pyreneittenpaimenkoira lyhytkarvainen (Berger des Pyrenees a face rase)
FI AVA, FI MVA, V-07, JV-07, TK1, TK2, BH Bagheera de la Patonniere "ELSA" 

s.13.10.2006
kasv. Annie Baria, Ranska
om. Heidi Utriainen (Elsa oli sijoituksessa kennel
Tottakailta
Terveys: Lonkat B/C, kyynärät ja polvet 0/0, selkä terve, silmät terveet viim. 8/10)
Elsa on emänä Tottakai 
P- ja S-pennuille
 Elsi Pyrrinen, pieni musta prinsessani.. Koira jonka huonoja puolia en juuri koskaan jaksa edes miettiä, koska tuo pyrri on minulle niin painonsa arvosta kultaa.
Luonteeltaan Elsa on kiltti, kuuliainen, ja hieman herkkä. Se on koira, joka tuntuu toimivan useimmiten kuin ajatus. Se on arjessa varmasti pyrri sieltä rauhallisimmasta päästä, Sitten taas.. Elsan jo valmiiksi iloinen naama menee kunnon virneeseen agilitystä, uimisesta, palloista ja palloleikeistä, oikeastaan myös repimisleikeistä ja no, leikistä ylipäätään. Elsa on aina valmis leikkiin. AINA. Silti sillä on vain muutama hyvä koiraystävä, joiden kanssa voi leikkiä.

Elsi harrastaa aktiivisesti agilityä, tokoa ja temppujen opettelua. Kesäisin myös vaihtelevasti metsäjälkeä, verijälkeä ja uintia. Näyttelyissäkin on muutaman kerran käyty. Agilityssä Elsan tavaramerkkejä ovat irtoilevaisuus ja itsenäisyys ja se nauttii kyllä lajista koko sydämellään! Elsi kilpailee ohjaaja Heidin vuoksi hyvin vaihtelevalla menestyksellä maxi3-luokassa ja  elokuussa 2010 myönnettiin Elsille ensimmäisenä rodussaan suomen agilityvalion arvo.
Tokoura ei todellakaan kuulunut aluksi suunnitelmiin, mutta on kovin helppoa treenata ja kisata koiralla, joka rrrakastaa tekemistä. Tokosta Elsalla on koulutustunnukset TK1 ja TK2 ja kaksi ykköstulosta erikoisvoittajaluokasta.

Päädyin pyrriin vähän sattumalta, kun lupaa belgin hankkimiseen ei avopuolisolta tullut. Alun perin tarkoituksena oli ottaa pitkäkarvainen pyrri, mutta ilmaisin kiinnostukseni myös lyhytkarvoja kohtaan. Sitten eräänä päivänä sain viestin, että lyhytkarvainen narttupentu etsii sijoituskotia. Siitä alkoi tarina kuinka pienestä mustasta ranskalaisneidistä tuli meidän Elsa, pieni paras ystäväni.                                               

ELSAN KUVAGALLERIA (pictures!)

ELSA KOIRANETISSÄ (elsa in koiranet)