eli siis joitakin kuvia ranskan reissulta on jo jonkin aikaa ollut kuvagalleriassa.

minuu varoiteltiin, että "siellä et sitten moneenkaan koiraan pääse koskemaan", mutta en kyllä reissuni aikana tavannut kuin yhden tuollaisen. ja sitä ei tehnyt mielikään mennä koskemaan... pääosinhan keskityin lyhytkarvoihin, joitakin pitkäkarvoja moikkasin myös. suomalaisia oli matkassa mukana ja suurempaa menestystä ei tällä kertaa tullut, paitsi foppa sijoittui avoimen luokan urosten toiseksi. joskaan liian suurin odotuksin ei kannattane alkuperämaan erikoisnäyttelyyn suunnatakaan.

etenkin uroksissa(katsoin lyhytkarvat siis vain) pisti silmään joidenkin osallistujien todella pieni koko. olisivat olleet pieniä jopa nartuiksi..tosin tuolla ollut tuomari ei niitä sitten sijoittanutkaan. elsan kasvattajakin myönsi, että teettää nyt vähän pienempiä koiria, kun niitä medikokoisina niin kovin kysellään. ei liene tarkoitus jalostaa koiria kysynnän mukaan kuitenkaan! tosin nekin pienet usein sopivat vielä rotumääritelmään ( nartuilla 40-52 ja uroksilla 42-54)...ja kuten miulle eräs ruotsalainen sanoi, en saisi katsoa liikaa vain sitä kokoa. totta. mutta samaan hengenvetoon tämä hurri kertoi, ettei ikinä voisi käyttää "noin isoa urosta" ja osoitti juurikin foppaa, 48cm korkeaa urosta ;)

ettei nyt ymmärrettäisi väärin, en edelleenkään halua mitään jättikokoisia pyrrejä kuitenkaan;)

laitetaan nyt kuva esimerkkiuroksesta. kokoa EHKÄ just se 42cm. on myös D-alkuinen joten syntynyt vuonna 2008, pentueita koiralla on useita. eihän kaikki ole toki koon suhteen aina mustavalkoista, eikä esim. tämä välttämättä jätä juuri näin pientä kokoa yms. mutta lähinnä  se juuri harmi on, kun se pieni koko on tavoitteena =/

ei vaan iske minuun, valitettavasti.

ja kun nyt on tälle "ei iske minuun"-linjalle lähdetty, niin laitetaanpa kuva muuan pitkäkarvauroksesta. tämä siis sopisi tekstiini muutama viikko sitten. nimim."jos haluaisin pulin, ottaisin pulin" eli miun silmään tässä on menty jo kauas ja yli..saa vapaasti vetää herneenpalkoja nenukkiin jos siltä tuntuu ;)

bortsu? ei vaan merle x merle- yhdistelmästä syntynyt reilu puolivuotias pyrrineito (merle-merle-yhdistelmä on ranskassa sallittu, ilmeisesti niitä pentuja esim. ilman peräaukkoa,tai muita ongelmallisia, ei_vaaan_synny ;)

no entäs tämä? no tietenkin sitten pyrri x bortsu..

pistetääs nyt jotain mistä tykkäsinkin..

lyhytkarvauros bearn II du pic d'espade oli komea.

 

bruzette du pic d'espade

 

hän oli söpö :)

oikein tarkkaavainen katsoja lopukehäkatsomossa:

ja heh, tää oli sulkku!ja ihan pentu vielä :) joskaan ei pyrri..

 

ja hautacam-vuorella pääsimme sattumalta näkemään pari isoa valkoista oikeissa töissä. kovan kellojen kilinän säestämänä iso lammaslauma laskeutui vuorenrinnettä, paimenina pari bortsua (joskin toinen näytti enemmän huskyltä..) ja vartijoina tosiaan pari pyreneittenkoiraa. lauma tuli aina parkkipaikalle asti odottelemaan ilmeisesti jotain kyytiä. oli hieno nähdä miten laumanvartijat tekivät hommaansa, miten ne sijoittuivat ja miten yhteistyö toimi kun jotain epäilyttävää tapahtui. aika lähelle ne meidät turistit päästivät. seija vaan meni niiden mielestä väärin;)

vartiossa

huomattu epäilyttävästi liikkuva turisti!