on jäänyt taas päivitykset. mitäänhän me ei olla reenattu..paitsi viime pe agia. tosi laiskaa sakkia!

maanantaina oltiin niissä verikokeissa ja samalla kepsu kissanpojan rokotuksissa. jälkimmäinen sujui yllättävän hyvin, ottaen huomioon etten löytänyt ton kissaeläimen valjaita mistään! tästä syystä painoakaan ei sitten otettu. olisi ollut kiva tietää!

Lalan kalkki oli edelleen koholla, kuten eläinlääkäri viimeksi varoittelikin, kun soitti patologin vastauksesta. eli siellä on edelleen jotain, etäpesäke tai aktiivista kasvainta jäljellä, joka kalkkia nostaa. no, se mikä siinä on hyvää, on se, että se oli "vaan" 3,28, kun se on ennen leikkausta ollut välillä 3,78- yli 4 (eli mittaamattomissa) leikkauksen jälkeen viimeinen kontrolli tampereella oli 3,41. viitealueen yläraja on 3,0.  ja mikä tuossa on vielä parempaa, on tietysti koiran kunto. se juo aika vähän nyt (meillä on yhteensä 1,5l vettä koirille ja joudun veden vaihtamaan joka päivä, se ei kulu läheskään loppuun!tosin meillä lala syö ns. kotiruokaa, ei nappuloita, jotka lisäisivät veden juontia). tuo vedenkulutus oli eläinlääkärin mielestä erinomainen, ja itseasiassa arvioin noiden kuppien yhteistilavuuden puhelimessa töissäollessani väärin litralla, eikä siitäkään määrästä ell. ollut huolissaan ;) eläinlääkäri totesikin "se koira elää elämänsä jatkoaikaa, mutta niin kauan kun se jatkoaika on laadukasta niin antaa mennä vaan" :) vielä on sitten vaihtoehtona aloittaa kortisoni, jos/kun kalkki on enemmän koholla tai kun koira alkaa juoda enemmän. jokatapauksessa seuraava kontrolli on 4-6 kk kuluttua! ja siis olen monta kertaa sanonutkin, toki meidän on otettava verikoearvot huomioon, mutta kyllä tässä koiran kunnon mukaan mennään ja päätökset tehdään. niin kauan kuin lala on virkeä ja hyvävointinen niin iloitaan jokaisesta päivästä belgiystävän kanssa :)

lala tosiaan ottikin ilon irti keskiviikkona..käytiin maijan ja koirien kaa lumikenkäilemässä ja voi jessus taas sitä vauhtia! ei lalaa liian usein tohdi päästää sipen kanssa leikkimään, siinä ei muisteta varoa yhtään eikä varsin levätä lenkillä. päivännäöllä täytyy ottaa menosta video "miksi lalaa ei päästetä leikkimään joka fifin kanssa" tosin usein ne flexit kerätään tiukalle kun tommoinen "susikoiran näköinen" hurtta jolkottaa vastaan =) focus ja elsa vielä säestää siinä konsertissa niin..on meinaan ääntä ja vauhtia!

jokin aika sitten olin sitä mieltä että elsa aloittaa pian juoksunsa. nyt en sitten enää ole varma..edellisestä alkaa olla 9 kk aikaa..tosin sitä edellinen juoksuväli oli 11,5kk. harrastuskoirallehan tuossa ei ole mitään pahaa, päinvastoin (ja kun muistaa muuten pitää taukoa välillä) mutta jalostuskoiralle..heh, no, seijan ongelmahan se virallisesti on, vaikka mie taidan olla innokkaampi niitä pentuja miettimään, ja sulhoa ;) mutta, katsotaan ensin edes muutaman pennun terveystulokset, ennen kuin mietitään. elsa ei varsinaisesti ole edes niitä epävarmimpia tapauksia, se on kuitenkin taustaltaan hyvin pitkälti a-lonkkaa(kuvattu siis ranskassa), chakkasta nyt puhumattakaan. tähän piti siis kirjoittaa, että kun on koiria, joilta löytyy lähisuvusta vaikka mitä, niin eipä noita jälkeläisnäyttöjä ole näköjään tapana odotella. mutta toisaalta voihan miettiä, että väliäkö tuolla, pentujahan voi teettää, olipa ne terveystulokset melkein mitä vain ;) ja sitten voikin taas miettiä, miksi ranskassa ei ole kuin a-lonkkaisia pyrrejä (ja muutama hassu b) mutta ei sitä huonompia. piilottelemalla asiat ei tunnetusti parane ja siellähän niitä huonoja ei yleensä taideta kertoa. olen tosin niin skeptinen, etten luota kuin pohjoismaisiin lonkkatuloksiin, ranskan a kun voi olla täällä mitä vaan muutakin. todistetusti. ainakin muistan lukeneeni ruotsissa olleesta pyrristä, joka oli ranskassa kuvattu a-lonkkaiseksi ja oli c:tä vaiko d:tä ruotsissa. en nyt sano, että näin aina on, mutta ehkä suhtautuisin pienellä varauksella.. tosin, useimmiten on vain luotettava..

taas jäin jaarittelemaan ihan muuta juttua. huomenna on vihdoin vapaapäivä pitkän työputken päätteeksi ja suuntana on kemi ja viikonlopun aikana yhteensä kuusi agistarttia elsin kanssa :) treenattu ei ole, piti käydä vaan kun tuolla on kylmä! mutta käydään nyt kokeilemassa onneamme. tavoitteena on ainakin yksi nolla, ihan vain NOLLA, sijoituksella ei niin väliä.

loppuun pari tämänpäiväistä (pimeää!) löhöilykuvaa kepsusta.

kepsuhan on melkein jussin kissa, aina siellä missä jussi =)

jussin jalkojen päällä makoillen on hyvä katsoa yhdessä telkkaria

 

sit voi myös datailla yhdessä

 

ei mahtais mennä macbookin mainoksesta kuitenkaan ;)

joo, se ei tosiaan saa tuossa koneen päällä nukkua, piti vaan saada kuvat ennen häätöä!