Elsa nousi eilen päivän ensimmäiseltä radalta kakkosiin sijoittuen toiseksi seurakaveri viiman jälkeen (bcn tending elfin). viisi nollaa kaikenkaikkiaan ja koirakkoja 36! kyllähän se mieltä lämmittää sijoittua noinkin isossa luokassa pikkupyrrillä =) tottakai radalle mahtui yksi kunnon blackout, loppusuora oli putki, puomi, muuri ja hyppy. laitan elsan putkeen ja steppaan puomilla että kummallakos puolella minun pitikään olla. no tuli se väärä puoli valittua ja jouduin takaaleikkaamaan muurille. olin siis ajatellut että muurille en kyllä takaaleikkaa... ja niinhän se elsa sitten vauhtia palikoista ottikin, TOISEKSI VIIMEISELLÄ ESTEELLÄ mutta palikat pysyivät paikallaan. HUH!

sitten kakkosissa starttasin ensin lalalla. se oli hiipinyt paikaltaan kiinni ensimmäiseen rimaan (ei lalan tapaista) ja kun otin sen liikkeelle (enkä ehtinyt huomata) se meni riman ali, syöksyi suoraan putkeen ja hyppäsi vielä yhden hypyn. olin vaan että "ja nyt lala tänne". se tuli ja talutin sitä niskanahasta sen pari metriä hihnalle. jälkeenpäin tästä tuli minulle tuomari sanomaan "älä enää ikinä taluta koiraa niskanahasta" olin vaan että kiva..mitähän todella kivaa lala siinä mielentilassa olisi tehnyt jos en olisi sitä pitänyt kiinni kunnolla?teurastanu jonkun räksyttävän pikkukoiran (joista se ei muutenkaan pidä) vai käynyt tappelemaan jonkun muun kanssa? en halunnut kokeilla ja siksi otin sitä niskanahasta kiinni. tarkoituksena ei ollut rangaista/satuttaa. eikä koirakaan ollut siitä moksiskaan.
joku sitten minulle tuli sanomaan "no kyllähän se näytti siltä että sinä sitä rankaisit kun sillä äänensävyllä sanoit" juu, eipä tehnyt tilanteessa mieli paljon kiitellä. ehkä menee vähän selittelyksi, mutta kuten jo  monen kanssa todettiin, "toimet koiran mukaan". myönnän että tuommoisen ei agikisoihin pitäisi kuulua, mutta paniikkitilanteessa tein ratkaisuni ja koira oli PAKKO saada kiinni. lalalta kun onnistuu lähteä riidanhaastoon..

no, elsa sitten lalan jälkeen kävi hakemassa vitosen ekalta kakkosten radalta. se hyppäsi yhdessä käännöksessä hiiiirmu kauas ja luulin jo että se tulee oikeaa puoltani esteelle mutta se tulikin ohi. kielto siis..lisäksi videolla (jota ei ole omalla koneellani) näkyy steppauksia muutamassa paikassa. ihan ei sujuvasti mennyt.

toinen lalan rata sitten.. jätin sen ja se pysyi. se tuli ekan riman ALI ja jatkettiin matkaa kuitenkin, en viitsinyt sitä viedä takaisin, koska olisin tarvinnut ottaa sitä kiinni, ehkäpä niskasta ;) sitten se roiski puomin alastulon. muuten hyvävauhtinen rata ja lala irtosi hyvin. tältä radalta ei tullut yhtään tulosta maxeissa! harmi, ei se niin vaikea olisi ollut ja olisin varmasti ollut kontaktin kanssa huolellisempi, jos se olisi tullut ekan riman niin kuin pitää. osaako koirat protestoida? miun mielestä se riman alittaminen oli lalalta silkkaa sitä. argh. toivottavasti ei ota tavaksi. seuraavalla kerralla ei jatketa kyllä menoa!

elsan nousun jälkeen tuntui kun päivän tavoitteet olisi täynnä ja oli ihan tunne et voisi mennä kotiin. myöhemmin ajateltuna ei olisi ollut lainkaan huono idea..
lisätään vielä pakollinen nousuposeeraus :)
elsan kasvattaja annie oli tehnyt elsasta juttua sivuilleen. suomentakaa miulle ken ossoo.
 juttu

2067008.jpg