pyreneittenpaimenkoira pitkäkarvainen, uros
Ducadou de la Vallee du Mouton

s. 24.11.2009
kasvattaja: C&M Janes, Itävalta
om. Heidi & Leena Utriainen
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä ja olat terveet. Silmät terveet 1/11.
Näyttelyistä EH

 

Duca, Dukkis, Dukki, Dukkiduu, jätkä, jätkänpätkä, Dukki-setä..rakkaalla Dukilla on monta nimeä. Itävallasta 5kk vanhana Suomeen saapunut herrasmies omaa hupaisan olemuksen ja herkän, mutta kovin iloisen mielen! Vieraita kohtaan Dukkis on ollut ujo siitä asti, kun se tajusi hieman alle vuoden ikäisenä ilmeisesti olevansa pyrri.. Dukki on oikea hyvän mielen koira, kovin sydämellinen ja aidon hölmö, mutta toisaalta tarvittaessa kovin nokkela. Sitä ei voi juuri hymyilemättä katsoa..
 Dukki lenkkeilee paljon, sekä opettelee aktiviteettina temppuja. Aktivointi toimii myös toisinpäin; vanhempieni mielet pysyvät virkeänä, kun Dukki sisustaa ja tavarat vaihtavat salaa paikkaa..
Dukin kanssa on tarkoitus pyörähtää muutamissa näyttelyissä ja harrastella mahdollisuuksien mukaan agilityä.

Keksin (äitini kanssa yhdessä tosin), että pitäähän vanhemmillanikin olla oma pyrri. Ei ihan pentu, muttei vanhakaan, sellainen, joka sopeutuisi Lalan seuraksi. Itävallasta sitten alkoi kuulua, että sopiva saattaisi olla löytynyt. Eipä sitten yhtään lähempää.. Tummia pilviä koiranhakumatkalle syöksi eräs islantilainen tulivuori ja monen vaiheen jälkeen, myöhään vapun aatonaattona, trukin lavalla keikkuneesta häkistä jalkautui pieni Dukkis.

 

Duca koiranetissä

Dukkiksen kuvagalleria