pitkästä aikaa menimme oikein porukalla tokoilemaan linnunlahdelle. meidän lisäksi suski ja reino sekä katja ja hinkuu.

elsan kanssa teimme viimeisenä. seuraaminen oli tällä kertaa väljää, kun se viime viikolla oli edistävää. jes. nyt oli ihan ok paikka, mutta tosiaan todella väljää! ainoa mitkä sujuivat, oli askeleet. miulle annettiin vinkki. TREENAA :D seuraaminen on miun mielestä todella tylsä liike ja ihan hävettävän vähän sitä teen. agistartteja ennen seurautan kyllä esim kisoissa ja ilmeisesti koira käy siinä sen verran kuumempana ettei väljyyden tai paikan kanssa ole mitään ongelmaa.

sen jälkeen teimme ruutua. alusta oli liukas verrattuna elsan tottumaan hallin hiekkapohjaan ja ohihan siinä mentiin ensimmäiset ehkä kolme kertaa. muutama ihan hyväkin toisto tuli, mutta jotenkin aika huono maku jäi tämän päivän ruuduista. toivottavasti ne ohimenot oli vaan liukkautta. elsi kyllä tuli sitten koskettamaan alustaa sieltä takaa. hyvä vauhti sillä on, siinä ei ole mitään ongelmaa ja motivaatiota löytyy. paikka vaan lipsuu lipsumistaan kauempaa otettaessa, mutta kun.. sitä matkaa vaan pitäisi saada pidennettyä! tein muutaman paikkaharjoituksen ilman alustaa naksuttaen eikä hommassa ollut mitään vaikeaa. matkaa max 10m.

sitten elsi meni hetkeksi autoon ja tehtiin reino-matille luoksepäästävyyttä. hyvin sujui :)

tauon jälkeen tein ohjattua, ja suunnat oli vähän hakusessa. mietittiin et vois olla helpompaa tehdä ne lelulla, lelu näkyy alustaa paremmin ja hommaan tulisi heti mukaan nouto (tai ainakin elsi tuo lelun miulle leikittäväks yhdessä). nytkin ongelmaa oli alustojen kanssa vaikka värinsä puolesta sen pitäisi näkyä. matkaa oli alustojen välillä ehkä 6m ja etäisyyttä merkistä oletettuun keskikapulaan ehkä 3m. tarpeeksi onnistuneita toistoja ja lisättiin etäisyyttä ehkä viiteen metriin. viimeiseksi tein kapulantuonnin oikealta. vasen suunta on edelleen elsalle vaikeampi ja merkkiähän en ole opettanut. vien sen makupalalla merkille. kyllä elsa sen merkin noteeraa, mutta esim ruutuun en ota sitä mukaan ennen kun voittajasta on ykköstulos.

lopuksi tein pitkästä aikaa vähän kaukoja ehkä 5m:stä (jos sitäkään) ensimmäinen palkka pelkästä istumaannoususta, sitten istu-seiso-maahan (huippuhyvä!) ja viimeiseksi seiso-istu (huippuhyvä) ja siihen oli hyvä lopettaa :)

tässä illalla kotona aloittelin taas tunnaria. ensin piilotin kapulan olkkariin, sitten tein kahdella kapulalla ja onnistuneesta(eli ensimmäisestä) lisäsin kolmeen, sitten neljään. sitten otettiin etäisyyttä, se sai elsan yhdellä kerralla koskettamaan hampailla väärää, mutta seuraavat toistot onnistuivat ongelmitta. lopuksi tehtiin kaksi toistoa kuudella kapulalla ja ei mitään onkelmia :)

illalla temppuiltiin vielä kotona, harjoiteltiin takajaloilla seisomista ja jatkettiin pitkästä aikaa operaatiota "sammuta valot". siinähän emme ole vielä kovin pitkällä..

huomenna suskin ja reirein kaa treenaa taas :) tosin epäilen, että elsa aloittaa juoksunsa ennen kisoja.plaah.

suski ja reino-matti (belpam Kutinan Nestori)

 

näin tarkkana täytyy edessä istua!

 

ja näin kovaa juosta kohti ruutua!

meinasi suunta hukkua ja jalatkin sotkeentua

 

hinkuu (auskel Kelmi Hilipatipippan) oli varma, että palkka oli jo ansaittu!

 

hipa tarkkana tyttönä

ja näin mennään ruutuun..

 

vaikkakin matkalla haettiin varalta vauhtia lumikinoksesta

 

mutta tänne päädyttiin:

 

ja siitä sai palkaksi pallon "mutta mihin se lensi?"

 

"tässä se on se minun pallo"

 

meidän seuraaminen ei näytä väljältä jos sivusta katsoo.

 

mutta näin näyttää (eikä kyseessä ole läheskään se pahin kuva..)

 

jos oli vauhtia reinon ja hinkun ruuduissa, oli sitä myös meillä:

 

wubba tulossa

 

wubba hallussa!