ja paljon!
oltiin pe ihan normaaleissa omissa reeneissämme. tehtiin vauhtirataa ihan vain jos viikonlopun koulutuksessa joutuisi vähän kääntymäänkin ;) harmi kun tälle koneelle en ole saanut asennettua flexitrackia, oisin piirrelly ne radat.
eilen ja tänään oltiin mäntysalon tapsan koulutuksessa, joka alkoi eilen teoriaosuudella. tapsa pyrkii ohjaamaan koiriaan (kelpejä) ennakoivasti  ja  siinä opissa siis olimme. ja opittavaa olikin..
tapsa painotti kropan käyttöä aina jalkaterien suunnasta alkaen. kyllä sitä sitten sai kuulla kuinka ristiriitaisia viestejä koiralleen antaa!tartteen rautatangon pitämään miun selän suorassa ja kuminauhan kainaloon pitämään miun käden alhaalla ;)
mutta siis..treenien (jotka olivat kerrankin ihan vain 3-7 esteestä koostuvia!) tarkoituksena oli siis oppia ohjaamaan koiraa ennakoivasti linjaamalla(tai vekkaamalla tai suuntaamalla, miten vaan). olen jo aiemmin todennut tämän sopivan elsan ohjaamiseen kuin nenä päähän, kunhan vain ohjaaja osaisi toteuttaa.. ja vaikka tämä tyyli saattaa hetkeksi hidastaa menoa ennen estettä, ne sekunnit kiritään kiinni tiukempana käännöksenä.
kerrankin lisäksi opeteltiin kuinka takaaleikkaus on järkevä suorittaa, niin yksinkertainen kun se onkin, siihen tulee kiinnitettyä aivan liian vähän huomiota periaatteella "kunhan rima pysyy" kiinnittämättä huomiota koiran linjaan seuraavaan esteeseen nähden. aijjai..kuulostan aika tyhmältä :D

tykkäsin kyllä kovasti reeneistä, ehkä parhaimmat missä olen ollut. ohjauksen kannalta ainakin. sellainen rata, mitä hyvä jos muistaa, ei paljon ohjaamista ja oppimista edistä!

ja elsa..elsa suhelsi siellä taas menemään kuin mikäkin taskuraketti. no hauskaa sillä taas ainakin oli. yhdessä reenissä en ensin saanut sitä linjattua tarpeeksi ja se pääsi menemään väärään päähän putkea. no onhan koira siitä palkattava kun se menee sinne minne ohjataan. sitten lopulta vaikka kuinka linjasin, elsa poikkesi siltä linjaltaan ja säntäsi väärään putkenpäähän. ja putkesta tultiin ilmeellä "vitsi kun olin taitava ja tiesin minne piti mennä vaikka taas yritit ohjata väärään päähän" :D

lopuksi tehtiin maijan kanssa tunnaria koirille. pitkästä aikaa...nyt otinkin tunnarikapulat autosta sisälle, josko tulisi reenattua. tunnari meni ihan kohtalaisesti. irti teimme kerran ja heti se alkoi nostella päättömästi kapuloita. saatiin hihnassa monta hyvääkin suoritusta onneksi :)

elsa on hallilla aika-ajoin melko mahdoton. se ei lähtisi lenkille jäähylle/lämmittelemään vaan olisi hallissa aina vaan. sitten lenkiltä se lähtee hyvissä ajoin juoksemaan kohti hallia ja pysähtyy aina oottamaan "eikö ollakin menossa nyt halliin?" no motivaation puutteesta tuota koiraa ei ainakaan voi syyttää, hallinnan puutteesta tuossa tilanteessa ennemminkin..

2105953.jpg
elsa aina valmiina reenaamaan..