juuri kun elsan ja kertun "suhde" oli "vakiintunut" elsan kiinnostukseksi kerttua kohtaan, koitti tämä maanantaipäivä, jolloin lala tuli meille.

vanhempani ovat reissussa ja lala oli ollut viikonlopun ajan tuttavilla hoidossa. olin luvannut hakea sen yövuoron jälkeen maanantaina loppuviikoksi meille. eipä silti, on lala meillä sen verran paljon, että kertun on siihen totuttava. pidin lalan aluksi hihnassa ja nähtyään punaisen belgiakan, kerttu singahti karvapallona karkuun sängyn alle. siellä se vietti kokonaiset viisi minuuttia, kunnes hipsi vähin äänin tietokonetuolille sähisemään ja murisemaan koirille. elsallekin piti sylkeä varalta.. ehkä toiset viisi minuuttia kerttu jaksoi suhista, kunnes se rauhoittui ja ehkä 15 min kuluttua vaihdettiin nenät lalan kanssa kertun ollessa miun sylissä! nopeaa toimintaa!

lala on jonkin verran tottunut kissoihin, joskin ulkona ne ajetaan surutta puuhun tai johonkin, jos kontrolli vähäkin antaa periksi. viimeksi lala on ollut kissojen kanssa tekemisissä viime keväänä. lala osasi käyttäytyä hienosti ja hetken päästä kerttu kävelikin häntä pystyssä maassa makaavien koirien ohi, tosin pälyillen ympärilleen ja esittäen rohkeampaa kuin ehkä olikaan.. loppuillasta kerttu jo varovasti puski vasten lalaa (tätä kerttu ei oikein tee elsallekaan) ja lalan maatessa, tallusteli etukäpälän yli.

en olisi ikinä uskonut miten helposti niiden tuttavuus lähti sujumaan!odotin paljon pahempaa..tosin kirjoitan tätä nyt töissä (ja kuten tekstistäkin huomaa, kello on jotain kolme yöllä, klinikalla hiljaista)joten en tiedä mikä härdelli kotona on nyt..tosin epäilemättä kuulen siitä ensimmäiseksi aamulla.