treenipäivitykset ovat MYÖHÄSSÄ...

eli aloitetaas kerrasta viime maanantaina kun käytiin maijan kaa reenaa agia hallilla. tehtiin pieni tekniikkkapätkä ja pyrri taipui =) jes! käännöksistä siis puhun. jäi hyvä mieli :) lisäksi neiti teki oikein mahtavat puomin kontaktit, sai juosta ohi niin kauas kun halusi :)

noo..oisko se ollu keskiviikko kun käytiin treenaa tokoa niittylahden koululla. eka ruutu. elsa kylki edellä "merkillä" (jota ei siis ollut) ja siitä lähetykset. ja voihan perseensuti, se jäi ruudun ulkopuolelle hyyyyvin tyytyväisenä seisomaan! no taas jälleen..tuota se EI oo tehny piiiitkään aikaan! no uus yritys ja sama homma. no sitten se rupes tarjoo ruudun etuereunaan jäämistä. jee.. no se ois just ja just ollu kisoissa siel vielä maahanmenon jälkeen. sitten keksin et kokeilen pallon heittämistä jo siinä vaiheessa ku koira on viel liikkeellä. eli lähetys ruutuun ja koiran ollessa melkein ruudussa, vielä menosuunta poispäin miusta, heitin pallon. tein tän kaksi kertaa ja kolmas kerta ilman heittoa ihan parhaaseen paikkaan ruudussa!! täytyy ruveta tekee näitä. elsalla on joku ihme kaava "juoksen tän narun yli, oikeastaan melkein hyppään ja sit stoppaan!" selkeestihän se siis tuossa huomioi sen narun..*huokaus*

noo tässä välissä koira autoon. lopetettiin siis tuohon superhyvään ruutuun.

oikeestaan taidettiin ihan eka tehdä seuraaminen ja elsa ihmetteli videokuvaavaa maijaa ja kaikkee. ei siis normi hyvä seuraaminenkaan.

viimeiseksi tehtiin ohjattu nouto. ensin merkki ja haut molemmilta puolelta (ilman keskikapulaa) vasemmalle liikerata on ihan hyvä, oikealle huonompi. vasen on elsalle myös vaikeampi. no keskikapula lähelle ja parit merkit. ekalla yritti karata keskikapulalle, mutta kuunteli stopin. uudella lähetyksellä merkille onnistuneesti. hölmö sitten päätin kokeilla oikean hakua ja toki se keskikapulan siitä läheltä (käytännössä ihan takaa) otti. vaikeutin kerralla siis sekä merkkiä, että suuntaa keskikapulalla. yksikin vaikeutus riittäisi.. no keskikapula pois ja loppuun haut molemmilta puolilta onnistuneesti =)

eilen olin ekaa kertaa meidän uuden treeniryhmän reeneissä. puolet on meitä vanhoja ja puolet uusia, joskin tuttuja (elina, tuomas ja maria). tuomas oli tuonut oikein mukavan vauhtiradan, jossa ei suuria ongelmia meillä ollut. ensimmäisenä elsa tosin lähti putken sijasta haahuilemaan kepeille, jotka meni vieressä (käskyt pujo ja putkeen ilmeisesti menivät sekaisin) mutta seuraavalla kerralla päästiin jo vähän pidemmälle ;) takaakierto putken jälkeen ei onnistunut niin, että tulisin valssaamaan hypyn eteen, joten ei auttanut kuin JUOSTA ja keretä. putki oli a:n alla ja a:n jälkeen käännyttiin takaisin päin. no, elsa teki upeita itsenäisiä kontakteja, että sain liikkua haluamaani paikkaan, joskin useita kertoja tultiin seuraavan hypyn ohi. putken reuna oli juuri edessä, eli koira ei hyppyä nähnyt. vääärässä linjassa sitten lähti a:lta kohti vieressä houkuttelevaa toista putkea :) mutta olen niin supertyytyväinen vauhdikkaaseen pieneen pyrriini että :) laittaisin radan koneelle jos uudella koneella olisi jo ohjelma..vaan kun ei ole :)

tänään käytiin ninkan ja vapun kanssa lenkillä. käveltiin koivuniemen kentälle ottamaan pikkuisen tokoa ja samalla tuli pieni (n.4km) lenkkikin. otin elsille kaksi idaria, ensimmäiset ihan vaan pallkkaamalla kun olin kiertänyt ja loppuun lelupalkka ja seuraavalla niin, että palkkasin kun olin kiertänyt ja kiersin uudestaan ja palkkasin lähdöistä. hienosti teki elsi liikkeet ja odotti liikauttamatta tassuakaan =) sitten kaukoja 15m i-s-m eikä eteenpäin yhtään! parit nousut i ja s ja vapautus takapalkalle. hienosti toimi (kun ei laita palloa vaan narulelun).

vielä muutamat luoksetulon pysäytykset kierrättämällä ninkan reppu, yksi maahan, muut seisomaan. eihän ne priimaa ole mutta.. loppuun läpijuoksu taakse lentävällä pallolla.

paikalla istuminen oli tänään alkuun istumista, sitten vapusta häiriintyneenä paikalla makaamista. lopulta jouduin tekemään ihan niin, että jätin koiran istumaan, kiersin piilon ja palkkasin. eli reeniä..

illalla tuli maija käymään focuksen ja frodon kanssa ja ilta sujui mukavasti koiramaisissa merkeissä kun käytiin vielä ensin kiertämässä repokalliolla lenkki, jonka koirat juoksentelivat innoissaan vapaana:)

loppuun parit kuvat keskiviikolta

focus

ja frodo

milloinhan olen viimeksi kuvannutkuvannut elsiä muutamaa satunnaista räpsyä lukuunottamatta?