kiireistä on sairaslomalaisen elämä, ei voi minkään ;)

noh, erkkari tuli nähtyä ja käytyä ja puhetta on senkin jälkeen riittänyt totuttuun tapaan niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä hengessä. Tuomari toi mukanaan taas kaamean sään, kuten viime kerrallakin ollessaan tuomaroimassa erkkarissa 2007. Arvatenkin osa lyhytkarvoista oli tuomarin mielestä naamaltaan liian karvaisia, mutta toisaalta sakotettiin myös liian pitkästä turkista rungossa (vaikkei se ylittänytkään sallittua ja partaakaan ei ollut). Näillä kriteereillä myös elsa olisi ollut liian pitkäkarvainen ollessaan täydessä turkissa. Lisäksi suuri virhe oli omistaa liian vaaleat silmät, mutta toisaalta se, että yrittää purra tuomaria ei ollut virhe ollenkaan. Tai no, se ei ainakaan estänyt saamasta erinomaista laatuarvostelua. Noh, näyttelyt ovat juurikin kauneuskilpailu ja tuomarin henkilökohtainen mielipide ratkaisee. minun mielestä tollaisessa erkkarin kaltaisessa tapahtumassa osallistuminen on kuitenkin se tärkein, ei niinkään se pärjääminen (realisti :D). Muissa näyttelyissä sitä soisi pärjäävänsäkin sitten, ettei maksaisi turhasta ;) koirakohtaisesti tuo pärjääminen on tietysti erilaista, toiset tavoittelee H:ta, toiset Sertiä.

voin vannoa, että kiksin kanssa ei tasan lähdetty tavoittelemaan muuta kuin tulosta. ja se saatiin. vieläpä laatuarvostelulla erinomainen! hehe..kertoneeko sitten enemmän tuomarista vai koirasta.. mutta ihan oikeat virheetkin se tuolta osasi etsiä:

9 mois. chien face rase. avec exc.oeil. Museau un peu longue. oreilles mobiles. fauve bringe. Bonnes angulations. bons aplombs. bon mouvement. queue trop roulée.

suomennosyritys (en osaa ranskaa..korjatkaa)
9kk. Lyhytkarvainen. Erinomaiset silmät. Kuono hieman pitkä. Liikkuvat korvat. fawn brindle. Hyvät kulmaukset. Hyvät raajat. Hyvät liikkeet. Häntä kiertyy liikaa/kanta hännän liian ylhäällä tms.

ERI, JUK2, SA,vara-serti

eipä sitten huonosti alkanutkaan kiksin näyttelyura. näinköhän olemme uramme huipulla... ;)

 

elsin pennuista miulla on auliksen ja pilan arvostelut.

Chen entre le face rase / demi-longue. Dans le carrét. Exc. tete. Bonne porte d'oireilles. Oeil un peu claire. Bonnes angulations. + aplombs. Rase de tapis.

ja suomennus jotakuinkin näin:

Koira on puolivälistä lyhytkarvaa ja puolipitkäkarvaa. Erinomainen pää, Hyvä korvien sijainti ja asento, silmät hieman vaaleat, hyvät kulmaukset ja tasapaino.

ERI, NUO1

 

ja pila

2 ans.Robe de gris. Oreilles mobiles. Forme de tete correcte. Bon encolure. Bons angulations. Rein voussé. Mouvement regulere.

ja suomennosyritys:

Kaksivuotias. Väriltään harmaa. Liikkuvat korvat. Oikea pään muoto. Hyvä kaula. Hyvät kulmaukset. Lanne kaareva. Säännölliset liikkeet.

ERI AVO2

lyhytkarvakuvat ovat olleet netissä jo tovin, pitkäkarvakuvat odottavat motivaatiota, joka kummallisesti katosi jonnekin tässä jälkimainingeissa.. No, lupaan ne ennen seuraavaa erkkaria ;)

elsin pentuset lähestyvät jo kahdeksaa viikkoa. kävin eilen niitä katsomassakin. ihania ja niin reippaita :) ajattelin et ne tunnistaa miut kun olivat tassut vasten aitaa hännät heiluen vastassa, mut miut masennettiin et noin ne vastaanottaa kaikki. harmi :D

pentuset kävivät viime viikolla eläinlääkärin tarkistuksessa, kaikki oli ok, purennat, kaikki hampaat ja pojilla pallit. Toki silmäpeilaus tehtiin myös, eikä siellä ollut huomautettavaa, kirkkain silmin kohti uusia koteja :)

rekisteröitynäkin pennut ovat olleet jo reilun viikon, kuka väittää kennelliittoa hitaaksi? :) pentue koiranetissä

myöskin poikien järjestys on nyt selvä (omistajat ovat olleet selvillä alusta asti, mutta kuka kellekin menee, selvisi tässä alkuviikosta).

allaolevista kuvista kiitos seijan!

severi muuttaa veikkaalaan (pohojanmaalle) ja saa nimekseen Roikki, joka kuulemma tarkoittaa roistoa :) severillä on kaverina omistaja piian ja piian miehen lisäksi myös pari pienempää miestä (oliko kohta 2v ja kohta 5v?) ja jo hieman iäkkäämmät kääpiösnautseri ja espanjanvesikoira sekä ehkä kaikkein taitavin tokonöffi :)) unohtamatta toki kissoja..

 

sven tuuva the karvalakki (nimi taitaa olla vielä mietinnässä) muuttaa turun suunnalle Annen ja Timon luo paikkaamaan osaltaan edesmenneen tollerin jättämää aukkoa. sven tuuvasta ei tule aviotonta lasta, vaan anne ja timo vihitään ennen kun pentu haetaan kotiin ;) sven tuuva siis viettää vielä ylimääräisen viikon kasvattajan luona.

 

pentueen komistus, merkkivärinen, eli tässä tapauksessa brindlepoint, sulo saa ilmeisesti(?) pitää nimensä ja muuttaa jokelaan Arin luokse. sulo tulee nauttimaan sisun tavoin ainoan koiran etuoikeuksista ja sulon arjessa tulevat olemaan mukana myös arin lapset.

 

tyttönen eli todennäköisesti kutsumanimen "Nuttu" saava sievääkin sievempi pyrrineito muuttaa hyvinkäälle Jennin ja teemun luo, tolleri Edin seuraksi. Näiden edesottamuksia seuraillaan sitten bloginkin kautta, linkin lisäilen tonne linkkeihin jossain hetkessä.

kaikkien varalle on suunniteltu erilaisia harrastuksia, eipä siis kun hauskoja yhteisiä hetkiä ja vuosia uusien pyrriystävien kera :)

saa nähdä millainen on noiden karva aikanaan, aikamoisia karvakasoja ovat suloa lukuunottamatta. mutta kun toiset ovat niin hyviä tietämään mitä karvanlaaduksi tulee, niin kertokaapa mitä tulee tästä, pentueen lyhytkarvaisimmasta pennusta (ja ei,  pentua ei myyty alennuksella, vaikka niin kuulemma olisi pitänyt tehdä). 

 

noh niin, pilahan se.