heippa vaan!

pakkaset paukkuu ja silleen..vanhempieni luona liperissä oli tässä eräs aamu -37..meillä onneksi vähän vähemmän!

eilen palelsi elsankin tassuja, mittarissa -30

sensijaan kääpiötä ei moiset pakkaset hetkauttaneet..lumessa oli edelleen kiva kieriä.

tyyppi köllötteli ihan vapaaehtoisesti tuolla kinoksen päällä.

ja mitäs uutisia. noh, ainakin kiva ehti täyttää tuossa reilu viikko sitten puoli vuotta. vauhti eikun kiihtyy.. korkeutta lienee n. 45cm ja painoa oli silloin 11,4kg. yks luukasahan se on koko koira, vaikka painoa onkin! toivottavasti viruttaa jalkojaan vielä pari senttiä.

pakin tuloksia ei ole vieläkään kuulunut. onpa tulos mikä on, voin ainakin olla tyytyväinen pentueen kuvausprosenttiin (ja toki tuloksiinkin)!  Silmät on peilaamatta osalta elsan pennuista, mutta niillä ei ole kiire. Sensijaan, kuten koiranetistä taas sai huomata, silmäpeilaukset tulee enemmän kuin tarpeeseen! Haluaisin edelleen kuulla ne (loistavat) perustelut, miksi jättää jalostuskoira peilauttamatta. 
Se, että silmäsairauksia löytyy, on toki paska juttu, mutta se, että koiria ei peilauteta, on vielä paljon paskempi. Siis jos niitä sairauksia haluaisi jotenkin edes yrittää välttää..eikä 2-vuotiaana saaduilla terveen papereilla vielä kovin kauas pötkitä. Lyhytkarvakantakin on vielä niin nuorta, että saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan =/
Pitäisikö silmäsairauksien (ja samalla sitten muidenkin) suhteen mennä kohta PEVISAAN? noh, faktahan on se, ettei niitä silmiä silti ulkomailla tutkita (pyytäähän kannattaa nimim. kokemusta on..voi tuottaa tulostakin ;) mutta jokainen jalostusuroksen omistajakin voi tässä halutessaan vaikuttaa, antaako urosta käytettäväksi ulkomaille(kaan) peilaamattomalle nartulle ja näin. Suurta vaikutusta tällä tuskin saa, mutta.. :D

no joo, aina tuppaa mopo lähtemään käsistä noiden terveysasioiden suhteen. Mutta löysimpä tässä erään nartun hyvin "vahvasta käyttökoirarodusta". Nartulla oli ikää vähän ALLE 4v, pentueita nyt 3. pentuja jotain 30..nartulla ei koetuloksia ainakaan koiranetissä, toki uroksilla oli. hmm..joku ei nyt ihan tässä mee miun jakeluun..

ja elsin pennuista vielä uutisia, että vellu ja aulis ottivat toisen nollansa ykkösistä ja ehkäpä kohta siintää jo kakkosluokka agissa :))) onnea!

meillä jäi varkauden agikisat väliin, en edes ilmoittanut elsaa, koska parantelimme jalkaa edeltävästi (lievästi revähtänyt rintalihas). Nyt sitten startataan 26.2 joensuussa 3 starttia. joskohan ne oisi viimeiset..