

seuraaminen..ensimmäisellä pätkällä ääntelyä ja levottomuutta. kun sain sen palkattua, seuraavat kaksi sujuivat paljon paremmin ja hiljaa! hirmuinen into ja sähläys oli taas pyrrillä päällä. veikkaan ettei ääntelyä olisi ollut, jos olisin esim. leikittänyt sitä pienen hetken ennen liikettä. tuohon täytyy nyt vaan puuttua.. keksis vaan miten! elsahan siis "maukuu" ja tökkii minuu oikeen jalan polven sisäsyrjään *huoh*.

ruutua sitten, kohtuullisia toistoja, ei mitään priimapaikkoja vaan aika edessä. no, eipä olla taas kuukauteen tehty..tein pari loppuosaakin jopa, yhden paikallapysymisen palkkauksen ja yhden koko liikkeen (tosin en lähettänyt merkiltä). ihan ensimmäiseksi tein normaalit valmistelut ja palkkasin merkistä.

ohjatussa varmistelin ja otin eka vain sivukapulat. oikeen haku, ei mitään ongelmaa. toisella kertaa kolme kapulaa, oikeen haku mutta luovutus huono (eteen varmaa metrin). laitoin koiran luovuttamaan uusiks.. sitten välissä palkkasin merkkiä, vaikka elsalle tuntuu olevan palkka päästä hakemaan se kapula.. vasemmalta haku ihan priima :) lopuksi ilman vientejä ja käskytystä oikean haku ja nyt luovutuskin oli kunnossa.

ihan loppuun pari suoraa noutoa niin, että heitin kapulan oikealle. tarkoituksena siis kunnon luovutukset ja se pyrrin pyllyn pysyminen maassa vielä sen irroituskäskynkin jälkeen...näissä onnistuttiin :)

kaikenkaikkiaan kivat treenit, kiitos laura seurasta :) pyrrisen elsillä oli intoa taas vaikka muille jakaa ja senmukaista sähläilyä olikin. käytiin loppuun vielä kiva tunnin lenkki. elsa ja tara päättivät selvitellä vähän välejään alkumatkasta..ja loppumatka sujuikin ihan rauhallisesti ;) elsi on kyllä hieman tätiytynyt!