käytiin toissapäivänä pyrrien kanssa reenaamassa pikaisesti. Dukkis oli siis mukana ekaa kertaa. varalta elsin jälkiliinassa, jos ei vaikka malta kuunnella..turhaan pelkäsin, hyvin meni! tehtiin hyppyä rima siivekkeiden jalkojen päällä ja putkeakin yritettiin, vaan yritykseksi jäi ;) penska näytti lähinnä siltä, että "MIKSI ihmeessä minun pitäisi tuonne mennä?" muuten taas oli hurjan reipas kakara! koirien haukku (3kpl koikkereita siis tuli paikalle) ei ollut tuolla yhtään mitään ja näin. toisten tehdessä keinua (meillä on tosi pahaääninen keinu) seurasin pennun reaktiota ja kun se ei reagoinut, otin sen keinun viereen ja paukuttelin keinua ylösalas syöttäen samalla lihapullaa. Dukkis varmaan ihmetteli mikä on jutun juoni, millään tavalla se ei keinun ääneen eikä liikkeeseen reagoinut, vaikka siis ihan vieressä oltiin.
 
Elsi pyrrinen teki ensin ruutua alustalle lyhyestä matkasta, 5-10m ja pelkkää paikkaa. sen jälkeen tehtiin idari pari kertaa niin, että tein seisomisen josta jatkoin palkatta istumiseen ja palkkasin sitten. eipä tietenkään mitään ongelmaa..kerran palkattuna kaikki jäävät ja sitten pelkkää seuraamista, kulmia ja sitä, ettei kulmamerkkejä saa huomata =) elsi ei voinut millään ymmärtää miksi reenit loppuivat tähän. Se on kyllä niin mainio reenikaveri <3
 
treenien jälkeen käveltiin pikkuhetki tässä niinivaaralla ja hengailtiin parkkipaikalla, josta mamma tuli pennun hakemaan. täällä (vieraassa paikassa) pyörät, ihmiset eivätkä autot olleet mitään. ainoastaan vierestä kulkeva bussi sai penskan pikkuisen kavahtamaan. melko hyvä edistys yhdessä viikossa! ihmisiä ja koiria tuo vähän edelleen kyttää liperissä, samoin pyöriä, kyttääkö vai jänskääkö, siinäpä miettimistä! siellä kun lenkin aikana tulee ehkä yksi jokaista vastaan vaikka kävelisi keskellä kylää ;) kun taas kaupungissa niitä ei jaksanut edes huomata kun niitä oli niin paljon.
 
oon jo unohtanu miten hauskoja pennut on. metsässä ollut lumi aiheutti hurjan hepulin, johon elsa yhtyi. kaksi hepuloivaa pyrriä juoksi sitten mätästä ympäri ja sen jälkeen elsi meni tohkeissaan harventamaan jotai kuusta. että näin..
 
ainiin, joensuuhun tultaessa käytiin hengailemassa sairaalan parkkitalossa tässä lähellä. no eipä ollut siinäkään mitään ihmeellistä, eikä metalliverkkoisessa lattiankohdassa.
 
ensimmäisellä kerralla imuri oli ducalle pikkuisen ihmeellinen asia. toisella kerralla se ei ollut enää mitään. olin jo miettinyt, että imuroin kun elsa on paikalla, sehän siis leikkii moisella vehkeellä aina tilanteen salliessa..mutta muuten on ollut hauska tässä viikossa huomata, miten erilainen se on elsaan verrattuna suhteessa ääniin. en pidä elsaa ääniherkkänä, mutta vilkas se on, noin luonnetestitermillä ilmaistuna. se kuulee/kuuntelee hyvin paljon enemmän ääniä kuin lala tai duca, ei tosin välitä niistä enää sitten sen sekunnin kestävän kuuntelun jälkeen, mutta pää aina kääntyy. tuollakin on ollut aiemmin tarkoituksensa ihan paimennustyön kannalta, ja tuo lienee enemmän kuin tyypillistä pyrreille. niin kauan minulla ei ole mitään tuota vastaan, kun se ei haittaa tekemistä (valitettavasti se vaan joillain haittaa) mutta ei siitä varsinaisesti nykyelämässä suurta hyötyäkään taida olla..Mitä nyt ihmiset pitävät pyrriä entistä sekopäisempänä ;)