käväistiin tänään elsan kanssa pieksämäellä ninjan ja viiman kanssa. elsan eka rata ei alkanut kovin hyvin, heti toisen esteen jälkeen koira joutui ohjaukseni takia kirjaimellisesti hukkaan..hyvä etten sekunteja laskenut päässäni. keppien jälkeinen valssi oli myös kökkö ja a:lle elsa ei taas jostain syystä olisi mennyt. sitten arvottiin hypätäänkö yksi hyppy vai ei *huoh*. no, kaikesta huolimatta NOLLA ja sijoitus toinen. voittajalle hävittiin 3,5s ja sen voi kyllä aika suoraan laskee noista meidän ylimääräisistä kurveista. mutta siis pikkupyrri agikolmosiin =)

sekä elsa että viima olivat jotenkin rauhallisia radalla. koko matkan piti jommankumman pöristä häkin toisellapuolella (verhon takana) autossa olevalle kaverille, mutta metsässä juostiin irti ilman ongelmaa. fiksuja koiria :)

ninja ja viima(borcol) saivat myös nolla(voiton) toiselta radalta ja katja ja hinkuu(auskel) nousivat myös ykkösistä kakkosiin aamulla. onnea!

jotenkin se, kun lalan kanssa noustiin kolmosiin oli ihan huikeaa. miehän melkei itkin maalissa kun tiesin että aika riitti (olimme viimeinen lähtijä ja kaksi nollan tehnyttä ennen meitä). rutistin vaan koiraa ja en voinut uskoa. jännää sinänsä että nyt ei tavallaan tunnu oikein miltään. tai siis tuntuu, hienoa on ja olen ylpeä pienestä mustasta koirastani, mutta jotenkin ei tunnu niin samalta. onko se sitten, että vaikeuksien kautta voittoon vai? ja kun lalan kanssa ei ollut muuta tavoitetta kuin se kolmosiin nousu, elsan kanssa nyt voi tavoitella vielä jotain. on se ihmismieli kumma.

tässä tuo rata. elsa lähti siis esteen 2 jälkeen jonnekin kohti a:ta haahuilemaan. esteellä 16 arvoimme.. alku ei muuten ollut kovin kiva! monelta tippui eka rima/tai ne meni esteelle 17. tuomarina anders virtanen.

1238862838_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

on pitänyt jo pitkään lisätä tuijan(kokkonen) koulutuksen ratapiirrokset tänne. valitettavasti lauantain versioita ei ole, kun ne ei miun päähän jääny. sain ne jo paperillakin ja paperi on kadonnut. hyvä mie..

mutta sunnuntain.

1238865686_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

tuo alku tehtiin nii et mentiin itte keppien aloituksen luokse kutsumaan, siis tavallaan kentän keskipuolelle. toisella kerralla tehtiin niin, että koira odottamaan hypyn 2 toiselle puolelle ja sitten piti itsenäisesti hypätä ennen keppejä. ensimmäinen versio onnistui heti kerrasta, toinen ehkä kolmannella..mutta muilla ei tainnut onnistua sitäkään vähää ;)

hypyllä 7 olin melki aina valssini kanssa myöhässä. kasilla jäin turhaan odottamaan hetkeksi koiraa, että se tulee esteen välistä ja olin siis myöhässä kierrätyksestä kympillä. kympin jälkeen valssi, takaaleikkaus 12 ja koira kepeille niin (muuten olis varmaan aloittanut kepit jostai nelosvälistä..) ja 14-15 kierrätys (onnistui itseasiassa parhaiten vas kädellä, ja matka ei ollut ihan niin pitkä kuin tuossa) ja poispäinkäännöksellä koira puomille. poispäinkäännökset oli elsalle tuolloin huisin helpot :) meillä meni kyllä hyvin, vaikka itse sanonkin!

tuosta seuraavan kerran käytiin reenimässä torstaina ja tehtiin itseasiassa aivan tuota samaa reeniä. elsa rynni noita keppejä tuolta puolen, jättäen kaksi viimeistä pujottelematta. otin sitä poskivilloista kii ja totesin että ei noin. toisen vai kolmannen kerran jälkeen vein sen lähes niska-perse-otteella autoon. otin uudestaan ja ei muuten rynninyt enää.. ei jäänyt kovin hyvä fiilis noista treeneistä..