eilen reenailtiin tokoa ninkan ja vapun kanssa. ja ihan pikkuriikkisen agia. sitä ennen oltiin kuitenkin käyty parituntinen tarpomassa lykynlammella joukolla: mie ja elsa, ninka, lasse, vappu,mio,peppi ja sit seija ja osku sohvin, selman ja aunen kanssa. onneksi ei tullut ketään vastaan :) helppoa kun voi laittaa kasan pyrrejä ja pikkuisen pörhisteltyään homma on siinä. laitapa viisi belginarttua, kaikki iältään 1,5-4v, eivätkä kaikki tunne toisiaan... no okei, lalaa ei ainakaa vois laittaa :D

tokossa elsa teki ruutua. tänään oli vuorossa "menen ruudun reunaan-päivä" ja blaah, vielä lähetyssuunnasta kauimmaiseen. en jaksanut paljoa puuttua..loppuun pari keskelle menoa ja siihen jäi.

seuraavalla vuorolla elsi teki pikkuisen agia, alta 10 toistoa yhteensä puomia niin, et lähetän sen puomin vierestä. auttamassa oli pituuden sivukeppi, joka piti kiertää. ihan ok..

loppuun elssi teki ohjatun, eka suunnat (hyvin), sitten merkin niin, että takana on kapula (vasta kolmannella onnistui, kahdella ekalla kapulalle, pysähtyi kuitenkin käskystä) ja lopuski KOKEILTIIN kapuloiden vientiä lähemmäs toisiaan ja ihan pikkuisen kauemmaksi merkistä. virhe.... ja kahden yrityksen jälkeen palattiin takaisin ja haettiin kaukaa sivulta yhdet per puoli. taas siis ahneuksissa liian iso pala =) mutta, minkä huomasin, elsa lähtee käden osoittamaan suuntaan nyt hyvin, mutta hakee selkeästi katseella kapulaa. ei siis vielä luota, että "siellä se on". huono, ajatellen sitä joskus paikallaan olevaa keskikapulaa..

ihan loppuun paikalla istuminen. jäi istumaan ehkä kolmannella yrityksellä =/ makoili ihan levollisen näköisenä. näitä pitäisi tehdä ihan kotona. sain palkattua kuitenkin n. minuutin istumisen, tassukaan ei liikahda =)

tänään oli taas agipäivä. mentiin katjan ja hinkuun kanssa halllille ja katja piti lupaamansa kääntymisreenit =) yksinkertaisella suorituksella peruskäännnöksiä vekaten, ennakoivaa valssia ja takaaleikkauksia. eri kerroilla siis. viimeksi mainittu meni huonoiten, kuten olettaa saattaa. elsa ei jostain syystä halua tulla lähelle noissa. palattiin siis iiiiiso askel taaksepäin ja lähdettiin liikkeelle paikallaan. katja totesi, että elsalla olisi kaikki edellytykset hypätä noissa takaaleikkauksissa vinoon ja se on sinne linjattukin, mutta hyppää kuitenkin suoraan. plaah. mutta en mie tyytymätön noihin ole, peruskäännöksissä ja valsseissa on kovasti kehitytty =) vielä kun mie soveltaisin ne kisatilanteisiin ja vielä kun elsa olisi niissä yhtä hyvin kuulolla..

lyhyiden, mutta sitäkin tehokkaampien reenien jälkeen suunnattiin puustiselle ostaa koirille jauhelihaa, possunkorvia, saparoita ja rustoluita (ja lalalle putkiluita, sille ei rustoja uskalla antaa, ettei nielaise kokonaisena).

ettei nyt liian helpoksi ja kiireettömäksi menisi, menin tuosta maijan luo, käytiin 8km lenkki, suurin osa juosten ;) no ainakin koirat juoksi..nyt eikun oottamaan illan ratsastustuntia. vapaapäivät pitää käyttää hyväksi =)