eilen käytiin tokoilemassa suskin ja reinon sekä maijan ja focun kanssa. että en oo tänä talvena tykänny talvesta ollenkaan! siis ihan jäätävän kylmä oli taas vaikkei oltu kuin tunti ja päällä vaikka miten. hirmuinen viimakin. yök!

elsi teki vain ruutua alustalle (ja hyvin tekikin), yhden kerran vain merkiltä. sitten idarin ilman törppöjä niin, että palkkasin pysymisestä ja kiersin uudelleen ja otin koiran mukaan. reagoi kivasti käskytyksiin..eh..siis vieraan! eli teki vapaavalintaisia jättöliikkeitä liikkeenohjaajan käskystä. kiva. siispä elsi pyrrinen seurasikin jonkin hetken ihan vain suoraan toisten huutaessa käskyä ;) itse jättävissä ei ollut mitään vikaa, ei minun, eikä liikkeenohjaajan käskystä tehtynä ;) tässäpä näkee pyrrin luonteen kun se näkee ja kuulee kaiken..ja elsa ei oo viel ees paha!

tänään sitten oli jo paljon kivempi ilma, aurinko paistoi, eikä tuullut. pakkasta toki oli se -12 kuinkas muuten..mutta köröteltiin hallille kokoonpanolla maija ja bortsut ja laura ja taimi & tara. elsi pyrrinen teki ensin ruutua. ei niin hyviä toistoja ollenkaan kuin eilen, mutta suurin osa kelvollisia. ja typerä typerä ohjaaja ei heitä sitä palloa TAAKSE! vaan koiraLLE, jolloin sen on kannattavaa hengailla siinä ruudun etureunassa.argh. mutta, tekipä yhden tai kaksikymmentä, elsi pyrrinen porhaltaa aina yhtä nopsaa ruutuun <3 toistoja tuo koira kestää(työnarkomaani kun on), en edes tiedä miten paljon. se kun ei tosiaan ole se reenaamisen idea. tänään vähän kyllä jankattiin, mutta ehkä se tästä :)

aksaosuudella tehtiin muutamia keppien avokulmia, ne kun on meille ongelmallisia.. ja sitten a:n alla olevaa putkea ja tietysti sitä a:ta. yritän opettaa koiran lukemaan ohjauksestani mihin sen haluan, tosin veikkaan, että vaikka se tuossa kohtuullisesti onnistuikin, kisoissa päädymme aina putkeen. joskus (kuten kemissä) niin useita kertoja peräkkäin. koira siis veti sitä putkea ympäri.... :D

toisella osuudella tehtiin koko rata. käännökset ihan kohtuulliset, muurin takaakierrossa tuli ensin palikat alas. otettiin sitä sitten pelkästään. okserin myöskin räimi pari kertaa,  joten okserin paikka vaihtui 3 kertaa ;) siitä kun ei ole mitään hyötyä ottaa se okseri uudelleen kun se on sen kerran tiputtanut. kyllähän se sen sitten menee! eli paikanvaihto toimii paremmin. elsalla ei siis todellakaan ole mitään ongelmia sen suhteen, etteikö se sitä pääsisi, vaan ei vaan malta katsoa. muuten radan kinkkiset paikatkin meni ihan hyvin ja nollakin tehtiin ;)

reenien jälkeen otettiin vielä sakemanni sipe matkaan ja suunnattiin kuuden koiran kera reilun tunnin lenkille maijan luona. ihana keväinen ilma ja mukava seura :)