tänään oli meillä seurakaveri haverilan tuomaksen koulutus. tuomashan on b-maajoukkueessa shelam Fico!:n kanssa.

ilmeisesti juha oreniuksen käsialaa rata on, ja haasteita siinä olikin.

tuo on ihan miun ulkomuistista piirtämä, joten aika vinkuralla on nuo.

alku meni hyvin, mutta kuten arvata saattaa esteeltä 7 esteelle 8 käännös tuotti elsalle ongelmia. tai siis en saanut sitä hyppäämään pientä hyppyä vaan sen alastulo oli suunnillee putkensuulla.. lisäksi 9:ltä puomille käännös oli vaikee. tuohon seiskalle ruvettiin tekee jaakotusta,joka auttoi. ysille lopulta auttoi vain karjaisu kun en vekkaamaan ehtinyt. vekkaaminen seiskalle aiheutti elsan sivuliikkeen kohti hyppyä 17. en tajua mitä tein väärin.

keppeille vienti oli vaikea. ei elsa oikeastaan karannut putkeen kun ehkä kerran, mutta en ehtinyt sitä viemäänkään kepeille. lisäksi yllättäen keppien jälkeinen poispäinkäännös (mie eri puolella keppejä, kun koira) oli yllättäen elsalle vaikea. no, hyvin meillä loppujen lopuksi meni! testattiin vielä, onko 16-21 hypyt nopeampi niin, että 18-19 jaakotus 20 sitten vienti esteen takaa vai takaakierrätys 18-19 ja valssi 20-21. vähäsen oli jopa jaakotus nopeampi, vaikka se tapa aiheutti huonon käännöksen esteellä 21.

lala taas..lala kääntyy vaikka kesken hypyn! kuumensin sitä hieman ja hyvin mummo kulki! keppien aloitukseen kerkeäminen oli vaikeaa (koska lala toistuvasti säntäsi putkeen!) ja poispäinkäännöstä ei sitten kellotetulla radalla ees tehty vaan menin koiran mukana keppien "takapuolella". sitten valssi 16 jälkeen, 17 jälkeen, 19 jälkeen ja 20 jälkeen (tämän usein kyl takaaleikkasin, joka meni hirmu hyvin!)

lopputulos elsan kaarroksista huolimatta että elsa oli jonkun 5-6s nopeampi kuin lala, joka meni tänään ihan hyvää vauhtia ja oli kovasti innoissaan treeneistä.

kiitoksia tuomakselle hyvistä treeneistä :)