lienee aika esitellä lauman uusi tulokas "operaatio helmut".

 aloitetaan ns. pohjamudista
vanhempani ovat kovasti ihastuneita elsaan ja ajatus omasta pyrristä oli itänyt jo jonkin aikaa. pikkupentu ei tullut kyseeseen ja olin katsellut "sillä silmällä" aikuisia kodinvaihtajiakin karvanpituuteen katsomatta, mutta sopivaa ei oikein ollut tullut vastaan. aikuisen koiran olisi pitänyt olla uros, tulisihan se lalan seuraksi, nuori koira olisi voinut olla kumpaa tahansa.
 
seija ja annukka kävivät pääsiäisen jälkeen itävallassa hakemassa annukalle pentua ja seija kertoi siellä olleesta 4kk vanhasta vallan hauskasta urospennusta. olipa todennut, että "jos tuo koiran on joskus myytävänä, minulla on sille koti tiedossa". pentu oli siis jätetty kasvattajille jalostusurokseksi/näyttelykoiraksi. kirjoitin huvikseni kasvattajalle, että voisin olla kiinnostunut nuoresta uroksesta, jos joku joskus on vailla kotia. pari päivää meni ja tuli viestiä, että ovat päättäneet myydä juuri tuon seijan mainitseman pennun, kun annukan pennun pentueesta lupaavin uros jäikin heille, eikä mennytkään norjaan. siitäpä lähti sitten pyörä pyörimään..
 
hirveästi en halunnut asiaa mainostaa, kun koko prosessi tuntui varsin hankalalta ja ajoittain todella epätoivoiselta. ja sitten purkautui eräskin tulivuori.. lopulta päätettiin niin, että koira tulee suomeen rahtina, en käy sitä hakemassa kun molemmille osapuolille käypää aikaa ei löytynyt. rahti ei sitten kuitenkaan tullut ratkaisevasti kalliimmaksi kuin lentolippu+koiran lentolippu+ juna münchen-innsbruck+ yöpyminen + ruuat. työläämpää tuo oli järjestää, vaan niin sitten lopulta torstai-iltana klo 22.07 laskeutui helsinki-vantaalle kone kyydissään pieni, päivälleen 5kk vanha Ducadou de la Vallee du Mouton, jota olimme työnimellä "helmut" kutsuneet. Tätä ennen olin saanut aika tuurilla vaihdettua ma-ti vapaapäivät keskiviikoksi ja torstaiksi ja pääsin koiraa hakemaan (ja ikeaan =)
 
ensitapaaminen sittemmin ihan Ducaksi nimetyn pennun kanssa tapahtui finnair cargo centerin pihalla puoliltaöin. trukin lavalla kannetusta boksista kömpi reipas pieni pentunen. se kävi heti moikkaamassa meidän lisäksi myös katsomaan tulleen henkilökunnan :)
 
rankka reissu pennulla on kieltämättä ollut. se pääsi siis pihalle tuolloin puoli kaksitoista ja itävallassa piti lentokentällä olla klo12 (13 suomenaikaa). toki se ei silloin ole vielä boksiin joutunut. Helsingistä ajeltiin kotkaan yöksi, jossa "hyvin" nukutun neljän tunnin jälkeen (ja seuraavana yönä yhtä hyvin nukuttu yö, kun hälytys hätätöihin tuli klo 2.50 kun oli vähän kaupungilla puukkoa heiluteltu..tunti töissä ja nukkumaan, että pääsee aamuvuoroon;) lähdin ajelemaan kohti joensuuta. pari tuntia pentu oli meilläkin ennen kuin mamma kävi sen hakemassa. monta paikkaa vähään aikaan pienelle koiralle, monta tavattua koiraa ja yksi kissakin. kepu sai pennusta heti haluamansa yliotteen hyppäämällä väijyksistä koiran eteen säikyttäen sen ;) kissat... kissaan duca suhtaui kivasti, heilutti vaan häntää paikallaan "moi kukas sie olet? :)"
 
Lala suhtautui pentuun, kuten sen on tapana suhtautua kaikkiin..ensialkuun murinat ja kun kaveri alistuu, kaikki ok. tai oikeastaan tässä tapauksessa se ignoorataan, "jos en huomaa sitä, ehkä se katoaa" ;) hyvin on siis toistaiseksi mennyt. Joitain mysteereitä on toki ilmaantunut, kuten, että isän työkenkä on kadoksissa kun hälytys töihin tulee ja se löytyy makuuhuoneesta..onneksi ehjänä ;) Duca jänskää vähän autoja, mutta ei yhtään autossaoloa, makaa boksissa rauhallisena, eikä läähätä tms. ei varmaan ole siellä maalla oikein moisiin ohikulkeviin autoihin tottunut. muuten pieni vaikuttaa olevan todella reipas ja ihmisavoin kaveri. ja varsin toimelias :)
 

Ducan emä on lyhytkarvainen ja suku sisältää joitain samoja koiria kuin jo suomessa olevien suvuissa on. varsinaisia "matadoreja" sieltä ei onneksi löydy kuin oh ie jo kaukaa kaukaa. ducan isä on pitkäkarvainen ja sen lähisuvun koiria ei näytä suomesta löytyvän kuin parista pitkäkarvaisestakaan koirasta, joten sinänsä ede vähän uutta verta siinä muodossa on luvassa (ja ihmettelijöille tiedoksi, pyrrit ovat varsin sukusiitettyä sakkia noin karkeasti sanottuna, lyhytkarvaiset vielä pitkäkarvaisia enemmän), jos tuo aikanaan on terve ja muuten luonteeltaan ym. jalostuskelpoinen. roope ankka- tyylinen poskiparta löytyy mutta toistaiseksi tuo on ainakin ihan aidon lyhytkarvan näköinen. korkeutta lienee n. 43-44cm ja painoa ehkä 10kg. ihan normaalikokoinen poika siis pitäisi olla tulossa.

duca on siis minun ja äitini yhteisomistuksessa ja asuu vanhemmillani lala- tervun kaverina :) tarkoituksena on käydä muutamissa näyttelyissä ja toki kokeilla agilityä minkä nyt tämä järjestely periksi antaa.ennen kaikkea sen tärkein tehtävä on olla perheenjäsen ja rakastettu lemmikki :)

 

pari kuvaa löytyy:

duca pikkupennun kanssa.

kuva: c.janes

pienenä kuvana edestä ja takaa. kuvat: s.vikman

 

kuva: c.janes

itse en oo ehtiny viel kuvia ottamaan, vaan maanantaina sitten =)