tänään pitkästä aikaa tokoa. olen ollut eri laiska asian suhteen.. jotenkin kun ilmoitin elsan avoimeen, koko homma lässähti ajatukseen "eiköhän me ne osata.."
Tänään siis ohjatut treenit oikein ja seuraamista ja  jättäviä tehtiin alkuun. ensimmäinen liikkeestä seis meni huonosti, mutta elsa varmaan vähän häiriintyi ohikulkevasta toisen koiran ohjaajasta (tehtiin näitä siis kaikki kerralla rivissä). maahanmeni meni hyvi. Luoksetulossa ensimmäinen pysähdys meni pitkäksi, heti se reagoi, mutta.. toinen meni jo paremmin ja sitten poistuimme takavasemmalle harjoittelemaan lisää.
Tehtiin myös avo:n hyppyä (hyvin meni) ja voittajan hyppynoutoa ensimmäistä kertaa. heittelin kapulaa molemmille sivuille myös ja ohjasin elsan hyppäämään myös takaisintullessa. meni ihan jees. lopuksi kokeilin metallinoutoa ja jopa metallihyppynoutoa! jälkimmäinen meni ensimmäistä paremmin.. Meillä on vähän hankalaa noiden metallikapuloiden kanssa, pieni on todella pieni, elsa kantaa sitä huonolla otteella ajoittain, koska ei kai saa siitä kunnolla kiinni, keskikokoinen olisi paras, mutta kaikilla seuroilla sitä ei ole ja iso on ällö-iso. noh, eikun vaan reeniä..

Ruutu meni mallikkaasti, yksi lähetys tolpan kiertäen kun vaihdettiin suuntaa. en ole siis vieläkään harjotellut poiskutsumista tai niitä kävelyjä. voi laiska!! pitäisi kyllä, elsa varmaan luulee, että ruutu on vain ruutu johon juostaan, seisotaan tai mennään maahan ja saadaan nami!

tehtiin vielä pari noutoa loppuun. Kaikki meni siis tänään ok, hypyllä pientä ennakointia istumisesta sivulletulossa ja sivulle tulossa törmäystä. Lisäksi se luoksetulo.. mutta muuten olen eri tyytyväinen taas pikkupyrriin, joka olisi vieläkin vain halunnut treenata ja tehdä:)

treenien lopuksi käytiin kävelemässä ja elsi pääsi leikkimään lappor taimin ja auskel hinkuun kanssa. mukana oli myös leevi-gordoni, jota leikki ei olisi vähempää voinut kiinnostaa. Elsi ja taiska löysivät jo viimeksi yhteisen sävelen ja sama meno jatkui vaan. ennen viime kertaa elsalle ei ollut kukaan kelvannut leikkikaveriksi varmaan puoleen vuoteen! edellisen kerran se taisi leikkiä niinikään hinkun kanssa. kova oli meno tytöillä ja hauskaa näytti olevan! mukavaa, että puolen vuoden sisällä syntyneet nuoret narttukoirat tulevat noin hyvin juttuun keskenään :)