tuppaa menemään nää miun päivitykset nii et yhtenä päivänä useempi ja sit pidempi tauko :D tuli taas asiaa..

surffailin netissä (ylläri) kun nyt elsin kanssa vietetään elämää toistaiseksi kaksin..jussi on toisella paikkakunnalla (ILOMANTSI) nyt jonkin aikaa töissä ja tulee viikonlopuiksi kotiin, kepu on "mummolassa" kun peppi ja vappu tulee meille hoitooon viikonlopuksi.

ja siis mitä surffailin? no pyrrejä tietenkin..pentukuume meinaa vaivata ja ei ole lainkaan poissuljettua, että tänä keväänä/kesänä meille siis pentu tulee. joitakin yhdistelmiä on tiedossa, täytyy katsella.. toki elsa on vasta reilu 3v, joten vaikkei pentua tulisikaan, ei hätää :) olen yrittänyt tiirailla vanhempia ja sukutauluja, haluaisin pennun, jonka sukutaulukin olisi ehkä jalostuksellisesti mielenkiintoinen. no, tässä karua totuutta miulle kertoo aina seija ;) kun koiraa ulkomailta tuo, olisi tietysti suotavaa, jos voisi tuoda jotain vähän uutta verta edes..mutta matadoreilta ei tosiaan oikein voi välttyä tässä rodussa=/ on niitä joita löytyy sekä lyhyt-, että pitkäkarvoilta, sitten on niitä jotka lähinnä vain toisilta. harmi kun ne matadorit ovat aika usein vierailleet myös "maaseudulla" ja rotuunotettujen koirien isäksi paljastuu joku tuikitavallinen uros, jolla on jo valmiiksi astutettu tyyliin kaikki mikä liikkuu. toki siihen rotuunottoonkin on monta syytä, vaikka pohjimmiltaan haluaisi aina uskoa, että kyseessä on koira jostain vuorilta(varsinkin kun näin yleensä sanotaan), mutta mitkä ovatkaan yleisimmät syyt suomessa jättää rekisteröimättä puhdasrotuinen pentu/pentue?

noh, sitten taas kun miettii..elsa on hyvin tavallisesta suvusta ja sukusiitosprosenttikaan ei ole sieltä pienimmästä päästä. vanhemmat eivät pahemmin muilla tuloksilla kuin pentumäärillä juhli ja oikein erinomaisen harrastuskoiran olen saanut! lisäksi toistaiseksi ainakin elsan pennut vaikuttavat erittäin lupaavilta harrastuskoiran aluilta, mutta kuten sanottu, geenit ei harrastuskoiraa tee, vaan se ohjaaja ;) toivottavasti olisivat terveitä myös! chakkallahan on pentue ruotsissa C-lonkkaisen nartun kanssa. 3/6 pentua on kuvattu ja kaikki ovat A/A. hyvä :)

ja sitten toistaiseksi se surffailun tulos, löysin elsan siskon bellinen sivuilta, kuvaajasta ei tietoa, otan pois, jos jostain joku älähtää..

elsan mamma urane ja koko B-katras, epäilys on, että tuo pitkähäntäinen kokomusta tuossa edessä ois elsi =) yksi pitkähäntäinen, takajaloistaankin musta pentu siinä lisäksi oli.

 

pyrrinpoikasia, elsikin on joskus ollut noooooin pieni :)